VINKIT POKEMON SYNTTÄREIHIN (KORISTELUT JA LEIKIT)

Meillä juhlittiin eilen kovasti odotettuja 6-v kaverisynttäreitä Pokemon-teemalla. Teemavaihtoehtoina synttärisankari pyöritteli viimeiseen asti Pokemonin lisäksi Lego Nexo Knightia ja Shopkinsia, mutta päätyi tällä kertaa Pokemoniin.

Meillä on perinteisesti ollut lastenjuhlissa aarteen etsintää, eikä tuota kovasti odotettua ohjelmanumeroa voitu ohittaa tälläkään kertaa. Mitä tahansa aarretta ei etsittykään, vaan teeman mukaisesti meillä etsittiin tietenkin Pokemoneja.

Leikki aloitettiin kertomalla lapsille, että taloon on piiloutunut yhdeksän Pokemonia, joita he pääsisivät pian vihjeiden perusteella etsimään. Ja sitten tulikin ensimmäinen vihje: ”Tämä pieni Pokemon olisi myös halunnut tulla juhliin, mutta ei uskaltanut astua pikku eteisestä peremmälle…”. Aina, kun Pokemon löytyi, lapset saivat pahvisiin ”Pokemon kännyköihin” samanlaisen Pokemonin kuvan, ja sitten seurasikin uusi vihje. Vihjeinä oli mm. ”Tämä Pokemon taitaakin olla varsinainen lukutoukka, vai mahtaakohan hän etsiä jo iltasatua…”, ”Yhden Pokemonin on nähty lepäilevän nojatuolissa, mutta paikka on kyllä aika erikoinen…” jne. Kun kaikki yhdeksän Pokemonia oli kiikutettu esiin piiloistaan, oli vuorossa palkintojen jako, ja palkintoina jokainen sai pienen pussukan, josta löytyi tikkari ja Pokemon lyijykynä.

Leikkiä varten tulostin yhdeksän isoa Pokemonin kuvaa, jotka piilotettiin ympäri taloa, ja lisäksi tulostin samoja kuvia pienempinä (näihin laitoin taakse palasen kaksipuolista valokuvateippiä) ja tein A4 kokoisista kartongeista lapsille ”Pokemon kännykät”, joihin näitä Pokemoneja sitten metsästettiin.

Kahden tunnin mittaisiin juhliin sopii mun mielestä aarteen etsinnän lisäksi hyvin jokin toinenkin leikki, ja meillä askarreltiin tällä kertaa nimirannekkeet. Toinen leikki ei siis liittynyt kuinkaan teemaan, mutta oli kivaa ja lapsille mieluista pientä puuhastelua, ja rauhoitti juhlaväen mukavasti hetkeksi pöydän ympärille askartelemaan.

pokemon synttärit

pokemon juhlat

Kauheasti mitään Pokemon juhlatarvikkeita ei valmiina löytynyt. Lautasia, servettejä ja pari foliopalloa tilasin, ja lisäksi etsin netistä joitain helppoja tulostettavia juttuja. Hauskimmat tulostettavat oli Pikachu mehupurkin päälliset (Googlesta: Free printable Pokemon juice box), joista sai askarreltua helposti tosi hauskat pillimehupurkit, ja näistä lapset tykkäsivät kovasti.

Lisäksi tulostelin muutamia pienempiä Pokemonin kuvia (Googlesta: Free printable Pokemon cupcake toppers), joista askartelin tikut kolmioleipiin, ja pieniä viirejä (Googlesta: Free printable Pokemon flags), joista tein tikkuja coctailtikkuihin.

Etsin siis netistä muutamia ilmaisia tulostettavia juttuja, mutta jos näihin haluaa sijoittaa pari euroa, niin Etsystä löytyy vaikka minkälaisia tulostettavia juhlakoristeita myös Pokemon-teemalla.

pokemon juhlat

pokemon koristelut

pokemon synttärit

Tarjottavien kanssa mentiin aikas simppelillä linjalla, sillä ainakin meillä näissä lastenjuhlissa on pääasiassa mennyt jäätelö, karkit ja sipsit.

Niinpä meillä oli suolaisena synttärisankarin toiveen mukaisesti pieniä kolmioleipiä ja coctailtikkuja, ja makeina herkkuina jäätelöbuffet (jäätelöä, strösseliä, kinuskikastiketta, ja karkkeja) ja teemaan sopiva täytekakku. Lisäksi pöydästä löytyi karkkia ja sipsejä.

Veikko toivoi jo neljättä vuotta kakuksi sulkaakakkua, ja pokepallokakku, joka piti sisällään suklaapohjan suklaamoussella, oli kyllä justiin niin ihana, miltä kuulostaakin. Kakun  päälle ostin lelukaupasta pari hahmoa, jotka jäivät sitten juhlien jälkeen leikkeihin.

Kakun tilasin paikallisesta Pala Kakkua yrityksestä, josta ollaan tilattu kakut jo moniin muihinkin juhliin. Muuten ei kakun, kertakäyttöastioiden ja ilmapallojen lisäksi oikeastaan muuta ostettu valmiina, vaan muut koristeet tulostettiin ja tehtiin itse. Aika mukavasti tällaiset teemajuhlat saa siis aikaan pienelläkin vaivalla, ilman suurta juhlabudjettia.

Tärkeintä tietenkin, että päivänsankari itse oli tyytyväinen juhliinsa, ja vaikka näitä koristeluita toivottiinkin, oli tärkeintä tietenkin se, että moni kaveri pääsi paikalle, ja päivää sai viettää kavereiden kanssa juhlien.

pokemon juhlat

pokemon synttärit

pokemon juhlat

Minkälaisilla teemoilla teillä on juhlittu,
vai tykkäättekö viettää juhlat ilman teemaa?