TOP 3 MATKAKOHTEET LAPSIPERHEILLE

 Yhteistyössä Cuponation

Cuponationilla vietetään nyt matkaviikkoja, ja minua pyydettiinkin kertomaan omat TOP 3 lapsiperheille sopivat matkakohteet. Olipa ihanaa uppoutua hetkeksi miettimään meidän reissuja, ja arvatkaapas alkoiko matkakuume nousta…

Me ollaan miehen kanssa oltu aina kaupunkimatkailijoita, ja ollaan tykätty haalia reissuille kaikenlaista nähtävää ja tekemistä. Ei ehkä ihan perusmuseoita, vaikka niitäkin ollaan kierrelty, mutta ollaan esimerkiksi bongailtu elokuvista tuttuja paikkoja, kuten vaikka käyty katsomassa Da Vinci koodista tuttua lasipyramidia Pariisin Louvressa, tai samaisessa elokuvassa näytettyä Newtonin hautaa Lontoon Westminster Abbeyssa. Ja kun kerran lähes sattumalta ajeltiin Skotlannissa läheltä samaisesta elokuvasta tuttua Rosslynin kappelia, poikettiin me toki siellä myös (ja hiippailtiin kieltomerkistä huolimatta kappelin alakertaan, jota elokuvassa näytettiin, kun nyt satuttiin olemaan paikalla, haha!). Ei ehkä kuulosta kaikkien mielestä kovin kiinnostavalta, mutta meidän mielestä ihan huippujuttuja, hih.

Ennen esikoisen syntymää me mietittiin, että matkusteleeko lapsiperheet sitten vain all inclusive rantalomakohteissa, ja otettiinkin varovainen harppaus rantakohteisiin, kun tehtiin ensimmäinen matka tuoreena perheenä häämatkakohteena tunnettuun Kreikan Santorinille. Pienen, yhdeksän kuukauden ikäisen lapsen kanssa reissu sujui hyvin, ja vuoden ikäisen lapsen kanssa uskaltauduttiinkin kaupunkilomalle Budapestiin. Pienen lapsen kanssahan on helppo matkustaa myös kaupunkikohteissa, sillä ihan pikkuiset eivät vielä kaipaa huvipuistoja tai muita lasten aktiviteettejä. Lapsen kasvaessa kuitenkin alettiin miettimään kohteita lapsen näkökulmasta, mikä olisi hauskaa lapselle, mutta missä me aikuisetkin viihdyttäisiin (tämähän ei ole siis vaikeaakaan, sillä me ollaan ihan hulluina teemapuistoihin, hah!).

Listasin oman TOP kolmosen, missä me ollaan reissattu lapsiperheenä, ja yksi näistä kohteista on Englannin Southampton, jokaisen Pipsa Possu fanin unelma! Koska järkevin tapa matkustaa Southamptoniin, on lentää Lontooseen, voi reissuun kätevästi yhdistää myös pikapyrähdyksen ihanassa Lontoossa.

Me siis lennettiin pari vuotta sitten keväällä Lontooseen, jossa hypättiin vuokra-autoon (ensin väärälle puolelle tietenkin, haha) ja lähdettiin köröttelemään kohti Southamptonia, sillä seuraavana aamuna oli tiedossa odotettu päivä Pipsa Possu maailmassa. Southamptoniin pääsee Lontoosta myös junalla tai bussilla, mikäli ei halua vuokrata autoa.

Pipsa Possu maailma on pieni osa isompaa Paultons family theme parkia, mutta meillä kului aika kokonaan Pipsa Possu maailman puolella, emmekä ehtineet tutustua teemapuiston toiseen osaan ollenkaan. Me oltiin reissussa kaksi ja puolivuotiaan lapsen kanssa, ja Pipsa Possu maailma sopiikin varmasti parhaiten kaksivuotiaista aina kouluikäisiin saakka, siitä isommille varmasti löytyy mukavaa tekemistä ja hurjia huvipuistolaitteita teemapuiston toisesta osasta.

Pipsa Possu maailmassa on seitsemän laitetta, joihin kaikkiin pikkuinen pääsi aikuisen kanssa, ja huvipuistolaitteiden lisäksi alueelta löytyy leikkipuistoja ja hauska ”kuralätäkköhyppely”, eli alue jossa maasta pulppuaa vettä. Alueella on myös iso Pipsa Possu aiheinen sisäleikkipuisto, jossa me ei käyty ollenkaan, sillä ulkona oli niin paljon tekemistä. Matkamuistot voi ostaa maailman suurimmasta Pipsa Possu myymälästä, tietenkin.

 

Kun Southampton, tai ainakin Pipsa Possu maailma on koluttu, voi siirtyä takaisin Lontooseen odottelemaan kotiinlähtöä. Vaikka Lontoo ei varsinaisesti ole lapsiperheiden unelmakohde, voi siitä sellaisen kuitenkin tehdä. Isompia lapsia kiinnostaa varmasti Madame Tussaudin vahakabinetti, mutta pienempien kanssa on kiva tehdä rauhallinen päiväretki Lontoon isoon eläintarhaan. Metromatkat kannattaa unohtaa lasten kanssa reissatessa ja turvautua takseihin, jos kohde ei ole kävelymatkan päässä. Ja jos pientä shoppailua haluaa harrastaa, niin yksi maailman suurimmista lelukaupoista, seitsemänkerroksinen Hamleys löytyy ihan Lontoon keskustasta, kuten myös kaksi Disneystorea, joissa kannattaa poiketa myös.

Pelkästään Lontooseen en pienten lasten kanssa lähtisi, mutta yhdistettynä ihanaan Pipsa Possu maailmaan, tai miksei vaikka läheisestä Windsorista löytyvään Legolandiin yhdistettynä Lontookin on kiva kohde poiketa lasten kanssa. Southamptonin Pipsa Possu maailma on kuitenkin aivan ihana satumaailma, varmasti jokaisen Pipsa Possu fanin unelmakohde!

Kaikkia mun TOP 3 kohteita yhdistää teemapuistot, käykäähän kurkkaamassa Cuponationin matkaviikoilta, mitkä nuo kaksi muuta mun lapsiperheen suosikkikohdetta ovat! (Kaikista noista kohteista löytyy muuten myös postaukset blogistani!)

Mikäli matkakärpänen on päässyt puraisemaan, niin matkaa varatessa kannattaa hyödyntää Cuponationin sivuilta löytyvät tarjoukset, esimerkiksi Ebookersin alennus lento+hotelli -varauksiin!

Mitkäs on teidän suosikkimatkakohteita?