TAMPERE LASTEN KANSSA

Nyt on aika päivittää parin vuoden takaista postausta ja koostaa taas Tampere-tärpit lapsiperheille! Niin että mitäs siellä Tampereella sitten voi tehdä lasten kanssa? No, vaikka mitä! Nappaa tästä vinkit mukaasi, jos suunnittelet reissua Tampereelle!

tampere lasten kanssa

Koiramäki ja Särkänniemi

Blogiani seuranneille ei ole varmaankaan jäänyt epäselväksi, että Koiramäki on yksi meidän lempparipaikoista!
Mauri Kunnaksen kirjoihin perustuva satumaailma on ehdottomasti tutustumisen arvoinen kohde, joka on täynnä näkemistä ja tekemistä. Mitään varsinaisia huvipuistovempaimia ei tuolta Koiramäen puolelta löydy, vaan sieltä löytyy mm. lampaat, possut, puput ja muut maatilan eläimet, Koiramäen kaupungissa voi tehdä ostoksia ihanissa pikkuputiikeissa ja herkutella suloisessa kahvilassa. Maatilalta löytyy Koiramäen talo, jossa voi laskea liukumäkeä uuninluukusta ja naapurin mummulastakin löytyy tekemistä pienille vieraille.

Särkänniemi ei varmasti esittelyitä kaipaa, puisto on täynnä huvittelulaitteita moneen makuun, ja alueelta löytyy myös superhauska maksuton Angry Birds leikkipuisto.

Karkkipurkin postauksia Koiramäestä:
Viikonlopun hauskin merirosvotapahtuma!
Koiramäen kummitusjuhla – ihana piristys syysviikonloppuun
Artturin ritarien talvijuhla – paras aloitus talvilomalle

Osoite: Laiturikatu 1
Aukiolot ja lipputiedot Särkänniemen sivuilta

matkablogi

Tallipiha

Idyllinen Tallipiha löytyy ihan siitä Särkänniemen läheltä, Finlaysonin kirkon takaa. Paikka on parhaimmillaan tapahtumien aikana, mutta muulloinkin siellä riittää nähtävää.
Tallipihalta löytyy ihania pieniä putiikkeja (mm. iiihana suklaapuoti!), kahvila täynnä maistuvia herkkuja ja lapsille pieni leikkipuisto. Kesäisin Tallipihalta löytyy myös vanhanajan karuselli, sekä hevosvaunuajelua ja ponitalutusta.

Tallipihasta on kirjoitettu Karkkipurkissa mm. täällä.

Osoite: Kuninkaankatu 4
Alueelle ei pääsymaksua

Tiitiäisen satupuisto, Pikku Kakkosen puisto ja Sorsapuisto

Tallipihalta kannattaa jatkaa matkaa viereiseen Näsinpuistoon, jonka laelta löytyy hauska ja erilainen Tiitiäisen satupuisto. Kirsi Kunnaksen Tiitiäisen satupuun runoihin perustuva teemaleikkipaikka on mukavasti erilainen leikkipuisto, jossa lapset varmasti viihtyvät.
Puistosta löytyy mm. Satupuun ympärille tehty leikkinurkkaus, jossa on jättikokoinen nojatuoli ja taikurinhattujakkaroita. Ihan hitti on myös ison hiekkalaatikon vierestä löytyvät vesileikkipiste!

Muita kivoja leikkipuistoja on aivan ydinkeskustasta löytyvä Pikku Kakkosen puisto, joka on muutama vuosi sitten uudistettu täysin.
Keskustan lähettyviltä Tammelasta, Tammelantorin vierestä, löytyy muutama vuosi sitten uudistettu Emil Aaltosen puisto.
Tamperetalon vierestä löytyy myös muutama vuosi sitten täysin uudistettu Sorsapuisto, josta löytyy iso leikkipuisto ja myös sorsia, kanoja ja muita lintuja aitauksissaan.

Perheblogi tampere

Vapriikki

Keskustasta Tampellan alueelta löytyy monipuolinen museo, Vapriikki. Museossa on useitakin erilaisia näyttelyitä, mutta meidän lempparit on Luontomuseo ja Suomen pelimuseo.

Luontomuseossa on täytettyjen eläinten lisäksi pientä puuhailtavaa lapsille, ja ainakin meidän pian kolme vuotta täyttävä lapsi on tästä museosta ihan innoissaan.

Pelimuseo on taas meidän viisivuotiaan lemppari, kaikkia näytteillä olevia pelejä saa nimittäin kokeilla ja pelata! Pelejä on hauskasti sijoitettu eri vuosikymmenien mukaan sisustettuihin huoneisiin, joten museossa vierailu on samalla ihanan nostalgiamatka aikuisille.

