12 X 3 ASIAA

vimma

3 asiaa, joita odotan

Lomaa. En kyllä yhtään tiedä milloin ja missä se on, mutta loma tuntuisi aika kivalle just nyt. Toisaalta tämä arkikin tuntuu rullaavan jotenkin hassun hyvin justiin nyt, mikä on kyllä aika ihanaa!

Joulua. Joulu on yksi mun lempparijuhlista, ja parasta joulussa on sen odotus. Yhtä parasta on kyllä myös sitten se itse joulu, koska näin kaukana sukulaisista asuvana on ihanaa, kun kaikki kokoonnutaan yhteen ilman kiirettä mihinkään.

En nyt vielä odota talvea, sillä tämä vuodenaika justiin nyt on yksi parhaista, mutta sitten kun se talvi tulee, niin odotan, että päästäisiin pulkkamäkeen ja pyörittelemään lumiukkoja takapihalle. Odotan siis lunta!

3 asiaa, joita haluan

Hmmm, tähän olisi ollut paljon helpompi vastata, jos tuossa olisi lukenut haluaisin. Mutta mitä haluan. No tällä hetkellä muutamia juttuja tänne kotiin, kuten olohuoneeseen uuden sohvan, lampun ja verhot. Ihan kamalan vaikeaa muuten löytää kivaa lamppua olkkariin!

3 asiaa, joita teen usein

Kerään leluja. Joo tätä teen usein. Loputtomasti!

Valvon liian myöhään. Ihan kamala tapa, josta koitan pyristellä eroon.

No en nyt ehkä usein… Mutta syön sipsejä iltaisin. Enkä nyt siis joka ilta, mutta useammin kuin kerran viikossa kuitenkin. Miksi aina pitää löytyä uusi epäterveellinen pahe, kun yhdestä pääsee eroon?

perheblogi3 asiaa, joista tykkään

Just nyt tykkään sisustaa meidän kotia. Koska budjetti ei ole rajaton (eikä edes iso), eikä mies nyt suoranaisesti hypi innosta näiden projektien edessä, vaikka toki samoilla linjoilla tässä sisustamisessa onkin, niin meillä ei ole (vielä) revitty lattialistoja irti, eikä purettu keittiötä. Olohuoneen kalusteita sen sijaan on pyöritelty uusiin paikkoihin, ja voi vitsit, miten kivalle tämä uusi järjestys tuntuu!

Lastenvaatteista. Lastenvaatteisiin hurahdin jo ennen esikoisen syntymää, mutta näin sesonkien vaihtuessa ja uusien mallistojen tullessa myyntiin innostun lastenvaatteista aina uudelleen.

Yrittämisestä. Oon tosi onnekas, että voin tehdä työkseni justiin sitä mitä haluan. Vaikka yrittämiseen kuuluu kaikenlaisia velvollisuuksia, vastuuta ja stressiäkin, on mulla kuitenkin aina päällimmäisenä mielessä ihana vapaus, jonka yrittäjyys tuo mukanaan.

3 asiaa, joista en tykkää

Homejuustosta.

Säänvalittelusta, tai muusta turhanpäiväisestä marmatuksesta. Ymmärrän kyllä, että kaikilla ei ole jatkuvasti kurjat uutiset ja tämä maailmantilanne mielessä (ei mullakaan), mutta tuntuu vaan tosi hölmölle se marina, miten Suomessa on kelvotonta asua, kun täällä on pimeää ja loskaista.

Sellaisesta typerästä vähättelystä toiselle tärkeää asiaa kohtaan. Siis jos joku vaikka haluaa tehdä vauvanruuat itse, tai vältellä omassa ruokavaliossaan vaikka gluteenia, suhtaudutaan siihen naureskellen tyyliin, no tämä meidän vauva nyt varmaan menee aivan pilalle, kun en väännä itse soseita luomukasviksista. Tai, ihan hyvin on meidänkin lapset hengissä pysyneet ja kasvaneet vaikka ovatkin syöneet kaupan valmisruokia. Tai, mä ainakin syön ihan tavallisesti, enkä jaksa mitään outoja muotidieettejä.
En oikein tiedä, onko tarkoituksena vähätellä toiselle tärkeää asiaa, vai vaan selitellä ja parantaa omaa omaatuntoa, kun ei jaksa tai halua perehtyä asioihin?

3 asiaa, jotka minun pitäisi tehdä

Saada vastattua sähköpostit ajantasalle. Inhoan vastata viesteihin viiveellä, mutta tällä hetkellä mun neljä sähköpostilaatikkoa pursuilee yli joka suunnasta, murr.

Opetella pitämään tavarat järjestyksessä. Tämä nyt koskee lähinnä mun vaatehuonetta ja työpöytää, joissa molemmissa vallitsee aikamoinen (hallittu) kaaos.

