LUUKKU 19: VIISI VINKKIÄ VÄLTTÄÄ JOULUSTRESSI

En onneksi tapaa ottaa stressiä asioista, ja varsinkin lasten myötä olen oppinut ajattelemaan, että kaikki järjestyy. Niin, ehkä juuri tämän takia mulla jääkin kaikki aina ihan viimetippaan, hah. 

Joulustressi taitaa kuitenkin vaivata aika useaa, ja teinkin pienen listan, miten tuon stressin voisi välttää.

Lakanat -50% // Pöytävalaisin -30% // Tyynynpäällinen -30% // Pöytävalaisin -50%

1. Tee jouluostokset nettikaupoista! Vaikka oikeita kivijalkamyymälöitä kannattaakin tukea kiikuttamalla eurojaan niihin, voi joulun alla hyvällä omalla tunnolla klikkailla ostoksensa virtuaalisiin ostoskoreihin. Ostosten tekeminen omalta kotisohvalta käsin, höyryävä glögimuki kädessä, voittaa mennen tullen livekauppojen jouluruuhkat. Jos lahjojen keksiminen on vaikeaa, muista myös aineettomat lahjat ja anna omaa aikaasi. Ainakin mun mielestä olisi kiva päästä miehen kanssa vaikka elokuviin neljän vuoden tauon jälkeen, haha.

2. Relaa! Jo vanha marttojenkin neuvo kertoo, että siivoa kaapit vain, jos aijot viettää joulusi niissä. Koko kotia kaappeineen ei todellakaan tarvitse siivota jouluksi, vaan normaali viikkosiivous riittää. Jos haluat puunata saunan ja pesutilat, tai tehdä muuta extrasiivousta, niin aloita ne jo hyvissä ajoin, äläkä jätä viimetippaan, kun on paljon muutakin hommaa. Ja ainahan voi joulutunnelmaan vedoten sammuttaa valot, ja laittaa kynttilöitä palamaan. Kukapa hämärässä edes huomaisi pientä epäjärjestystä. 

Pöytävalaisin -50% // Lakanat -50% // Pöytä -50%

3. Ulkoista joulusiivous! Lähde perheesi kanssa syömään, ja palaa takaisin raikkaan tuoksuiseen, puhtaaseen kotiin. Tätä suosittelen tekemään muulloinkin, kuin joulun alla! Ihan hassua, mutta mua on nolottanut, että me ollaan käytetty siivouspalveluita. Mä siis oon tehnyt töitä kotona samaan aikaan, kun oon hoitanut lapsia, eli käytännössä päikkäriajat ja iltaisin lasten mentyä nukkumaan. Ja kun joskus Veikon ollessa pieni aloin etsimään lastenhoitajaa, että saisin siivottua rauhassa, tajusin, että ehkä mun mieluummin kannattaakin etsiä se siivooja! Nyt me tosin ollaan irtisanottu siivoussopimus, kun Veikko aloitti osapäiväisenä päiväkodissa (vaikka en nyt varsinaisesti oo saanut lisää aikaa, kun hoidan pienintä edelleen kotona), mutta nyt joulukiireiden helpottamiseksi me tilattiin jouluviikolle siivous. Aika ihanaa!

4. Jos jouluna on edessä sukulaiskierros, jaa vierailut usealle päivälle. Mikään ei ole stressaavampaa, kuin viettää jouluaattoa kelloon tuijotellen, ja autossa istuen. Kun jouluaaton viettää yhdessä paikassa, jää aikaa myös rauhoittumiselle.

5. Nauti! Hukassa olevaa joulufiilistä voi etsiä vaikka joulumarkkinoilta, tai kuuntemalla kirkossa kauneimpia joululauluja. Me lähdetään tänään Veikon kovasti odottamaan Koiramäen jouluun, ja uskon, että kotiin palataan entistäkin jouluisemmalla mielellä.

Kehys-seinätarrat -60% // Lakanat -50%

Postauksen kuvat on Elloksen alesta, mistä löytyykin paljon tuotteista kivoilla aleprossilla! Nyt kannattaa käydä klikkailemassa ostoskoriin parhaat päältä. Aleostoksille pääset tästä.

Oletteko te välttyneet joulustressiltä?


Sis. mainoslinkkejä