5 + 1 VINKKIÄ MUUMIMAAILMAAN

muumimaailma

muumimaailma

muumimaailma

muumimaailma

Viisi vinkkiä Muumimailmaan:

1.  Nappaa portilta kartta. Muumimaailmassa on valtavasti nähtävää, ja heti sisääntuloporteilta kannattaakin ottaa kartta, että kaikki kivat paikat tulee koluttua. Innokkaimmat (minä minä!) tutustuvat Muumimaailman sivuilta löytyvään karttaan jo etukäteen.
Varmasti moni suuntaa ihan ekaksi Muumitalolle, jonka edustalla tapaakin takuuvarmasti tuttuja Muumihahmoja, mutta ehdottomasti kannattaa kiertää saaren muutkin kolkat.
Satupolulta löytyy jännittävä noidan mökki, jossa saattaa päästä mukaan Aliisan luutalentoharjoituksiin tai hämmentämään hurjan kuuloista räkäsoppaa, Muumipapan laivasta löytyy hurjapäille pitkä liukumäki, ja Nuuskamuikkusen leirin liepeillä voi kokeilla hassua paljasjalkapolkua

2. Heittäydy leikkiin Muumien kanssa. Varmasti monelle pikkuvierailijalle saaren parhainta antia on tavata Muumit ystävineen. Muumit eivät puhu, mutta halailun lisäksi saattavat ryhtyä leikkiin lasten kanssa. Muumitalolla on aina paljon lapsia, mutta sivummalla kohteissa hahmoilla saattaa olla enemmänkin aikaa annettavaksi pikkuisille. Meidän lapset esimerkiksi askartelivat viime reissulla Sosulin kanssa, ja leikkivät renkaanheittopeliä Tuutikin kanssa. Kun lapsia ei ole lähistöllä halailtavaksi, elävät hahmot Muumimaailmassa ”tavallista elämää” seurustellen keskenään tai puuhailevat omia askareitaan. Muumimaailmassa satu todellakin herää henkiin, ja olet itse keskellä satua!

3. Ota mukaasi juomaa, sekä pientä naposteltavaa. Muumimaailmassa on monta erilaista ravintolaa ja kahvilaa, ja mun mielestä tämmöisillä päivän reissuilla onkin kiva välillä istahtaa rauhassa syömään lämmintä ruokaa ja myöhemmin toisen tauon voi pitää kahvilassa herkutellen.
Meidän suosikki on ollut Mamman keittiö, josta löytyy koko perheelle maistuva kotiruokabuffet (tämä on myös mukavan edullinen vaihtoehto lapsille, ja alle 2-vuotiaat syövät täysin maksutta aikuisen seurassa).
Vaikka aikuinen pärjäisikin päiväretken yhdellä lämpimällä lounaalla ja kahvitauolla, kannattaa lapsille varata mukaan myös pientä välipalaa, jota voi napostella pitkin päivää. Myös vesipullot kannattaa ottaa mukaan koko porukalle, sillä saaressa tulee huomaamattaan käveltyä melkoisiakin matkoja!

4. Varustaudu mukavilla kengillä, sekä matkarattailla ja varaa aikaa!. Muumimaailmassa pääsee hyvin kulkemaan rattaiden kanssa, joten sellaiset kannattaa ehdottomasti ottaa pienimmille mukaan. Tarvittaessa Muumimaailman infopisteeltä voi vuokrata lapsille vetokärryn. Satumaailmassa saa helposti kulumaan vaikka koko aukioloajan, joten jos haluat nähdä muutakin Naantalia, varaa siihen toinen päivä.

5. Muista rento asenne!
Jos Muumitalon luona ruuhka alkaa (aikuista) ahdistaa, suunnista välillä väljemmille vesille.
Saaren muissa kohteissa on yleensä vähän rauhallisempaa, tai mitäpä jos kävisit Muumimaailman omalla uimarannalla vilvoittelemassa? Teatteri Emmassa pyörii esityksiä pitkin päivää, siellä on kiva käydä välillä lepuuttamassa jalkoja, ja Muumimaailman esityksiä jaksavat perheen pienimmätkin seurata. Muumimaailmassa kannattaa liikkua lasten ehdoilla, halailla lempparihahmoa vaikka sata kertaa, ja vaikka aikuisen mielestä muovilaivan uittaminen pienessä purossa kuulostaa aika yksinkertaiselle, saattaa se lapselle olla yksi päivän parhaista jutuista. Muista siis rento asenne, äläkä hoppuile.