Liikkua enemmän! Lupaan aina itselleni alkaa harrastaa liikuntaa, mutta miksi sitä p*rsettä on niin vaikea nostaa penkiltä ylös ja raahata lenkkipolulle?

perheblogi

3 asiaa, jotka osaan

Nukahtaa melkein mihin vaan. Mulla ei siis todellakaan ole vaikeuksia nukahtaa autoon tai lentokoneeseen, mutta lasten kanssa matkustellessa täytyy tietenkin pysytellä itse hereillä, jos lapset eivät satu nukkumaan samaan aikaan. Ainakin siis jos ollaan lentokoneessa tai junassa.

Nähdä asioissa positiiviset puolet. Oon superoptimisti, enkä jaksa stressailla pienistä. En maalaile piruja seinille vaan luotan, että kaikki järjestyy lopulta aina parhainpäin.

Keksiä uusia projekteja. Mun mielestä on ihanaa, kun on jotain tekeillä, hih. Vaikka tää arki on aika hektistä muutenkin, tuntuu mukavalle, kun on jotain säpinää ja suunniteltavaa, oli se sitten kodin uudelleen sisustamista tai mukavia työprojekteja.

3 asiaa, joita en osaa

Tehdä kärrynpyörää.

No ajanhallinnassa voisin olla vähän parempi, kröhöm…

Taskuparkkeerata. Joskus aina päätän kokeilla, mutta lopulta saan vaan autoni poikittain keskelle ajokaistaa ja ahdistun, jos taakse kerääntyy jonoa.

3 asiaa, jotka saavat minut rauhoittumaan

Listat. Miten helpottava tunne, kun saa asiat siirrettyä päästään listoille, ja päähän tulee taas tilaa uusille ajatuksille, hih.

Suunnitelmat. Mun mielestä on vaan ihanaa, kun on suunnitelmia. Sopivasti täytetty kalenteri on sekin rauhoittava.

Vastasiivottu koti. Se tunne, kun lapsiperheessä jokainen huone on siisti, lelut paikoillaan ja työpöydältä paperit järkätty paikoilleen. Tätä ei ole tainnut tapahtua, öö… koskaan? Haha!

perheblogi

3 asiaa, jotka saavat minut stressaantumaan

Mulla on kyllä ihan superhyvä stressinsietokyky, enkä kovin helposti stressaile. Mutta vähän mua silti meinaa stressata ne neljä sähköpostilaatikkoa, joita en ole saanut ajantasalle, loputon siivousurakka ja vuorokauden riittämättömät tunnit.

3 asiaa, jotka tein viikonloppuna

Kävin Tampereen keskuspaloasemalla, jonne Tampereen päivänä pääsi vierailemaan. Tapahtuma oli aikas suosittu, ja tovin saatiin jonotella, että saatiin lapset tönöttämään hetkeksi paloauton ohjaamoon tai ambulanssin kyytiin. Mutta joka paikkaanhan me jonotettiin, kun kaikkialla pojat halusivat tietenkin käydä, hih!

Käytiin samalla reissulla myös pian liikenteelle avattavassa Rantatunnelissa, jonne sunnuntaina pääsi kävelemään. Ihan ei tuota kahden ja puolen kilometrin matkaa talsittu edestakaisin, mutta olihan se ihan hassua poiketa tunnelissa kahvilla, kun sinne ei varmastikaan myöhemmin pääse enää kävelemään.

Kävin syömässä perheen kanssa ravintolassa, jossa yllätyin iloisesti, kun laskua tuodessa tarjoilija kertoi, että heillä on viimeistä päivää kampanja, jossa neljän aterian ostaja saa -40% alennusta. Kiva ylläri ja tästä tuli kyllä hyvä mieli.

3 asiaa, jotka olen tehnyt viimeisen viikon aikana

Laittanut myyntiin olohuoneen sohvan. Ja nojatuolin. Niin ja lampun, verhot ja pöydätkin. Vähän jatkoin vielä tuonne työhuoneen puolellekin, ja työpöytä ja yksi vitriini lähti myyntiin myös.

Helpottunut päätöksistä, joita me ollaan tehty. Saatiin miehen kanssa pitkään mietinnässä olleesta (työ)jutusta tehtyä päätös, ja olo on ihanan kevyt ja helpottunut.

Ihmetellyt ja huokaillut, miten avulias ja reipas meidän esikoinen on, ja kuinka kuopus on jo niin osaava ja ihanan iloinen lapsi. Miten kaikki tuntuu jotenkin helpolle ja hyvälle nyt.

Ja tiedättekös mihin olen nyt lähdössä? Nuuhkimaan vauvantuoksua ja ihmettelemään pikkuista alle viikon ikäistä vauvaa. Iiik!

Aurinkoista päivää!