SUUNNITELMIA UUTEEN MAKUUHUONEESEEN

makuuhuone blogi

Meidän eskarilainen toivoi omaa huonetta, ja siitähän se ajatus sitten taas lähti…

Lapsilla on nyt ollut yhteinen leikkihuone ja erikseen yhteinen makuuhuone. Lasten makuuhuone on meidän kodin pienin huone, sellainen mihihuone, jonne ei sänkyjen lisäksi paljon muuta mahdukaan ja tälläkin hetkellä siellä on kerrossänky tilaa säästämässä. Niinpä me ajateltiin antaa meidän vanhempien suurempi makuuhuone eskarilaiselle ja tuosta lasten pikkuisesta makkarista tehdään nyt sitten aikuisten makuuhuone.

Tällä hetkellä meidän makuuhuoneessa on ollut parisängyn lisäksi yöpöydät, lattiapeili, lipasto ja vaaterekki (kuvia löytyy esim. tästä postauksesta). Näistä tuonne meidän tulevaan makkariin taitaa mahtua vain sänky (ja ehkä se vaaterekki), joten pieniä suunnitelmia täytyy tehdä, että huoneesta saadaan kuitenkin viihtyisä ja tunnelmallinen.

Makuuhuoneen to do lista:

  • Maalaa seinät! Tykkään viileistä ja harmahtavista sävyistä, sekä ihanista karkkiväreistä (minttu, vaaleanpunainen ja vaaleansininen) ja tuonne makkariin haluaisinkin ehkä siniseen tai vihreään taittavaa sävyä yhdelle seinälle ja muille seinille ihan vaaleaa harmaata. Googlailin jo Tikkurilan värikartasta kivoja sävyjä ja tuohon kollaasiin päätyi nyt sävyt Aalto, Salaisuus ja Akvarelli, mutta täytyy vielä tehdä rauhallinen retki maalikauppaan ja mallailla sävyjä livenä ja teippailla väritilkkuja tulevan makuuhuoneen seinälle.
  • Osta yöpöytä. Koska vanhat yöpöydät eivät (onneksi) mahdu tulevaan makkariin, on ostoslistalla yksi sopivan kokoinen yöpöytä toiselle puolelle sänkyä. Kartellin Componibili on ollut mietinnässä pitkään tuonne nykyiseenkin makuuhuoneeseen, joten nyt on loistava (teko)syy hankkia se!
  • Osta lukuvalo. Meillä on tällä hetkellä lukuvalona tuo a Little Lovely Companyn suloinen Love -neonvalo ja siitä tykkään tosi paljon, joten se muuttaa myös uuteen makuuhuoneeseen. Sängyn toiselle puolelle yöpöydälle tarvitaan pöytävalaisin, ja vaikka tuo kollaasiin keräämäni Poulsen onkin mun mielestä tosi kaunis, on sillä hintaa enemmän, kuin koko makuuhuoneenmuutosbudjettiin on varattu, joten luulen, että päädytään johonkin ruotsalaisen kalustejätin budjettivaihtoehtoon.
  • Vaihda sängynpääty. Meillä on tällä hetkellä makkarissa sängynpäätynä vanha ovi, ja vaikka tavallaan tykkään siitä edelleen, kaipaan vaihtelua ja tuo kollaasiin poimimani muhkea sängynpääty olisi paitsi sopivan edullinen (ja vielä alessa nyt!), myös ihanan näköinen.

Kunhan päästään siihen vaiheeseen, että tuon to do listan kaikki kohdat on viivattu yli, täytyy katsoa kaipaako makuuhuone uutta mattoa tai kattovalaisinta, ja miten nykyiset verhot sinne sopivat. Mutta tiedättekös, oon ihan superinnoissani taas tästä muutosjutskasta, enkä malttaisi odottaa, että päästään laittamaan meidän uutta minimakkaria!

makuuhuone blogi

Miltäs suunnitelmat kuulostaa?

Sisältää mainoslinkkejä