Osoite: Alaverstaanraitti 5
Aukiolot ja lipputiedot Vapriikin sivuilta

Tampere lasten kanssa

Viikinsaari

Ihan keskustasta, Laukontorin rannalta lähtee laiva Viikinsaareen. Laiva seilaa saareen parikymmentä minuuttia, ja periltä saaresta löytyy mm. ravintola, kioski, leikkipuisto, uimaranta, luontopolku, minigolf, grillausmahdollisuus jne. Ihana paikka viettää aurinkoista kesäpäivää!

Viikinsaaresta on kirjoitettu Karkkipurkissa mm. täällä.

Lähdöt Laukontorilta (Aleksis Kiven kadun eteläpäässä)
Lipputiedot Hopealinjan sivuilta

pupukahvila tampere

Pupukahvila

Sorsapuiston lähettyviltä, Itsenäisyydenkadulta, löytyy hauska kahvila, jossa kahvilaherkut voi nauttia lattiatyynyillä loikoillen ja pupuja silitellen!

3D Crush Cafe on 3D tulostuskahvila, josta löytyy ihan erillinen ”puputerapiahuone”. Huoneeseen pääsee, kun ostaa ensin kahvilaherkkuja kahdella eurolla per henkilö. Myös pupuille voi ostaa pupujen omia herkkuja, joita pupuille voi syöttää!

Osoite: Itsenäisyydenkatu 10
Katso aukiolot kahvilan sivuilta.

Muumimuseo

Sorsapuiston toiselta puolelta Tampere-talosta löytyy Muumimuseo!

Vaikka me ei vielä ollakaan ehditty vierailla ihan hiljattain avatussa Muumimuseossa, kuulostaa museo niin kivalle, että lisäsin senkin jo tähän listaan. Me ollaan menossa Muumimuseoon ihan pian, joten tästä lisää sitten myöhemmin.

Tampere-talo, Yliopistonkatu 55, 33100 Tampere
Katso aukiolot ja lipputiedot Muumimuseon sivuilta.

tampere lasten kanssa

Arboretum

Jos etsit superkaunista piknikpaikkaa, tai haluat muuten vain ihailla kauniita kukkia ja järvimaisemaan, suuntaa Hatanpään arboretumiin. Arboretumista löytyy kesäisin myös kahvila, joten tänne voi poiketa vaikka jätskille!

Osoite: Hatanpään puistokuja 1

Poliisimuseo

Poliisimuseo

Jos kohdalle sattuu sadepäivä, niin mukavaa (ja ilmaista!) tekemistä löytyy Tampereen Hervannan Poliisimuseosta.
Poliisimuseo sopii kaiken ikäisille, mutta pienet lapsivieraat on otettu siellä hyvin huomioon. Museosta löytyy lapsille oma lastenosasto Pokela, josta löytyy myös hauskoja pieniä poliisiasuja. Ainakin meidän lasten mielestä on ollut ihan huippua kiertää museota poliisiasuun pukeutuneena. Poliisimuseossa voi myös ratkoa Orava Ovelaisen salasanan vihjeiden perusteella, aika hauskaa ja jännittävää lasten mielestä!

Karkkipurkin postauksen Poliisimuseosta voit lukea täältä.

Osoite: Vaajakatu 2
Katso aukiolot Poliisimuseon sivuilta.

Pyynikin näkötorni

Tampereen (vai koko Suomen?) herkullisimmat munkit löytyvät Pyynkin näkötornin munkkikahvilasta!

Tamperetta voi ihailla yläilmoista käsin Näsinneulan lisäksi myös täältä, joten suuntaa Pyynikin näkötornille, jos kaipaat kauniita maisemia, upeita ulkoilumaastoja ja superherkullisia tuoreita munkkeja. Tänne lähtöön riittää syyksi pelkät munkitkin!

Osoite: Näkötornintie 20
Katso aukiolot munkkikahvilan sivuilta.

Olikos kaikki tuttuja paikkoja, vai löytyikö tästä uusia vinkkejä?

Meillä on joka kesä ollut perinteisesti myös yksi kotimaan kesälomareissu, ja tiedättekös, tänä vuonna me matkustetaan Tampereelle! Ihan parasta! Veikko on muutamastikin kysellyt, että voidaanko joskus jäädä Tampereelle yöksi, ja mäkin olen vähän salaa haaveillut kesälomareissusta tuohon puolen tunnin ajomatkan päähän mun ja miehen ekaan yhteiseen kotikaupunkiin. Reissupostausta siis myöhemmin luvassa, mutta sitä ennen tiedossa vielä yksi pikapyrähdys Helsinkiin ja viikonloppureissu Pohjanmaalle. Ihanaa!