TERVEELLINEN JA HELPPO AAMUPALAVINKKI: CHIA-VISPIPUURO

chia vispipuuro

Jos kaipaatte vaihtelua aamujen perus smoothieille, niin tässä yksi kiva vinkki helppoon, nopeaan ja terveelliseen aamupalaan.
Tämä sopii myös monia erikoisruokavalioita noudattaville, sillä ohje on viljaton, sokeriton ja maidoton!

CHIA-VISPIPUURO

1,5 dl kookos-mantelimaitoa
3 rkl chia-siemeniä
1,5 dl puolukoita
0,5-1 banaani
2 tl hunajaa

Sekoita chia-siemenet kookos-mantelimaitoon. Sekoita muutaman minuutin päästä uudelleen ja nosta seos jääkaappiin. Anna olla jääkaapissa yön yli.
Lisää chia-siemen-kookos-mantelimaitoseokseen jäiset puolukat, puolikas tai yksi pieni banaani, pikkuisen hunajaa ja hurauta blenderillä tai sauvasekoittimella herkulliseksi vispipuuroksi.

chia-vispipuuro

Koska koitan noudattaa gluteenitonta ja sokeritonta ruokavaliota (no tuossa sokerissa välillä lipsun…), on mulla omat leivät, mutta muuten meidän perhe syö oikeastaan aina ihan samaa ruokaa. En millään jaksaisi noudattaa mitään erikoisruokavaliota, jos joutuisin kokkaamaan itselleni eri sapuskat.

Mutta näissä chia-siemenissä mua alkoi mietityttämään suositus käyttää siemeniä vain 1-2 rkl päivässä ja aloin pohtimaan, että voikohan näitä lapsille edes syöttää.
Googlailin vähän ja nämä supersiemenet pitävät sisällään ainakin aimoannoksen hyviä omega-3-rasvahappoja, reippaasti proteiinia, runsaasti kuitua ja muita tärkeitä ravintoaineita. Chia-siementen luvataan laskevan verenpainetta, lisäävän terveellisen kolesterolin määrää ja laskevan huonoa kolesterolia. Nämä pitävät verensokerin pitkään tasaisena, ja auttavat siten jaksamaan.

Hmmm… Ehkäpä näitä tosiaan uskaltaisi lapsillekin syöttää, mutta teinpä nyt tällä kertaa kuitenkin lapsille ihan oman tavallisen (tosin sokerittoman, hunajalla maustetun) vispipuuron. Mutta ihan pienten lasten näkösälle tuommoista chia-siemenpussia ei kyllä kannata jättää, sillä siemenet keräävät jopa 10-kertaisen määrän nestettä ja sellaisenaan popsittuna voivat olla jopa vaarallisia. Siksi nuo siemenet tuleekin aina liottaa ja turvottaa ennen käyttöä.

chia puuro

Iloista uutta viikkoa!