NETFLIX SUOSIKIT

Oon aina välillä vinkkaillut täällä blogissa mun sen hetkisistä lempparisarjoista Netflixissä, mutta en ole koskaan tainnut tehdä listaa niistä kaikkien aikojen suosikeista. Niinpä ajattelinkin nyt listata ne mun lempparit, jospa tästä vaikka löytyisi teillekin uutta katseltavaa!


1. Breaking Bad


Jos laitetaan nämä lempparit vielä paremmuusjärjestykseen, niin ykköseksi kipuaa mustalla huumorilla väritetty rikosdraamasarja Breaking Bad. Sarja kertoo kemianopettaja Walter Whitesta, joka sarjan alussa saa tietää sairastavansa parantumatonta keuhkosyöpää. Walter haluaa turvata perheensä taloudellisen tilanteen ennen kuolemaansa, ja alkaa valmistaa metamfetamiinia yhdessä vanhan oppilaansa kanssa.
Sarja on saanut ihan huikean määrän erilaisia palkintoja, ja Breaking Badia pidäänkin yhtenä kaikkien aikojen parhaana televisiosarjana, joten en taida olla mielipiteeni kanssa ihan yksin.

2. House of Cards


Kevin Spaceyn tähdittämä House of Cards on poliittinen draamasarja, ja tätä me aloitettiin katsomaan viime kesänä, kun olin alle vuoden ikäisen vauvan imetysaivoinen ja superunivelkainen äiti. Parin, kolmen jakson jälkeen mun oli pakko luovuttaa, sillä en tajunnut sarjasta mitään, haha! Nyt kuitenkin tänä talvena, vähän paremmin nukkuneena, aloitettiin sarja alusta uudelleen ja jäätiin heti koukkuun. Ollaan ahmittu jaksoja pikavauhtia, enkä malttaisi odottaa iltoja, että saan tietää mitä kieroiluja Frank Underwoodilla on mielessään.
Sarja siis kertoo demokraattipoliitikko Frank Underwoodista, joka päättää kostaa puoluetovereilleen, koska ei tullut valituksi Yhdysvaltain ulkoministeriksi. Tämä on muuten Netflixin oma sarja!

3. Silta


Silta on ruotsalais-tanskalainen rikossarja, jonka ensimmäinen kausi alkaa, kun Juutinrauman sillalta löytyy ruumis, puoliksi Ruotsin ja puoliksi Tanskan puolella. Tästä mulla oli alkuun vähän ennakkoluuloja, sillä en ole tainnut katsoa aikaisemmin ollenkaan tanskalaisia tai ruotsalaisia sarjoja, mutta onneksi silti tartuttiin tähän. Ei maltettu aikailla tämänkään sarjan kanssa, vaan tapitettiin ilta toisensa jälkeen jaksoja, kunnes molemmat Netflixistä löytyvät kaudet oli katsottu läpi, ja nyt toivon, että saataisiin myös kolmas tuotantokausi pian Netflixiin.

4. Orange is the new Black


Netflixin alkuperäissarja Orange is the new Black on naisvankilaan sijoittuva komedia-draamasarja. Tätä sarjaa on kyllä hehkutettu niin paljon, että onkohan kukaan voinut välttyä kuulemasta OITNB:stä? Sarja kertoo keskiluokkaista tavallista elämää elävästä Piper Chapmanista, joka yllättäen joutuu vankilaan vuosia sitten nuoruuden hölmöyksissä tekemästään rikoksesta, jolloin Piper auttoi silloista tyttöystäväänsä huumerahojen salakuljetuksessa.
Orange is the new Black taitaa olla ihan ensimmisiä sarjoja, joita olen Netflixistä katsonut, ja ansaitsee kyllä paikkansa tällä lempparilistalla.

5. Suits


Suits on Pearson Hardman -asianajotoimistoon sijoittuva draamasarja. Aikanaan lakia Harvardissa opiskellut, mutta sittemmin yliopistosta erotettu Mike Ross päätyy vähän vahingossa huikean valokuvamuistinsa avulla menestyneen lakimiehen Harvey Spencerin avustajaksi. Sarja kertoo kaksikon työskentelystä lakitapausten parissa, ja jännitystä mukaan tuo Mike Rossin tarkoin varjeltu salaisuus, oikeustieteellisen tutkinnon puute.
Suits on mukavan kevyttä katseltavaa, justiin sellaista, mitä jaksaa katsella väsyneenäkin, kun haluaa ottaa hetken rennosti.

6. Narcos


Myös Narcos on Netflixin alkuperäissarja. Tositapahtumiin perustuva sarja kertoo kolumbialaisesta huumeparoni Bablo Escobarista, jonka omaisuuden arvoksi on arvioitu huikeat noin 30 miljardia dollaria. Escobarin kartellin kerrotaan käyttäneen joka kuukausi 2500 dollaria kuminauhoihin. Kuminauhoja käytettiin sitomaan rahanippuja yhteen. Sarja on fiktiivinen kuvaus Bablo Escobarin elämästä.

7. Better Call Saul


Ja listan hännille täytyy vielä lisätä Better Call Saul. Komedia-draamasarja sijoittuu tämän listan ykkösen, eli Breaking Badia edeltäviin tapahtumiin. Sarjassa seurataan Breaking Badista tutun asianajana Saul Goodmanin elämää, ajalta, jolloin hän ei ollut vielä tavannut Walter Whitea.
Sarjassa nähdään myös muita Breaking Badista tuttuja hahmoja. Me ollaan katsottu tästä ensimmäinen kausi, ja ilokseni huomasin, että sarjasta on nyt ilmestynyt toinenkin kausi!

Löytyikö listalta teidän suosikkeja?

Olisi kiva kuulla kommenttiboksissa myös teidän lempparisarjoja!