JOULUKORTTIVINKKI MATTI MYÖHÄISILLE

Meillä on ollut viime vuosina tapana lähettää vain ihan muutamia joulukortteja, lähinnä lasten isovanhemmille ja kummeille. Joskus ollaan napattu lapsista ja/tai koirista jouluiset valokuvat, joista sitte ollaan joko teetetty tai askarreltu itse kortit. Joskus ollaan ihan vaan askarreltu kortit ilman valokuvia tai menty kaikkein helpoimman kautta, ostettu kaupasta valmiit kortit.

Tänä vuonna ollaan unohdettu koko korttitouhut, kunnes eilen nappasin muutaman joulukorttiin sopivan valokuvan. Tänään oli tarkoitus käydä teettämässä kuvasta paperiversioita, hakea askartelukaupasta korttitarvikkeita, askarrella ne kortit ja saada ne vielä maanantaina postin matkaan. Huh.
Sopivasti Facebookin uutisvirtaan tupsahti eilen illalla mainos Postin mobiilisovelluksesta, jossa voi itse tehdä ja lähettää kortteja omista kuvista, ja vastaanottaja saa ihan oikean kortin postilaatikkoon! Miten ihanan helppoa (ja nopeaa)!

joulukortit

perheblogi

Päätinkin tällä kertaa skipata askartelukaupan ja latasin tuon sovelluksen kännykkään.
Ensin valitaan omista valokuvista (tai sovelluksen valmiista kuvista) jokin kuva, sen jälkeen kirjoitetaan viesti, vastaanottajan tiedot ja lähetetään kortti. Kun rekisteröityy palveluun, saa lähettää kolme ekaa korttia ilmaiseksi ja jatkossa muista korteista saa pienen alennuksen.

Hetken mietin, että onko tuo kortti sittenkin vähän kökkö, kun ei siihen voi mitään käsin kirjoittaa tai liimailla tarroja, mutta sekunnin mietittyäni tajusin miten paljon helpommalla näin pääsen, ja klikkailin kortit menemään.

perheblogi

perheblogi

Aivan superhelppoa, kunnes pääsin hommassa vipalle sivulle. Varmasti helppoa (muille) sielläkin, mutta mä vaan en meinannut millään tajuta, miten siellä harmaana näkyvän ”siirry kassalle” painikkeen saa toimimaan… Kokeilin klikata ”tilaajan tiedot” yms kohtia, ja olin jo vähällä turhautua koko hommaan, kunnes ihan vahingossa painoin ”tilaajan tiedot” alapuolelta tyhjää kohtaa ja siihen ilmestyi kenttä sähköpostiosoitteelle. Tadaa, kortti lähetetty!

Koska mua tietenkin kiinnostaa kovasti, että miltä se kortti sitten näyttää livenä, lähetin yhden myös meille kotiin, haha! Nyt sitten jään odottelemaan postin saapumista ja yllätyn tietenkin iloisesti, kun kortti löytyy postilaatikosta, hih!

Postilla on vastaava korttipalvelu myös netissä ja siellä kerrotaan, että 21.12 klo 12 mennessä lähetetyt kortit ehtivät jouluksi, joten vielä ehtii hyvin lähettää jouluisen tervehdyksen!

Sovellus App storesta
Sovellus Google play kaupasta

Lähetättekö te joulukortteja?
Onko joku testannut tätä samaa postikorttisovellusta?