KOUKUTTAVA KANAPIIRAKKA (GLUTEENITON)

gluteeniton kanapiirakka

Olen ollut viime viikot ihan koukussa lämmitettyihin gluteenittomiin kaurasämpylöihin, joiden päällä on paholaisenhilloa ja juustoa. Tai tarkemmin ajatellen taidan olla koukussa vain siihen makeantuliseen hilloon, ja siksi päätin testata sitä tänään myös suolaiseen piirakkaan.

Tähän piirakkaan tuli:

  • Vuohelan herkun piirakkataikina (gluteeniton)
  • Paholaisen hilloa
  • Kanafileesuikaleita 250-300g
  • 3 kananmunaa
  • 3 dl kerman ja maidon sekoitusta
  • n. 150g juustoraastetta

Kätevä emäntä toki pyöräyttää tuon taikinan ja hillonkin itse, mutta koska mun motto on ”helppoa ja nopeaa”, turvauduin noihin hyväksi havaittuihin valmiisiin versioihin. Tuo Vuohelan herkun gluteeniton piirakkataikina on ihan mun lemppari suolaisiin piirakoihin, kannattaa testata! Piirakan voi toki tehdä myös tavalliseen pohjaan, jos sen ei tarvitse olla gluteeniton.

Superhelppo piirakka valmistetaan painelemalla sulanut taikina piirakkavuokaan. Sitten levitetään sopiva (eli reilu) kerros paholaisen hilloa pohjan päälle, lisätään paistetut kanafileesuikaleet ja lopuksi kipataan kananmunista, maidosta, kermasta ja juustoraastetta sekoitettu kuorrutus piirakan päälle. 200 asteiseen uuniin reiluksi puoleksi tunniksi, ja sitten voikin haarukoida ääntä kohti!

Nam, oli muuten justiin niin hyvää, kun arvelinkin! Ja ihanan helppoa, hah!

Tämä sopii mun mielestä parhaiten vaikka lounaalle ruokaisaksi piirakaksi raikkaan salaatin kanssa, mutta toimii varmasti myös tuhdimpana suolaisena herkkuna kahvipöydässä.

tulinen kanapiirakka

kanapiirakka

Leppoisaa sunnuntaita!