KUUSIVUOTIAAN KIRJAHURAHDUS

lastenkirjat blogi

Tiedätte varmaan, miten lapset usein haluavat kuulla niitä samoja suosikkisatuja illasta toiseen. Siksi olinkin tosi iloinen, kun lasten joulupaketeista paljastui mukava pino uutta luettavaa iltoihin. Tykkään kyllä itsekin Tatun ja Patun hauskoista jutuista (ja uusin Tatu ja Patu olikin myös isomman pojan joululahjatoivelistalla), mutta tiedättekö, kun kolmevuotias haluaa joka ilta lukea samasta (sataan kertaa luetusta) Tatu ja Patu kirjasta samat jutut, niin vaihtelu iltalukemisiin tuli todellakin tarpeeseen, hah!

Vaikka lähes kaikki kirjat löytyi sukulaisten ostamista paketeista, niin yhden kirjan olin kuitenkin sujauttanut itsekin joulupakettiin. Nyt kun kuusivuotias sai oman huoneen, ajattelin, että olisi hauska alkaa lukemaan iltaisin lapsen kanssa kahdestaan jotain vähän jännempää ja isommille tarkoitettua kirjaa, sellaista josta riittäisi luettavaa useammaksi illaksi.

harry potter viisasten kivi

Ajattelin, että Harry Potter voisi olla sopivan jännä ja mielenkiintoinen kuvattomana ja pitkänä tarinana, ja valitsin sarjan ensimmäisen osan joulupakettiin. Lähdin ostamaan sellaista ihan tavallista pientä kovakantista kirjaa, kun törmäsin kirjakaupan hyllyllä isoon kuvitettuun Harry Potter ja viisasten kivi -kirjaan. Miten täydellistä! Kirjassa on justiin sopivasti kuvia, ei aivan joka aukeamalla, mutta melko usealla sivulla on kuvia, joita kuusivuotias innoissaan tarinaa kuunnellessaan tutkiin.

Tarina imaisi lapsen mukaansa heti ensimmäisiltä sivuilta, ja nyt joka ilta odotellaankin, että pikkuveljen satu on luettu, niin saadaan uppoutua kaksin jännittävään velhomaailmaan.

Yhdessä ollaan myös muisteltu muutaman vuoden takaista matkaa Orlandon Harry Potter maailmaan ja nyt lapsi tietenkin alkoi haaveilla uudesta reissusta tuohon yhteen ihanimmista teemapuistoista. Joo, ei hullumpi haave ollenkaan. Me vanhemmat kun ollaan vähän salaa haaveiltu sellaisesta reissusta itsekin, joten varovaisesti jo merkkailtiinkin reissua loppuvuodelle kalenteriin, katsotaan päästäänkö vielä tänä vuonna Ollivandersille ostoksille tai vilvoittelemaan kylmän kermakaljan ääreen, hih!

harry potter perheblogi

Onkos muita pikkuisia Harry Potteriin hurahtaneita?