11 X TUNNUSTUS

Sain jokin aika sitten Eppusen Kaapilla -blogin Heidiltä hauskan haasteen, 11 tunnustusta, jossa vastataan haasteen mukana tulleeseen 11 kysymykseen. Vihdoin muistin ja ehdin tähän tarttua, joten täältä pesee vastauksia!

1. Mikä on tärkein päivärutiinisi?

Ekaa lasta odottaessa muistan miettineeni, etten todellakaan halua meidän päiviin mitään tylsän kuuloisia rutiineja, kunnes aika nopskaa huomasin, että koko arki vaan rullaa paljon mukavammin, kun päiviä rytmittää tutut ja samohin aikoihin toistuvat rutiinit.

Mun tärkein päivärutiini taitaa kyllä olla pitkään nautittu aamupala. Päivä ei vaan lähde kunnolla käyntiin, ellei aamua ole saanut aloittaa rauhassa lipitetyllä kahvikupposella, mikä tarkoittaa vähintään puolentunnin aamupalapöydässä istumista, haha!

2. Paras kirja, jonka olet lukenut. Miksi?

Silloin joskus, kun ehdin jotain lukea, käyn vilkuilemassa lemppariblogejani läpi tai jos oikein hyvin on aikaa, tartun johonkin naisten hömppälehteen (puolen vuoden Trendit odottaa siistissä pinossa avaamista, eli ihan viime aikoina sitä aikaa ei liiemmin ole tainnut olla). Lastenkirjoja meillä kulutetaan päivittäin, vähintään iltasatuaikaan, ja kirjojen lukeminen taitaa kyllä rajoittua näihin kirjoihin vielä pitkään jatkossakin.

3. Mihin olet aina halunnut matkustaa? Oletko toteuttanut haaveesi?

Rrrrakastan matkustamista, ja jotain matkahaaveita taitaa aina olla ilmassa. Kun edellinen reissu on tehty, on sopiva hetki alkaa suunnittelemaan uusia retkiä. Me ollaan matkusteltu pääasiassa Euroopassa, ja yksi matkahaave mulla oli pitkään päästä Amerikkaan, ihan sama minne sinne, kunhan vaan Amerikkaan. Mulle täydellinen seikkailu ei tarkoita reppureissua viidakkoon, vaan siistiä länsimaista kohdetta, loman ajaksi vuokrattua asuntoa ja autoa, nähtävää ja tekemistä, enkä kaihda perus turistimeininkiäkään, vaan innoissani jonottelen muiden kaltaisteni kanssa kamera kaulassa Eiffeltorniin tai odottelen Stonehengellä omaa vuoroani päästä kuvaan kivikehän eteen.

4. Haluaisitko asua ulkomailla? Missä?

Tästä(kin) me ollaan miehen kanssa välillä haaveiltu, että olisi kiva asua hetken aikaa ulkomailla. Tykkään siis kovasti Suomesta ja täällä on hyvä asua, mutta olisi ihana viettää kerran pitempi, vaikka puolenvuoden pätkä ulkomailla. En kyllä tiedä halutaanko me tätä niin paljon, että oikeasti koskaan toteutetaan. Eihän me olla koskaan oltu edes kesälomalla kahta viikkoa pitempään (yrittäjän elämää.. hah!), joten jos joskus olisi mahdollista ottaa vaikka neljän viikon irtiotto jonnekin Keski- tai Länsi-Eurooppaan, niin se voisi olla meille aivan riittävä ”muutto” ulkomaille.

5. Jos saisit täyttää vaatekaapin vain yhdellä merkillä, mikä se olisi? Lasten/ oma?

Tällä hetkellä jos lasten vaatekaappeihin kurkkaa, niin ylivoimaa pitää selkeästi Mini Rodini. Vaikka tykkäänkin toki paljon Mini Rodinin vaatteista, on paljon muitakin tosi kivoja merkkejä joita meillä suositaan. Jos lasten vaatekaapit pitäisi täyttää vain yhdellä merkillä, voisi se olla vaikka ihana Islantilainen Ígló & Indí

6. Lempikukkasi?

Neilikka. Valkoisena tai hempeän pastellisena. Näitä oli muuten hääkimpussani myös!

7. Tärkein periaatteesi äitinä?

Näitä on monta, mutta yksi hyvä ohjenuora on ainakin: Your children will become who you are, so be who you want them to be.

8. Oma juttusi, josta et luovu?

Onkohan niitä vielä, haha! No yksi pinnallinen juttu on, että kiireenkin keskellä tykkään edes pikkuisen panostaa itseeni. Siksi mulla on volyymiripset arkea helpottamassa, ja tykkään käydä edes parin kolmen kuukauden välein kampaajalla freesaamassa hiusteni väriä ja siistimässä mallia.

9. Hetki, joka on jäänyt mieleesi. Miksi?

No tietty omien lasten syntymät, tuoreimpana reilun puolenvuoden takainen parintunnin pikasynnytys. Muita hetkiä on vaikka se, kun lennettiin ekan kerran Pariisiin, ja näin Eiffeltorinin lentokoneesta. Jollekin varmaan merkityksetön juttu, mutta mun mielestä vaan jotain niin siistiä. Tai kun pitkän odotuksen jälkeen käveltiin Orlandossa Disneyworldin porteista sisään, olisin voinut innostuksesta vaikka itkeä, haha! Kuulostaa varmaan tosi järkevälle, hah!

10. Oletko kenkä- vai laukkuihminen?

Ensin ajattelin heti, että ”no molemmat!”, kunnes mietin sekunnin, ja hoksasin, että mähän kuljen aina saman laukun kanssa! Nyt käytössä on tietty hoitolaukku (tai oikeastaan kaksi joita vaihtelen sen mukaan paljon kampetta tarvii ottaa mukaan), mutta samaan aikaan käytössä olevia kenkiä tursuaa niin eteinen kuin kenkäkaappikin… Taidan siis sittenkin olla kenkäihminen.

11. Lempipuuhaasi kesällä? Aikuisten/ lasten kesken?

Kesä ♡ 

Kesällä on ihana pyöräillä pitkin oman kotikylän katuja jätskille, uimarannalle tai kauempaa löytyvään leikkipuistoon. Tai hypätä autoon ja hurauttaa huvipuistoon, eläinpuistoon tai kesämarkkinoille. Tai levittää viltti takapihalle ja kattaa sinne herkkueväät. Mun lempipuuhaa taitaa olla itse Kesä.

Heitän haasteen samoilla kysymyksillä näille kolmelle ihanalle blogille: Hyvä voittaa, Oi siskoni mun ja  Villa fox.

Aurinkoista viikonloppua!