DIY VINKKI EDULLISEEN POKEMON-JOULUKALENTERIIN

diy joulukalenteri

Tänä vuonna tuntuu olevan ihan ennätysmäärä erilaisia joulukalentereita kaupoissa. Lelukaupan hyllyiltä löytyy kalenteria jos jonkinlaisella sisällöllä, ainakin Legoa, hamahelmiä, muovailuvahaa ja Schleich-eläimiä ollaan bongattu. Veikko on silmät pyöreinä ihaillut lelukaupan joulukalentereista pursuavia hyllyjä, ja ehkä ne Legokalenterit on eniten sieltä houkutelleet.

Meillä vaan melkein joka päivä toivotaan täydennystä Pokemonkorttikansioon, joten keksin kysyä Veikolta, haluaisiko hän mieluummin valita yhden joulukalenterin lelukaupan valikoimasta, vai tekisinkö itse sellaisen kalenterin, jonka jokaisesta luukusta löytyisi yksi Pokemon-kortti. ”No Pokemon-kortti!”, huudettiin iloinen vastaus hetkeäkään miettimättä. Tarkistin vastauksen myöhemmin vielä uudelleen, ja kun lapsi oli edelleen samaa mieltä, laitoin tuumasta toimeen. Kävin pikkuostoksilla ja tein vähän salaisuuspuuhia eräänä lauantaipäivänä, kun poika oli iskän kanssa uimahallissa.

pokemon joulukalenteri

pokemon joulukalenteri

Itse tehdyissä kalentereissa nousee hinta helposti aika korkealle, jos jokaiseen 24 luukkuun haluaa ostaa pikkuisen yllärin, mutta tällä kertaa joulukalenteri tuli jopa kaupan tavarakalentereita edullisemmaksi!

Kalenteria varten tarvitsee kolme pakkausta Pokemon-kortteja. Lelukaupassa myytiin sellaista pakkausta, jossa oli kolme pakettia Pokemon-kortteja, yksi extrakortti ja tuommoinen ”mitali” 18 euron hintaan, eli yksi kortti ja tuo mitali tulivat kaupan päälle (yksi 10 korttia sisältä pakkaus maksaa normaalisti kuusi euroa).

Tigerista ostin numerotarrat yhdellä eurolla ja hauskat mustavalkoiset paperit tulostin itse tavalliselle tulostuspaperille. Hintaa koko kalenterille tuli siis alle 20 euroa!

Hauskoja tulostettavia papereita löytyy, kun kirjoittaa Googleen esimerkiksi ”Free printable paper” ja halutessaan täydentää hakua vaikka ”stripes”, ”polka dot” jne. Tein yhdestä valkoisesta arkista ”kaavan” ja leikkasin sen avulla nuo kuviopaperit sopivan kokoisiksi paloiksi, teippasin ne kuoriksi ja sujautin kortit sisään.

Joulukalenterin jokaisesta luukusta löytyy yksi Pokemon-kortti ja lisäksi jouluaaton luukkuun on laitettu korttipakkauksen mukana tullut mitali. Muutamia kortteja jäi ylimääräiseksi, ja ne laitoin omaan jemmaani, josta voin sitten sopivina hetkinä palkita lasta yksittäisillä Pokemon-korteilla, hih.

diy joulukalenteri

diy joulukalenteri

Valmiit kuoret voi sitten laittaa esille haluamallaan tavalla. Jos kotoa löytyy kankainen itse täytettävä joulukalenteri, sopii nämä pikkuiset kuoret varmasti sen luukkuihin. Kuoret voi myös kiinnittää teipillä seinään, vaikka joulukuusen muotoon aseteltuna. Mä virittelin Veikon String-hyllyn reunaan narun ja kiinnitin kuoret siihen pikkuisilla pyykkipojilla ja naruilla. Niin ja kun olin napannut kuvat, laitoin kalenterin vielä hetkeksi kaappiin jemmaan, sillä luulenpa, ettei eräs utelias kaksivuotias pikkuveli malttaisi pitää sormiaan erossa pikkuisista pussukoista, hah.

Mun mielestä tämä joulukalenteri on siitäkin kiva, ettei tästä kerry turhaa pikkuroinaa, vaan jokainen kortti löytää paikkansa keräilykansion taskuista. Samaa ideaahan voi soveltaa muihinkin keräilykortteihin tai -tarroihin, lapsen oman innostuksen mukaan.

diy joulukalenteri

Nyt pitäisikin sitten keksiä millainen kalenteri tehdään pikkuveljelle, joka on hulluna Tuomas veturiin! Ainakaan siellä lelukaupan hyllyllä ei sellaista näkynyt, joten taidanpa päästä askartelupuuhiin vielä toisenkin kerran.

Minkäslaisia joulukalentereita teiltä löytyy?