LUUKKU 5: LUMOAVAT PIKKUJOULUT

Tämän päivän kalenteriluukussa palataan viikko taaksepäin ja muistellaan vähän Lumoblogien pikkujouluja.

Viikko sitten lauantaina hyppäsin aamusella junaan, ja perillä Helsingissä mua odottelikin jo ihanat Jonna ja Maaria, jotka tapasin ihan ekaa kertaa. Seikkailtiin yhdessä ensin suloiseen lelukauppaan Ombrellinoon, ja huokaillen ihasteltiin toinen toistaan houkuttelevimmista leluista pursuilevia täpötäysiä hyllyjä. Mun oli tarkoitus tehdä vähän ostoksiakin, mutta meillä oli sen verran vähän aikaa, että haluan mennä tuonne aarreaittaan uudelleen paremmalla ajalla, sen verran paljon siellä oli nähtävää.

Omberllinosta lähdettiinkin sitten kohti Töölön Rokkimäkkiä, jossa tavattiin loputkin Lumokollegat. Muutamia tyttöjä olin nähnyt jo aikaisemmin, mutta suurimman osan tapasin ensimmäistä kertaa. Kotoa lähtiessä mietinkin, että hassua miten tuntuu, kuin olisin matkalla viettämään pikkujouluja tutun kaveriporukan kanssa, vaikka todellisuudessa en ollut suurinta osaa nähnyt koskaan. Netin välityksellä porukka on käynyt tutuksi, ja livenä kaikki olivat juuri niin ihania, millaisen kuvan olin kaikista saanutkin.

McDonald’sissa ahmittiin mahat täyteen herkkuja (Annan herkullisen näköinen Mocha frappe sai aikaan melkoisen ketjureaktion, ja lopulta puolet bloggaajista imi pillillä kermavaahdolla koristeltua jääkahvia, haha) ja lähdettiin yhdessä kohti varsinaista pikkujoulutilaa.

Aika meni loistavassa seurassa hurjaa vauhtia, ja pikkujoulujen ollessa vielä ihan kesken jouduin livistämään paikalta, sillä me oltiin perheen kanssa lähdössä vielä samana iltana laivalla Tukholmaan.

Vaikka olisikin ollut vielä mukava jatkaa iltaa pikkujoulujen merkeissä, niin mukavaa meillä oli laivareissullakin, siitäkin huolimatta, että satuttiin saamaan melkoinen myräkkä molempiin suuntiin.

Tukholmassa treffattiin vaari ja eno, joiden kanssa vietettiin kiva ja vauhdikas päivä (tai no, siinä missä me muut otettiin päivä rauhallisesti, riitti Veikolla vauhtia muidenkin puolesta, hah) Junibackenin ihanassa satumaailmassa. 

Pikkujoulut ja pieni laivareissu, aika kiva ja piristävä irtiotto hektisen arjen keskeltä. Viimeistään tuosta viikonlopusta alkoi meidän joulun odotus ja eilen laiteltiin jo ensimmäisiä joulukoristeitakin esille. Meillä on ollut tapana itsenäisyyspäivän aikaan viettää oman perheen pikkujouluja, ja tänään meillä olisikin Veikon kanssa suunnitelmissa koristella joulukuusi (katsotaan nyt, miten tuo kuusi ja yksivuotias sopivat samaan taloon, vai tekeekö kuusi tänä vuonna pikavisiitin), paistaa joulutorttuja ja yöksi me laitetaan joulukinkku uuniin. Aika kivaa tämä joulun aika…

Onkos teillä pikkujouluja tiedossa?