KOIRAMÄEN KUMMITUSJUHLA – IHANA PIRISTYS SYYSVIIKONLOPPUUN

kummitusjuhla

Särkänniemen Koiramäen kummitusjuhlaa juhlitaan kolmena lauantaina, ja me tietenkin innokkaina teemapuistoilijoina oltiin paikalla heti ensimmäisenä mahdollisena päivänä.

Kummitusjuhlien ajaksi satumainen Koiramäki on muuttunut tunnelmalliseksi puistoksi kynttilöineen, hämähäkinseitteineen ja värikkäine kurpitsoineen.
Ohjelma on teeman mukaan aika jännittävän kuuloinen, ja puistossa voikin osallistua esimerkiksi Noita Koukkunokan loitsukouluun, testata rohkeuttaan ällöttävien juttujen huoneessa tai osallistua vaikkapa Kreivi Drakkulan vampyyrioppitunnille.

Koska kaikki pukeutumisjutut on vaan superhauskoja, oli meidänkin tarkoitus pukeutua kummitusjuhlaan teeman mukaisesti, mutta ei superkiireisen viikon keskellä ehdittykään miettiä asuja. Lähimarketista löytyi kuitenkin paketillinen hurjia hämähäkki”tatuointeja” ja kaapista vuosia vanhat kammottavat sarvet, joten jotain hassua saatiin kuitenkin viriteltyä päälle. Ihanan moni oli kuitenkin panostanut pukeutumiseen ja paikalla vilisteli paljon pikkuisia noitia ja kummituksia. Kaikki teeman mukaan pukeutuneet saavat muuten Koiramäen sisääntuloportilta pikku yllärin!

koiramäki kummitusjuhla

särkänniemi koiramäki

koiramäki halloween

koiramäki syksy

Veikon lemppari Koiramäen kummitusjuhlassa oli Karkki vai kepponen -kierros, eipä olisi ollut kyllä vaikea arvata, haha! Tropin ja Nekun apteekista saa ostaa viidellä eurolla Karkki vai kepponen -kierroksen, eli mukaansa saa paperipussin, jonka kanssa saa käydä sitten pussissa luetelluissa paikoissa kysymässä tuon kysymyksen, karkki vai kepponen, ja sen jälkeen pussiin sujahtaa pieni makea ylläri. Kierrokseen kuuluu myös narunveto! Tämä kierros oli kyllä tosiaankin viisivuotiaan päivän kohokohta ja meidän piti nämä pussissa luetellut paikat kiertää ”alta pois”, ennen kuin maltettiin tutustua kummitusjuhlan muuhun antiin, haha!

Viljamillakin oli omat suosikit. Koiramäen suloisten lampaiden, sekä lempeiden kummitusten seurassa lapsi olisi viihtynyt vaikka kuinka kauan, ja Tassuteatterin esitykset olivat myös kaksivuotiaan mieleen. Ja jos Drakkulan linna on isoveljen yksi lempparipaikoista, olisi pienempi jaksanut laskea Koiramäen talossa liukumäkeä uuninluukusta vaikka kuinka pitkään.

Mutta saavatko aikuiset irti mitään tämmöisestä lapsenmielisestä kummitusjuhlasta? No saa, varsinkin jos on tämmöinen teemapuistoihin ja hassuihin juttuihin hurahtanut tyyppi, hih!
Me ollaan oltu joitain vuosia sitten Pariisin Disneylandissa Halloweenhulinoissa, eikä tämä kotoinen Koiramäki kyllä kalpene yhtään suuren maailman meininkien rinnalla.
Rakastan Disneypuistoissa sitä, miten huolellisesti jokainen pieninkin yksityiskohta on mietitty, ja samaa näkyy Koiramäessäkin. Kummitusjuhlien teema oli tuotu jo Koiramäen porttien ulkopuolelle, ja heti sisääntuloporttien sisäpuolella vieraat vastaanotti tunnelmalliset kurpitsa-asetelmat, aavemaisen sumuinen joki ja hurjat hämähäkit seitteineen. Huolellisesti mietittyjä yksityiskohtia tuli vastaan joka puolella, ja varmasti paljon jäi huomaamattakin. Lopulta illan huipensi huikea Fire Ladyn tulishow!

koiramäki kummitusjuhla

koiramäki kummitusjuhla

särkänniemi halloween

koiramäki kummitusjuhla

koiramäen kummitusjuhla

Olipa kyllä ihana piristys syysviikonloppuun viettää lauantaita kummitusjuhlien parissa, tämän kiireisen syksyn keskellä! Ja lapsista tietenkin oli jännää, kun oltiin iltajuhlissa ja vasta pimeän aikaan kotona, hih!

Särkänniemen Koiramäen kummitusjuhla on avoinna vielä lauantaina 29.10 klo 16-20 ja lauantaina 5.11 klo 16-20.

Hurrrjan hauskaa Halloween-viikkoa!

Meidät kummitusjuhlaan kutsui Särkänniemi.