LUUKKU 20: JOULUN AAKKOSET

Tämän päivän luukussa kurkataan, miltä joulun aakkoset näyttää Karkkipurkissa.

Aatto. Joulunodotus huipentuu jouluaattoon. Mutta ihan kuten matkustelussa puolet hauskuudesta piilee sen matkan suunnittelusta, pätee sama myös jouluun. Jouluodotus on aivan yhtä tärkeää, kuin itse jouluaatto.

Budapest. Budapest-suklaakonvehdit on ehkä mun toiseksilemppareimpia joulusuklaita, mutta en edes muista monta vuotta sitten olen syönyt niitä viimeksi, haha. Koitan vältellä itse itselleni joulusuklaarasioiden ostelua, ja jos joskus sorrun, niin valinta osuu Wiener nougaaseen.

Celsiukset pakkasen puolelle, kiitos! Olisi ihanaa saada jouluksi pikkupakkanen ja kunnon lumisade.

Dieetti. Jouluna ei lasketa kaloreita! En kyllä tee sitä muutenkaan, haha.

Elokuvat. Love actually ja Holiday, mun lempparijouluelokuvat.

Fiilis. Jouluun ei kuulu kiukuttelut tai äksyilyt, vaan silloin kaikki on toivottavasti hyvällä tuulella.

Glögi. Glögi kuuluu joulunodotukseen ja jouluun, mutta mitä ihmettä! Tajusin juuri, etten ole oikeastaan muistanut koko glögikautta edes korkata tänä vuonna.

Hyväntekeväisyys. Olisi ihanaa, että jokainen lapsi saisi edes yhden joululahjan.
Viime vuonna Tampereen Hopen kanssa saatiin blogissani järjestetyn hyväntekeväisyyskeräyksen kautta joululahja 200 vähävaraiselle lapselle. Tänä vuonna en lähtenyt toteuttamaan mitään suurta keräystä, mutta Veikon kanssa me käytiin ostamassa kaksi joululahjaa Joulupuu-keräykseen ja päätettiin ottaa uudeksi perinteeksi käydä joka joulu yhdessä valitsemassa lahja hyväntekeväisyyskeräykseen.

Into. On ihanaa katsella lasten intoa ja jännitystä, kun odotellaan Joulupukkia kylään.

Joulupukki. En ole viettänyt yhtään jouluaattoa ilman Joulupukin vierailua! 

Konvehdit. En tiedä tykkääkö kukaan oikeasti Pandan juhlapöydän konvehdeista, varsinkaan niistä ananastäytteisistä. Silti ne hupenevat aina yksi toisensa jälkeen, haha.

Lahjat. Kyllä ne vaan kuuluu jouluun. Lapsille toteutetaan muutamat lahjatoiveet ja hankitaan muutama yllärilahja lisäksi, mutta aikuisille riittää pienet muistamiset. Mieluummin vähän ja laadukasta, kuin kassillinen krääsää.

Maltin ja Valtin joulukalenteri. Tämä on ensimmäinen vuosi, kun Veikko on seurannut telkkarista joulukalenteria. Ja jokaikinen jakso on katsottu, ellei telkkarista, niin viimeistään jälkikäteen Areenasta.

Nettikaupat. Yksi parhaista keinoista välttää joulustressi, on klikkailla lahjat virtuaaliseen ostoskoriin ja välttää ostoskeskusten jouluruuhkat ja jonottelut. Mutta hups, miten taas osa lahjoista jäi ihan viimetippaan… Nyt ei auta kuin sukeltaa livekaupoille ja väistellä kyynärpäitä parhaansa mukaan.

Ohjelmat. Pienenä jouluaattoon kuului joululastenohjelmien katselu, joista lemppari oli Samusirkan joulutervehdys. Vieläköhän se tulee jouluisin?

Perhe. Parasta joulussa on yhdessäolo. Me asutaan kaukana sukulaisista, ja mun mielestä paras jouluperinne on kokoontua yhteiseen joulunviettoon. En edes osaisi kuvitella toisenlaista joulua.

Quu, joulukuu, mun synttärikuu.

Rosolli. Vaikka rrrakastan jouluruokaa, niin tätä hassua salaattia vaaleanpunaisella kermavaahdolla kuorrutettuna en oikein ymmärrä. Mutta lautaselle sitä eksyy siltikin, koska niin vaan kuuluu tehdä, hah.

Suomi. Matkustelu on ihanaa, mutta joulu vietetään aina Suomessa!

Tonttuhommat. Kun lahjat on hankittu, saa ottaa käärepaperit esiin ja tehdä salassa tonttuhommia. Ehkä parasta joulunodotuksessa.

Uusivuosi. Joulufiilis jatkuu uuteen vuoteen, ja silloin onkin jo uusi juhla!

Valkoinen ja punainen, ne ovat meidän joulun värit.

Westiet. Meidän terrierilaumasta on valitettavasti kaksi vanhusta siirtyneet sateenkaarisillalle tänä vuonna, ja tämä on ensimmäinen joulu kahdeksaan vuoteen, kun seuranamme on neljän westien sijaan kaksi. 

Xmas. Pian se on täällä!

Yhdessäolo. No tätä nyt ei voi korostaa liikaa. Sitähän se joulu on, yhdessäoloa.

Zzzzz. Ehkä jonain vuonna mäkin saan laiskotella ja nukkua pitkään joulupäivänä. Tänäkin vuonna naperot taitavat pitää huolen, että sänkyyn ei jäädä turhaan loikoilemaan.

Åbo. Joulurauhanjulistus tulee Turusta, mutta sen seuraaminen ei ole kuulunut meidän jouluperinteisiin.

Ähky. Vaikka masu pullottaa jouluherkuista, ja on melkein ähky, tekisi silti mieli napostella taas jotain…

Öisin nukutaan, niin myös jouluna.

Ps. Kuvituksena meidän pikkutontut viime joululta ♡

Löytyikös samoja juttuja, vai näyttääkö teidän joulu ihan erilaiselta?