MITÄ PAKKASELLA PÄÄLLE VÄHÄN LIIKKUVALLE?

Nämä meidän pojat on kyllä aika erilaisia ulkoilijoita, jos verrataan minkälaisia ovat saman ikäisinä olleet. Siinä missä isompi ei juurikaan malttanut vuoden ikäisenä pulkan kyydissä istua, vaan vaihteli asentoa välillä käsiä tai jalkoja pulkan ulkopuolella raahaten, välillä kyydistä pois kierähtäen tai kaikkein mieluiten veti itse pulkkaa perässään, istua tokottaa pienempi lähes samassa asennossa koko pulkkailun ajan. Sisällä lapsi on kyllä melkoinen hääräilijä, mutta ulkona ainakin tällä hetkellä rauhalliset touhut kiinnostavat enemmän, ja siksi onkin tuota pukeutumishommaa tullut mietittyä, että miten vähän liikkuva lapsi tarkenee pakkassäässä.

Ihoa vasten puetaan ihan ekaksi merinovillakerrasto, ja vähän säästä riippuen sitten tavalliset sisävaatteet siihen päälle tai ohut merinovillahaalari. Jalkoihin laitetaan tavallisten puuvillasukkien päälle villasukat ja vuorelliset Kavatin talvikengät, käsiin sujautetaan ohuet merinovillalapaset ja Reiman kintaat ja päähän Gugguun merinovillapipon alle laitetaan puuvillainen kypärämyssy (merinovillainen olisi vielä parempi). Lopuksi koko paketti kuorrutetaan Molon pyxis haalarilla, ja tadaa, meitä ei pikkupakkanen säikäytä!

Nuo ohuet merinovillavaatteet on siitäkin kivoja, että ne päällä ei lapselle tule tönkkö olo, vaan liikkuminen on edelleen helppoa kerroksista huolimatta.

Nuo Babyshopista saadut Molon haalarit on ihanan lämpöiset, ja isommalle liikkuvaiselle lapselle riittää pikkupakkasilla ihan tavalliset sisävaatteet haalarin alle, vähän kylmemmällä ollaan laitettu villatakkia väliin ja paukkupakkasilla myös isoveli on pukenut merinovillakerraston alimmaksi kerrokseksi ihoa vasten. Molon haalareita näyttääkin olevan vielä Babyshopin alessa joitain kuoseja jäljellä, jos vaikka ensi talveksi on aikeissa hankkia haalarit valmiiksi odottamaan.

Täytyy kyllä sanoa, että ihan niillä hurjilla kahdenkymmenenviiden asteen pakkasilla me ollaan kuitenkin keksitty jotain muuta puuhaa, kuin ulkoleikkejä, ja ollaan käyty vain pikaisesti haukkaamassa raitista pakkasilmaa.

Suositaanko teillä samanlaista kerrospukeutumista?