TÄNÄ KESÄNÄ…

vaihmalan hovi

vaihmalan hovi

Veikolla on huomenna eka kesälomapäivä, ja toki me vanhemmatkin koitetaan sumplia töitä niin, että voitaisiin viettää rentoja kesäpäiviä, vaikka varsinaiselle lomalle ei jäädäkään. Kaikenlaista kivaa me ihan varmasti ehditään tehdä, ja vähän listailinkin (ihan vaan, koska rakastan listoja!), mitä me aiotaan tänä kesänä tehdä.

Ruotsi, Kolmården
Alkukesän kohokohta koittikin jo pari viikkoa sitten, kun vietettiin viikonloppua Kolmårdenissa ja Bamsemaailmassa. Tästä reissusta on muuten postaus vielä tekemättä, ja palaankin reissukuulumisiin ihan pian!

Särkänniemi ja Koiramäki
Särkänniemessä ja Koiramäessäkin me jo ehdittiin pikaisesti pyörähtämään, kun kävimme Koiramäessä viime viikolla mainoskuvauksissa (meidät voikin nyt bongata Särkänniemen nettisivuilta, hih!), mutta huvipuistoon olisi tarkoitus kyllä mennä uudestaankin ihan koko päiväksi. Särkänniemi on meidän ”lähihuvipuisto”, jonne ajaa meiltä vain puolisentuntia, ja siellä tulee varmasti pyörähdettyä useammankin kerran.

Piknik
Joka kevät suunnittelen, miten kesällä käydään useasti piknikillä, mutta todellisuudessa rauhalliset piknikit tällä porukalla jää vain haaveilun asteelle, haha. Silti ainakin yhdelle piknikille täytyy kerran kesässä mennä, mutta eväiden lisäksi mukaan täytyy muistaa ottaa puuhasteltavaa lapsille. Eli saippuakuplapullot ja pari muuta lelua mukaan, niin vanhemmat voivat ottaa rennosti viltillä.

Liikennepuisto
En oikein ole leikkipuistoihmisiä. Toki käyn lasten kanssa leikkipuistoissa, mutta se ei ole ihan mun lempparitekemistä. Liikennepuisto on kuitenkin munkin mielestä tosi kiva paikka, siellä kun on vähän muutakin tekemistä, kuin ne perus leikkipuistojutskat. Ja koska Veikko on ihan hulluna liikennepuistoon (ja yltää jo itse polkemaan autoa, huuuh…), tulee liikennepuistossa varmasti vietettyä aikaa useampanakin lomapäivänä.

Pikku Kakkosen puisto ja Tiitiäisen satupuisto
Veikko on tosi monesti kysellyt, koska me mentäisiin taas Pikku Kakkosen puistoon, joten eiköhän meidän nyt kesällä täydy viettää yksi Tamperepäivä puistoillen. Tai sitten nakitan iskän puistoon ja livahdan sillä välin ostoksille, hih.
Tiitäisen satupuisto Näsinpuiston laella on mun mielestä kivasti erilainen leikkipuisto, ja siellä kantsii käydä, jos on esimerkiksi Tallipihalla liikenteessä.

Tallipiha
Tampereen Tallipihalla tulee käytyä muutenkin, mutta ehdottomasti se kuuluu myös kesälomasuunnitelmiin! Täytyy kurkata Tallipihan tapahtumakalenteri, sillä tapahtumien aikaan Tallipihalla on ihan paras tunnelma.

Kotieläinpuisto
Kotieläinpuistot on mun mielestä aivan ihania kesäkohteita pienten lasten kanssa! Kiireentöntä yhdessäoloa, eläinten rapsuttelua ja eväiden syöntiä, niistä on hyvä kesäpäivä tehty. Yksi meidän lemppareista on Kiviniitty Sastamalassa, mutta kivoja kotieläinpuistoja löytyy varmasti lähes joka kylästä.

perheblogi

perheblogi

perheblogi

Tanska, Legoland
Tanskan Legoland kutsui muutaman bloggaajan vierailulle elokuussa, ja iloksemme me ollaan mukana! Olin kyllä aivan superilahtunut, kun tuon kutsun sain, ja jostain syystä mun ei kyllä tarvinnut harkita sekuntiakaan, että ollaanko me lähdössä, haha. Meillähän on tässä lähes vuosi kyselty Veikon toimesta, että koska me mennään Legolandiin, joten tämä on varmasti kesän odotetuin reissu!

