MUUTOSMIETTEITÄ LASTEN MAKUUHUONEESEEN

lastenhuone

Muistaako joku vielä, kun keväällä laitettiin lasten makuuhuonetta vähän uusiksi? Silloinhan jatkettavassa lastensängyssä nukkuva viisivuotias moitti, että sänky tuntuu vähän lyhyeltä, ja sen sijaan, että olisin kiskonut sängyn täyteen pituuteensa, sainkin inspiksen repiä tapetit seinistä, maalailla vähän vuoristoa tilalle ja vaihtaa kalusteetkin toisiin. Niin ja lupasin tietenkin myös kuvia tuosta muutoksesta, mutta arvatkaapas muistinko niitä kuvia täällä sitten koskaan näyttää… Tässäpä siis nyt nämä kuvat viime keväältä, ja aika samanlaiselta tuolla huoneessa on tähän saakka näyttänytkin.

Tuo lasten makuuhuone on meidän kodin pienin huone, ja aikaisemmin kun siellä oli kaksi lastensänkyä, oli huone aika ahtaan tuntuinen. Kerrossängyn myötä huoneesta saatiin ihanan avara ja huoneeseen tuli myös tilaa nojatuolille, jossa on kiva iltaisin lukea satua. Tuolin taakse seinälle kiinnitettiin hauska neonvalo, joka on paitsi kivan näköinen, myös oikeasti toimiva lukuvalo. Illalla on kiva sammuttaa kirkas kattovalo ja lukea iltasatu tuon neonvalon loisteessa. Veikolle laitettiin pari tiipiihyllyä tuonne yläsängyn viereen, joissa voi pitää yövaloa (tai tällä hetkellä tuolla on kyllä myös kovasti odotettu herätyskello, jonka lapsi sai syntymäpäivälahjaksi kummeiltaan).

Koska tämä huone on vain nukkumiseen tarkoitettu, ollaan koitettu rauhoittaa tila kaikenlaisesta turhasta, ja pitää värimaailmakin melko rauhallisena. Väreinä huoneessa on pääasiassa valkoinen ja harmaa, ja vähän matosta riippuen mukana on saattanut olla ripaus keltaista.

lastenhuone

lastenhuone sisustus

lastenhuone sisustus

lastenhuone blogi

Nyt kuitenkin on taas pienen muutoksen aika! Lapset saivat sedältään ja mummaltaan lahjaksi pöytäjalkapallopelin, joka on lasten mielestä tietenkin aivan superhitti, mutta arvatkaapas onko juuri tämä huone meidän kodin ainut tila, jonne peli mahtui.

Koska peliä ei voi pitää ihan keskellä lattiaa, on tuo aikaisemmin huoneessa ollut matto vähän hassun kokoinen pelin alle. Niinpä kuskasin jo tuon maton tuolta pois ja nyt pitäisi miettiä sopisiko huoneeseen paremmin sellainen tosi iso matto, vai sitten käytävämallinen matto tuohon sängyn viereen. Tuo kirjahylly siirtyi tuolin paikalle ja nyt nojatuoli on vähän hassussa paikassa ja ahtaasti tuossa sängyn vieressä. Mietinkin, että koittaisin löytää sen tilalle jonkin vähän siromman tuolin, mutta kuitenkin sellaisen, johon mahtuu aikuinen ja kaksi lasta. Kuulostaa kyllä aikamoiselta vaatimukselta pikkuiselle tuolille, joten katsotaan millaisia vaihtoehtoja löydän, hih!

Tähän mennessä tuo huone on tosiaan koitettu pitää melko rauhallisena, mutta nyt kun huonetta lähdetään muuttamaan, niin voisi vaihteeksi tuoda jotain piristävää seinillekin! Katsotaan mitä keksitään, ja koitan muistaa tällä kerralla vilautella kuvia aikaisemmin, kuin puolen vuoden päästä, heh.

lastenhuone vuoriseinä

Onko teille syksy tuonut sisustuspuuhia?