6. Ota mukaan lapsille vaihtovaatteet. Sotkuvahinkoja sattuu ja laivan uitossa pitkät hihat kastuvat takuuvarmasti, etkä varmasti halua jättää kesken mukavaa päivää siksi, ettei mukana ole vaihtovaatteita. Lisäksi lämöpoisellä säällä kannattaa mukaan ottaa uimakamppeet ja epävakaalla kelillä sadevarusteet. Ja jos sadevaatteet unohtuu kotiin, niin ei haittaa, sadeviitan voi ostaa Nipsun putiikista. Niin mekin tehtiin, ja saatiin näin sade lakkaamaan siihen paikkaan, hih.
Ps. Muumimaailman vessoista löytyy muumivaippoja pienille vierailijoille, aika kiva yksityiskohta!

muumimaailma

muumimaailma

muumimaailma

muumimaailma

muumimaailma

muumimaailma

Koska tämä oli jo meidän kolmas kerta Muumimaailmassa, on meillä kokemusta aika monen ikäisen lapsen kanssa vierailusta. Isompi pojista on ollut Muumimaailmassa 2, 3 ja 4-vuotiaana ja meidän alle kaksivuotiaskin on ehtinyt käydä Muumimaailmassa jo kaksi kertaa, ensimmäisen kerran vauvana vielä vaunuissa köllötellen ja nyt toisen kerran alle kaksivuotiaana. Alle kaksivuotiaathan eivät muuten vielä tarvitse Muumimaailmaan sisäänpääsylippua.

Vaikka Muumimaailma onkin varmasti aivan omanlaisensa elämys Muumifaneille, niin paikasta saa kyllä paljon irti, vaikka Muumeja ei tuntisi lainkaan, tai vaikka ikää olisi vasta alle kaksi vuotta. Saaressa on nimittäin paljon mukavaa puuhaa aivan pienillekin, liukumäkeä, laivan uittoa tai vaikka hiekkaleikkejä. Ja tietenkin niitä ihania hahmoja on mukava halailla, vaikka eivät entuudesta tuttuja olisikaan. Pienen alkujännityksen jälkeen meidän taapero ei olisi malttanut lopettaa pehmoisten ja suloisten Muumien halailua, ja voi miten ylpeänä pikkuinen taapersi, kun Muumipeikko kädestä pitäen talutti lasta kohti muumitalon portaita.

Ennen kotiinlähtöä käytiin vielä Nipsun putiikissa ostamassa pienet matkamuistot, ja jos olisin silloin arvannut, miten suuri Muumifani meidän taaperosta tämän reissun myötä tuli, oltaisiin me kyllä ostettu jokin pehmolelukin muistoksi. Meillä nimittäin aivan päivittäin kuopus bongailee kotoa Muumeja (joita muuten löytyy yllättävän paljon! Olen luullut, ettei meillä oikeastaan ole muumitavaroita, mutta löytyyhän niitä lusikoista, lautasista, lehdistä, leluista jne…) ja tulee kiljuen niitä esittelemään.

Entäs mitä tykkäsi päivästä meidän neljävuotias, jo kolmatta kertaa Muumimaailmassa vieraillut konkari? No tykkäsi! Tällä viikolla jo kyseli, että voitaisiinko me mennä tänä kesänä vielä toisenkin kerran Muumimaailmaan. No, ei me nyt enää tänä kesänä, mutta ensi kesänä ihan varmasti!

muumimaailma

muumimaailma

muumimaailma

muumimaailma

muumimaailma

muumimaailma

muumimaailma

muumimaailma

muumimaailma

Niin sitä taas tuli tutkittua Muumimaailman jokainen nurkka.
Siis todellakin… Hih!

muumimaailma

Tiesittekö muuten, että elokuu on mitä mainiointa aikaa vierailla Muumimaailmassa, sillä heinäkuu on kohteessa ruuhkaisin? Muumimaailmahan on auki lähes koko elokuun, aina 28.8 asti.
Tarkista päiväkohtaiset aukioloajat Muumilmaailman nettisivuilta: http://www.muumimaailma.fi

Löytyykös teiltä vinkkejä Muumimaailmaan?

Yhteistyössä Muumimaailma