VOIKO OMAN ELÄMÄN KONMARITTAA?

perheblogi

Varmasti kaikille kodin konmaritus on tuttu juttu, eli tavaroiden karsiminen japanilaisen siivousgurun Marie Kondon tyyliin. Ideanahan on karsia tavaroita niin, että jäljelle jäävät vain ne vaatteet ja esineet, jotka tuottavat omistajalleen iloa. Tavoitteena ei siis ole mikään minimalistinen tyhjyys (ellei juuri se ole asia, joka tuottaa sitä iloa), vaan tosiaan säilyttää vain ne iloa tuottavat jutut.

Mutta voisikohan myös oman elämän konmarittaa? Siis karsia kaikki ne tylsät jutut pois, ja jättää jäljelle vain iloa tuottavia asioita? Kuulostaa kyllä aika ihanalle ajatukselle, vai mitä?

perheblogi

perheblogi

lifestyle blogi

Mitä mä sitten konmarittaisin omasta elämästäni?

 • Peruskokkailut. Siis voisinpa alkaa rikkaaksi ja palkata meille kokin! Voisin toki kokkailla muutaman kerran viikossa, mutta perus perunat ja jauhelihakastikkeet voisin kyllä mieluusti ulkoistaa. Tosin tässä olenkin kyllä osittain onnekkaasti onnistunut (siis en siinä rikastumisessa, vaan kokkailun ulkoistamisessa), sillä syksystä alkaen lasten arkilounaasta on vastannut päiväkoti ja eskari. Siis vain yksi lämmin ruoka päivittäin kotona kokkailtavaksi, huh mikä helpotus!
 • Uhmakiukkuluit. Niin, nämä kolmevuotiaiden oikut eivät varmastikaan ilahduta ketään, heh. Onneksi tämäkin on vain ohimenevä vaihe.
 • Siivoustouhut. Miten musta tuntuu, että saisin käyttää tunteja päivittäin kodin puunaamiseen, että meillä olisi aina siistiä! Rentoudun parhaiten siistissä kodissa, mutta näissä siivousjutuissa on kyllä täytynyt joustaa, että aikaa jäisi johonkin muuhunkin, kuin rätti kädessä heilumiseen. Meillä on muuten käynyt kummankin lapsen vauvavuoden ajan siivoaja, ja se on varmasti ollut vauvavuosien parhaita ratkaisuja!
 • Urheiluhommat. Siis niin hölmöltä kuin se kuulostaakin, voisin konmarittaa urheilut mun elämästäni pois. En ole yhtään löhöäjätyyppiä, mutta en myöskään ole löytänyt sitä kuuluisaa liikunnan iloa. Toisaalta, jos haluaa pysyä terveenä, ei liikuntaa kannata kokonaan marittaa, joten ehkä mua nähdään jatkossakin (muutamasti vuodessa) lenkkipoluilla.
 • Liian myöhään valvotut illat. Mä oon välillä aivan toivoton tässä, kun en malta mennä ajoissa nukkumaan. Onneksi kroppa muistuttelee liian vähäisiksi jääneistä yöunista, ja muistan taas hetken raahata itseni ajoissa peiton alle.

Nyt kun ne tylsät jutut konmaritettiin, niin mitäs iloa tuottavia asioita jäi jäljelle? No ainakin…

 • Työjutut. Olen siitä onnekas, että saan tehdä töitä, jotka oikeasti tuottavat mulle iloa! Maanantai ei ole viikon kurjin päivä, vaan mahdollisuus tarttua kivoihin työjuttuihin viikonlopun jälkeen.
 • Metsäretket. Ihan parasta on tarpoa (viiden minuutin matka, heh) meidän lemppariretkipaikalle makkaranpaistoon ja lämmitellä käsiään höyryävällä nokikahvikupillisella. Varsinkin, kun metsässä näyttää nyt aivan ihanalle!
 • Sopivasti täytetty kalenteri. Mulle tuotta iloa myös se, että kalenterista löytyy sopivasti merkintöjä kaikenlaisista kivoista menoista. Tämän päivän kohdalla luki Tampereen päivä, ja niinpä aloitettiin päivän vietto paloasemalta (jossa muuten oli piiitkät jonot, mutta reippaasti vain kolmevuotiaskin jaksoi odottaa vuoroaan paloauton ja meripelastusveneen kyytiin), jatkettiin Milavida -museoon katsomaan Valentinon pukuja ja poikettiin vielä Tiitäisen satupuistoon, kunnes lopetettiin kierros ihanaan Tallipihaan. Aika kiva sunnuntai – ja iloa tuottava, heh!
 • Syksyiset sisustustustouhut. Iloa tuottaa kodin päivittäminen syysasuun, eikä tähän tarvita edes mitään isoa tai kallista muutosta. En tapaa vaihdella verhoja vuodenaikojen mukaan, mutta jo kaivamalla kaapista esiin tunnelmalliset sisustusvalot saa mukavaa piristystä aikaan.
 • Matkustaminen. Voisiko näissä tehdä vaihtareita? Siis niin, että luopuisin niistä siivoushommista ja saisin tilalle mahdollisuuksia matkustaa? Voi kun tämä toimisikin niin!
 • No nää mun tyypit! Oli elämässä miten paljon konmaritettavia tylsiä juttuja tahansa (no onneksi niitä nyt ei niin paljon ollutkaan), niin parasta ja eniten iloa tuottavaa ikinä on nämä mun omat pienet (ja vähän isommatkin) tyypit.
 • Ja joo, varmasti niitä iloa tuottavia juttuja on vielä tsiljadri enemmänkin, mutta tässä nyt muutama ekaksi mieleen tullut!

perheblogi

perhelifestyleblogi

perheblogi

Ja hei, muistuttelen vielä, että tänään ja huomenna ehtii tehdä löytäjä House of Brandonin Mid Season Salessa!

Niin ja alekoodi Timberlandin kenkiin on myös voimassa nyt vipoja hetkiä, sillä koodilla: TMBLND15 saa -15% alen klassikkokengistä vielä tänään sunnuntaina!

perheblogi

perheblogi

kon mari

Konmaritetaanko teillä?

Miehen Levi’s t-paita ja mun takki saatu House of Brandonilta
Postaus sisältää mainoslinkkejä