HELPOT DIY LEGO-VAHALIIDUT

diy vahaliidut

Muutama viikko sitten, kun tehtiin esikoisen kanssa muuttokuormaa lapsen muuttaessa uuteen omaan huoneeseen aikaisemmasta poikien yhteisestä huoneesta, tuli samalla kätevästi siivottua lasten kaapit ja laatikot. Iso läjä piirustuksia ja askarteluja käytiin läpi, tärkeimmät laitettiin talteen ja osasta luovuttiin, kun ihan kaikkea vaan ei voi säästää. Hampurilaisaterioiden kylkiäisenä tulleet lelut kerättiin laatikkoon vaatehuoneen ylähyllylle odottamaan jotain askarteluideaa, ja samalla päätettiin, että jatkossa lelun tilalle otataan pehmis (parhaita päätöksiä ikinä…). Osa leluista ja peleistä kannettiin isoveljen huoneeseen, ja osa jäi lasten aikaisempaan yhteiseen huoneeseen, jonka pikkuveli sai nyt kokonaan itselleen.

Kyniä ja muita piirustusvälineitä lajitellessa kynäpurkkien pohjilta löytyi iso kasa katkenneita vahaliidun pätkiä, ja niistä päätettiin tuunata uudet ehjät värikynät!

Tiesittekö, että katkenneista vahaliiduista on helppo tuunata uudet entistä hienommat kynät?

diy vahakynät

lego vahaliidut

Tähän helppoon hommaan tarvitsee niiden väriliidun palasten lisäksi vain silikonisen (jääpala)muotin ja uunin.

Kynät murskataan pieniksi paloiksi ja laitetaan silikoniseen muottiin. Muotti noin 175-200 asteiseen uuniin, ja sitten vain odotellaan, että liidut alkavat sulamaan. Vaikka muotit täyttäisikin aivan täyteen, jää sinne kuitenkin sen verran kolosia, että väriliitumurskeen sulaessa saattaa muotteihin tulla vielä lisää tilaaa. Niinpä väriliitumurskaa voi vielä lisätä muotteihin kesken homman, että uusista kynistä tulee sopivan kokoisia.

Kun vahaliidut ovat kokonaan sulaneet muotteihin, otetaan muotti uunista pois ja annetaan jäähtyä. Sitten voikin valmiit vahaliidut irroittaa ja alkaa taiteilemaan piirustuksia uusilla hienoilla kynillä!

Me laitettiin yhtä väriä yhteen koloseen, mutta muotteihin voi myös laittaa kaiken väristä vahaliitumurskaa aivan sekaisin, jolloin lopputuloksena on hauskoja monivärisiä vahaliituja!

Edit. Lego-muotteja on kovasti kyselty, ja ainakin täältä Pikkuleipurin kaupasta löytyy samanlaisia, ja paljon muitakin ihania muotteja!

lego vahavärit

vahakynät diy

vahaliidut sulatus

vahaliidut askartelu

Olettekos te tuunailleet vanhoista vahaliiduista uusia?