HELPPO JA SUPERHYVÄ ITSE TEHTY JÄÄTEE

itse tehty jäätee

Raikas ja viileä jäätee on ihana hellejuoma (pakkohan niitä helteitäkin on pian saada, eikös?), mutta sitä ei kannata kantaa kaupasta valmiina kotiin, sillä jäätee on ihan superhelppo valmistaa itse! Lisäksi niissä kaupan valmisversioissa on tosi paljon sokeria, katsoin juuri yhtä purkkia, jossa oli sokeria n. 20%, eli viidennes!

Jäätee kannattaa laittaa edellisenä iltana jääkaappiin isoon kannuun tekeytymään, niin seuraavana päivänä saa lipitellä valmista maistuvaa kesäjuomaa.

Sitruunaiseen jääteehen tarvitset:

  • 1,5 litraa kylmää vettä
  • 6 teepussia maun mukaan
  • Agavesiirappia makeutukseen (tai muuta makeuttajaa, esim. steviaa)
  • 2-3 sitruunaa (luomu!)
  • 1/2 ruukkua minttua (ei pakollinen)
  • Jääpaloja

Laita kannuun teepussit ja kylmä vesi, laita kannu jääkaappiin yöksi (tai edes muutamaksi tunniksi). Lisää valmiiseen juomaan agavesiirappia tai muuta makeuttajaa maun mukaan, viipaloi sekaan 2-3 pestyä sitruunaa (nämä tosiaan kannattaa ostaa luomuna, ettei tule liotettua juomassa mitään myrkkyjä), lisää halutessasi mintunlehtiä ja juuri ennen tarjoilua jääpaloja.

Näissä kuvissa olevassa jääteessä käytin tuota Clipperin luomu vihreää teetä, josta muuten tykkään tosi paljon, mutta täytyy kyllä myöntää, että tähän jääteehen sopii kaikkean parhaiten ihan perus maustamaton musta tee. Kannattaa siis ekana testata sitä, niin saa takuuvarmasti supermaistuvan jääteen!

Jäätee muuten kannattaa tehdä nimenomaan kylmään veteen, sillä silloin juomasta tulee ihanan kirkasta, toisin kuin kuumaan veteen tehdystä teestä.

itse tehty jäätee

perheblogi

Kuvissa näkyvä Lightbox ja superhauskat Kawaii-kuvat löytyy Tuutilullasta! Tämän viikon loppuun kaikki yli 60 euron tilaukset toimitetaan ilman toimitusmaksua, joten kannattaa käydä kurkkaamassa mitä kaikkea ihanaa Tuutilullasta löytyy, ja lisäksi nyt on myös lastenvaatteiden ale käynnissä, ja löytyjä voi tehdä jopa -50% alennuksella!

Nyt me pakataan jääteet, mansikat, makkarat ja muut herkut reppuun ja lähdetään pienelle metsäretkelle näin viikonlopun alkajaisiksi. Kuullaan taas!

jäätee

Aurinkoista viikonloppua!