PIKAPYRÄHDYS KÖÖPENHAMINAN TIVOLIIN

Sunnuntaina, kun oltiin ensin otettu uusintakierros Legolandissa, lähdettiin me ajelemaan kohti Kööpenhaminaa. Perillä käytiin nopskaa nakkaamassa tavarat hotelliin, ja lähdettiin vähän jaloittelemaan ja etsimään ruokapaikkaa. Kurvattiin sisään ekana vastaantulleeseen kiinalaiseen, jossa seurueen pari pienintä meinasivat menettää hermonsa jo ennen, kuin saatiin ruokia pöytään (note to self: valitse nälkäisten ja väsyneiden lasten kanssa aina pikaruokapaikka, kun se on mahdollista!). Haarukoitiin sapuskat pikavauhtia ja loppuilta huilattiin hotellissa Legolandista ostetuilla leluilla leikkien ja kerättiin voimia seuraavan päivän rutistukseen.

Maanantaina meillä oli koko päivä aikaa tutustua Kööpenhaminaan, mikä on tietty ihan supervähän, jos meidän tapaan haluaa nähdä kaiken. Valittiin lopulta, että käydään kurkkaamassa satamasta löytyvä Pieni merenneito -patsas ja mennään hetkeksi keskustan kävelykaduille kauppoja kiertelemään ja samalla kavutaan myös pyöreän tornin näköalatasanteelle ihailemaan kaupunkia yläilmoista. 

Vaikka meillä ei ollutkaan suunnitelmissa mennä Tivoliin, ajateltiin me lopulta, että kun nyt kerran täällä ollaan… Käytiin laittamassa autoon pariksi tunniksi parkkiaikaa, kun ajateltiin, että kyllä me siinä ajassa ehditään käydä jälkkärillä ja kierrellä hetki Tivolin alueella.

Kahdessa tunnissa ehti kyllä kävellä alueen läpi, käydä parissa laitteessakin ja syödä ne jälkkärit, mutta aikaa olisi kyllä saanut kulumaan koko päivän! 

Vuonna 1843 avattu Tivoli on maailman toiseksi vanhin huvipuisto, ja koko tuo kahdeksan hehtaarin alue on täynnä toinen toistaan houkuttelevimpia kahviloita, ravintoloita, pikkuisia putiikkeja ja huvipuistolaitteita niin pienille lapsille, kuin hurjempaankin makuun.

Tivoli on ihanan tiiviisti ja tunnelmalliseksi rakennettu, mutta silti siellä oli tilaa liikkua. Voin vain kuvitella, miten ihana tuo alue on hämäränä kesäiltana, kun koko Tivolin tunnelmallinen valaistus on päällä.

Me törmättiin lopuksi sattumalta vielä itse Rasmusnalleen, ja löydettiin myös tosi kiva rasmusnalleaiheinen leikkipuisto. Leikkipuistossa aika vierähti nopeaa, ja lopulta me melkein juoksujalkaa kiiruhdettiin auton luo katsomaan, onko meitä muistettu parkkisakolla. 

Kaiken huvittelun ja kaupungilla kiertelyn jälkeen me lähdettiin ajelemaan Ruotsin puolelle, ja täytyy kyllä sanoa, että tuo kolmetuntinen Köpiksestä Ruotsin majapaikkaan on tuntunut tällä reissulla kaikkein pisimmältä ajomatkalta. Rättiväsyneinä saavuttiin yöpaikkaan, haettiin huoneeseen pientä iltapalaa ja taidettiin simahtaa koko porukka ennätysvauhtia.

Ja taas ollaan autossa, haha! Nyt ajellaan kohti Tukholmaa, jossa meitä odottaa vielä kiva ja odotettu päivä vaarin kanssa. Mitäs teille kuuluu? Oliko näissä kuvissa joillekin tuttuja paikkoja?

Vaikka myönnettävä on, että tämä autoilu on välillä vähän puuduttavaa puuhaa, niin kaikenkaikkiaan ajomatkat on menneet jopa paremmin mitä osasin odottaa. Niitä perinteisiä ”joko ollaan perillä?” tai ”Kestääkö vielä kauan?”, ei ole juurikaan kuulunut, vaan aika on kulunut kattavan viihdykepaketin parissa (uusia pieniä automatkalle sopivia leluja, tarrahommia, iPad, dvd, eväitä…).

Matkakuumeen ollessa taas ennätyskorkealla, ehdin jo googlailla Finnlinesin tarjontaa, haha! Harmi vaan, että nuo autopaketit Saksaan olivatkin aikas kalliita. Ellei mitään supertarjousta löydy, niin lentäen ja paikan päältä auton vuokraamalla pääsee kyllä paljon edullisemmin.

Jos joku on tehnyt reissun omalla autolla laivalla Saksaan (ja sieltä mahdollisesti eteenpäin), olisi kiva kuulla kokemuksia! 


Loppuun vielä kiva alevinkki! Babyshopissa on nyt lähes koko valikoima -20% alessa koodilla: 9YRS

Koodi on voimassa 21.5 asti

Sis. mainoslinkin