LUUKKU 8: KOLME VANHAA VINKKIÄ

Tämän päivän luukussa palataan menneille vuosille, sillä poimin tähän kolme pari vuotta sitten blogissa julkaistua jouluista vinkkiä.

1. Piparitikkarit

Pari vuotta sitten meillä tehtiin piparkakuista hauskoja piparitikkareita liimaamalla sokerikuorrutteella jätskitikku kahden piparin väliin. Varsinkin lapsesta nämä oli superhauskoja, yleensähän kaikki maistuukin paremmalta tikusta tarjoiltuna, haha.

Sellofaaniin kääräistynä piparitikkari on myös hauska pikkuvieminen.


2. Teipillä tuunatut tuikut

Superhelppo tuunausvinkki perustylsille tuikuille on kääräistä niihin kierros washiteippiä, ja tuikuista tulee tosi suloisia. Washiteippejä taitaa nykyään löytyä jo joka marketista, mutta ainakin Teippitarhassa noita teippejä löytyy ihan joka värissä ja kuosissa. Maalarinteipin tyyppinen washiteippi lähtee poltetuista tuikuista helposti pois, jos haluaa kierrättää samat teipit uusiin kynttilöihin!

Kaunis lasipurkki täytettynä jouluiseksi tuunatuilla tuikuilla on myös mukava pikkulahja.


3. Lumiukkosoppa


Lumiukkosoppa on hauskalla lorulla varustettu sellofaanipussiin paketoitu pieni vieminen.

Lumiukkosoppaan (eli sinne sellofaanipussiin) pakataan 1 annospussi kaakaota (esim. o’boy), muutama iso vaahtokarkki (meillä on sattunut olemaan noita minivaahtiksia valmiina kotona), 1 polkakarkkikeppi, ja jos haluaa, niin extrana pari paperiin käärittyä suklaakonvehtia.

Mukaan kirjoitetaan runo tähän tyyliin:

Kun pakkanen ulkona otettaan kiristää, lumiukkosoppa tää mieltäsi piristää. Ensin kuumaan veteen kaakaosta liemi keittele, ja lumipallot mukaan heittele, lopuksi vielä kunnolla lumiukon kävelykepillä sekoittele. Soppa lämmittää ja ilostuttaa mieltä, saat näyttää pakkasukolle kieltä!

Aikaisemmista luukuista eiliseen Coolkidsin lahjakortin arvontaan ehtii vielä mukaan, samoin -30% alekoodi (Karkkipurkki) Coolkidsin koko verkkokauppaan on voimassa. Myös PikkuVaniljan alekoodin (karkkipurkki4), jolla saa koko valikoimasta -10% alen, on edelleen voimassa.

Jokos teillä on ehditty tehdä jouluisia askarteluita tai leipoa pipareita?