SUPERSANKARISYNTTÄRIT JA ”PAHIKSEN ETSINTÄ”

Meillä vietettiin eilen Veikon kaverisynttäreitä supersankariteemalla, ja tarkoituksena oli viettää mukavat, mutta helposti järjestettävät juhlat ilman turhaa hössötystä ja stressaamista. Tarjoilut suunnittelin helpoiksi toteuttaa, suolaisena pöydästä löytyi pieniä kolmioleipiä, coctailtikkuja ja pop corneja. Ihanan suklaisen mansikkamoussella täytetyn spidermankakun tilasin täältä, ja sen lisäksi makeana tarjoiltiin vain jätskiä. Karkkeja tai keksejä meillä ei synttäripöydässä ollut ihan tarkoituksella, ainoastaan poksukarkkeja (siis niitä karkkirakeita, jotka poksuvat suussa) oli pöydässä vähän hassuttelumielessä, ja rohkeimmat niitä vähän maistelivat.

Kun lapset olivat hetken leikkineet ja herkutelleet, löytyi keittiöstä outo, keltaiseen lappuun raapustettu viesti…

Kammottava pahis on käynyt varkaissa. Nyt tarvitaan supersankareita apuun!

Jalanjälkiä on nähty eteisessä, löytyisiköhän sieltä johtolankaa?

Niin supersankarit säntäsivät eteiseen, josta hämmästyneinä kiikutettiin ensimmäisenä pienet kengät  näytille (jalanjälkiä nähty eteisessä…), jolloin tarkennettiin, mikä itseasiassa on johtolanka. Tietenkin tuommoinen naru, joka tuossa ensimmäisessäkin keltaisessa lappusessa roikkui, haha.

Supersankarit juoksivat uudelleen eteiseen, jolloin sieltä löytyikin uusi viesti.

1. Ensimmäinen johtolanka!

Olohuoneesta on kuultu outoa rapinaa, löytyisikö sieltä jokin vihje? 


Ennen kuin johtolankalappusta oltiin ehditty lukea loppuun asti, olivat supersankarit jo olkkarissa etsintäpuuhissa (se loppu olisi mennyt näin: muista kurkkia myös huonekalujen alle!), ja pian kiikutettiinkin jännittyneinä uutta vihjelappua.

2. Toinen johtolanka!

Läheltä piti, mutta pahis ehti saaliinsa kanssa karkuun.

Jotain merkillistä on kuitenkin nähty talon pienimmässä sängyssä!


Kun iloinen supersankarijoukko oli juossut synttärisankarin huoneeseen, ja olivat kurkkimassa peittojen alle, vihjaistiin heille, että mahtaisiko talosta kuitenkin löytyä vieläkin pienempi sänky. Asuuhan talossa yksi vauvakin… Ja niin pinnasängystä löytyikin tutun näköinen lappunen.

3. Kolmas johtolanka!

Huh, nyt olette tosi lähellä!

Kuumottava ja ratkaiseva vihje saattaa löytyä keittiön kuumimmasta paikasta!


Salamana pienet etsivät olivat tutkimassa hellaa, kunnes rohkenivat kurkata uuniin, josta paljastui viimeinen johtolanka.

4. Neljäs johtolanka!

Mahtavaa, pahis on melkein tavoitettu!

Hänet on juuri nähty juoksevan terassin suuntaan!


Eikä aikaakaan, kun pahiksen anastama vihreä säkki löytyi.

Onnea supersankarit!

Pahis säikähti teitä todenteolla, ja juoksi itse suorinta tietä vankilaan!

Muistakaa jakaa saalis tasapuolisesti!

Säkistä löytyi jokaiselle samanlaiset pikkuiset pussukat, joissa oli lakupötköt ja saippuakuplapullot, joita siirryttiinkin ulos puhaltelemaan. 

Perinteinen aarteenetsintä supersankariteemaan sovellettuna oli kyllä lapsista hauska ohjelmanumero, ja varmasti meillä joku vastaava on seuraavillakin lastenkutsuilla. Ainakin lapset itse toivoivat heti perään uutta tehtävää, haha. 

Synttärijuhlat oli kyllä tosi kivat, synttärisankari oli ihan täpinöissään kavereiltaan saamistaan lahjoista, ja ”pahiksen etsintääkin” on muisteltu hyvillä mielin jälkikäteen. Muutaman viikon päästä vietetään sitten poikien yhteisiä sukulaissynttäreitä, aika kivaa päästä järkkäämään toisetkin juhlat aivan pian!

Onko teillä ollut järjestettyä  ohjelmaa lasten synttäreillä?