OLENKO AINOA, JONKA MIELESTÄ…

halens bomber

Facebook-kirppikset sääntöviidakkoineen ovat aika kammottavia paikkoja?
Aika monella Fb-kirpulla on nyt sääntö, että spesiaalijuttuja (esim. nyt vaikka hullarituotteita) saa myydä eteenpäin vain sillä hinnalla, minkä tuotteesta on itse maksanut ja sen lisäksi saa pyytää maksamansa postimaksut. Ymmärrän joo, että tällekin säännölle on syynsä (spesiaalijuttujen ostaminen trokausmielessä ei ole sopivaa), mutta kun luin eilen keskustelua, jossa pohdittiin monen kymmenen ihmisen toimesta, että mitäs jos sama ihminen myy useampaa hullarituotetta, ja lisää jokaiseen tuotteeseen nuo maksamansa postimaksut, niin eikös tämä ihminen siinä jo tienaa ylimääräistä! Että eikö olisi reilumpaa pyytää vaikka 1/5 postimaksuista? Siis Whaaat?! Tuli vaan taas mieleen sanonta: ”Suomalainen on valmis maksamaan sata euroa siitä, ettei naapuri tienaa viittäkymppiä…”

Kaikenlainen lasten uhkailu, siis noin niinkuin kasvatusmielessä, on vähän hölmöä ja tyhmää? Siis nämä ”Jos et nyt heti siivoa lelujasi, niin heitän ne roskiin”, tai ”Jos et nyt ole nätisti, niin huominen reissu perutaan” ja muut typerät pettymyksillä uhkailut, joita ei oikeasti edes halua toteuttaa.

On outoa tuhota tahallaan omaa terveyttään? Siis tupakoimalla tai muilla superepäterveellisillä elämäntavoilla. Terv. entinen sokeri-, sipsi- ja kokisaddikti, nykyinen terveyshysteerikko.

Ulkona on jo ihanan keväistä (no tietty, kun nyt ON kevät), mutta ei siellä silti ilman toppatakkia tarkene? Lapset olen pukenut välikausivaatteisiin jo usean viikon ajan, mutta itse hytisen edelleen toppatakissani hiekkalaatikon reunalla…

halens bomber

Tarina joulupukista on ihan hauska ja harmiton, mutta sen, että lahjoja saisivat vain kiltit lapset voisi jo unohtaa (onko se vähävaraisen perheen lapsi, joka saa vain yhden paketin, ollut tuhma?). Meillä lapsille on kerrottu, että lahjoja saa jouluna siksi, että läheiset ovat niitä halunneet hankkia, ja yleensä myös joulupukki on paketin tai pari säkkiin kantanut. Eikä meillä todellakaan puhuta mistään tirkistelevistä tontuista, jotka keräävät hölmöä listaa lasten käyttäytymisestä.

Lasten tottelevaisuus ei ole niin kovin tärkeää? Toki tiettyjä sääntöjä pitää noudattaa, mutta en odota mitään täydellistä kurinalaisuutta. Paljon tärkeämpää mulle on se, miten muita ihmisiä kohdellaan ja empatiakyky toisia kohtaan.

Ajatus elämästä tarkkojen aikataulujen ja työaikojen kanssa ahdistaa? Ihan paras juttu yrittäjyydessä on vapaus! Toki aikatauluttaminen helpottaa monesti yrittäjänkin arkea, mutta rakastan sitä vapautta, kun niistä aikatauluista voi päättää itse.

On vain valintakysymys, haluaako olla ystävällinen vai töykeä? Tai ehkä se on osaltaan myös opittu tapa, mutta silti jokainen voi edelleen valita millainen ihminen haluaa muita kohtaan olla.

Olisi paljon tärkeämpää keskittyä positiivisiin, kuin negatiivisiin asioihin? Ja nyt mietinkin, että ei kai tästä postauksesta tullut kovin negatiivinen, haha!

halens

Bomber Only* // Farkut Only* // Kengät Converse

Niin mitäs sanotte, olenko ainoa, vai oliko joku samaa mieltä?

*Merkityt tuotteet saatu
Sisältää mainoslinkkejä