Pikkuristeily
Kesäisin pääsee ihanille pikkuristeilyille, ja me ollaan yleensä tehty päiväretki Viikinsaareen. Viikinsaaressa saa kyllä kulumaan vaikka koko päivän, sillä saaresta löytyy mukava lounasravintola, kiva leikkipuisto, uimaranta, jäätelökioski, ja mukavat ulkoilumaastot.

Isovanhemmat
Mehän oltiin justiin viikonloppuna katsomassa kaikkia mummoja ja viikkoa aikaisemmin vietettiin viikonloppua vaarin kanssa, mutta toivotaan, että ehdittäisiin nähdä kaikki uudelleenkin kesän aikana. Ainakin mummot asuvat sen verran lyhyen ajomatkan päässä, että siellä varmasti tulee käytyä parinakin viikonloppuna.

Asuntomessut
Meidän kesäperinteisiin on joka vuosi kuulunut asuntomessut, mutta viime vuosina ne on olleet melkoista hosumista, kun ollaan oltu lasten kanssa liikenteessä. Isompi on ollut lapsiparkissa, ja me ollaan sitten juostu messukohteita läpi samalla jännittäen, että miten siellä lapsiparkissa sujuu (no hyvinhän siellä on aina sujunut). Tällä kertaa messut on Seinäjoella, ja lapset saavat jäädä mummille hoitoon (niin tiedoksi vaan mummi, haha), kun me mennään miehen kanssa messuille kahdestaan ja ihan rauhassa!

Metsäretki
Eväsretki makkaroiden kanssa metsän rauhaan on mukavaa vastapainoa kaikille vilkkaille kesäkohteille. Onneksi meillä onkin superkiva retkipaikka ihan lähellä, jossa me käydään muutenkin, kun vaan muistetaan.

Uimaranta
Pienten lasten kanssa retki uimarannalle ei ole mikään rentoutuspäivä, mutta koska lapset rakastavat vedessä läträämistä, kuuluu retket uimarannoille myös kesälomaan.

Pyöräily
Kesällä ihan paras tapa tutustua omaan asuinympäristöön, on lähteä pyöräretkelle. Veikkokin jaksaa jo hyvin pyöräillä pitempiäkin matkoja, ja Viljami tykkää nauttia vauhdista pyörän lastenistuimessa istuen, joten varmasti kesällä tehdään useita pikkuisia pyöräretkiä. Vaikka sinne liikennepuistoon, sinne onkin aika sopiva matka pyöräillä.

Vaikka tämä lista nyt näyttää siltä, että meillä on kesällä aika levottomat jalat (no on ne!), niin varmasti suurin osa kesästä me ollaan ihan vaan kotona, grillataan makkaraa, pulikoidaan puhallettavassa uima-altaassa, puhalletaan saippuakuplia takapihalla, istutaan omalla terassilla lämpimänä kesäiltana, harjoitellaan potkupyöräilyä taaperon kanssa kotikadulla, maistellaan metsämansikoita pikkumetsässä, järjestetään jätskikemut, ja pidetään leffailta sadepäivänä. Ihan kaikkea tavallista, ja justiin parasta kesätekemistä.

perheblogi

perhelifestyle

Tänään me hurautettiin suoraan päiväkodista Vaihmalan hoviin juhlistamaan kesäloman aloitusta jätskille. Osattiinkin odottaa, että paikalta löytyy edelliskesien tapaan lampaita ja pupuja, mutta apua mitkä ihanat lammasvauvat meitä odotti! Niin että kesäretki vaihmalan Hoviin jätskille ja lampaita katsomaan, check!

perheblogi

Millaisia kesäsuunnitelmia teillä on?

Veikon Lego-teepaita ja lasten Crocsit saatu.