BLAA MITOITUS

Jee, Blaan SS18 malliston ensimmäinen osa on nyt julkaistu! Mallisto löytyy myös Tuutilullasta, jossa tämän viikon ajan ilmainen toimitus kaikkiin tilauksiin, ja kaikkiin yli 100€ tilauksiin saa mukaan 10€ lahjakortin, jota voi käyttää sitten seuraaviin tilauksiin.

Monia kuitenkin mietityttää vaatteiden mitoitus, varsinkin, kun netistä tilatessa ei vaatteita pääse hypistelemään käsissään ennen ostopäätöstä. Tuotetietoihin on tosi paljon toivottu kokotaulukoita, ja ilokseni voin kertoa, että tällä kertaa tuo kokotaulukko löytyy kaikista Blaan tuotteista!

Blaan vaatteiden mitoitus on reiluhko, ja vastaavat tuplakoon isompaa kokoa. Vaatteista kannattaa valita se koko, mikä vastaa lapsen todellista pituutta, silloin kokovalinta osuu todennäköisimmin nappiin. Ei siis kannata miettiä mitä kokoa lapsi muista merkeistä käyttää.

Meidän eskarilainen on mitattu viimeksi syksyllä, jolloin lapsi oli 117 cm, ja veikkaan, että tällä hetkellä pituutta on noin 120 cm paikkeilla. Kannattaako silloin valita koko 110/116, vai koko 122/128, kun lapsi on oikeastaan noiden kahden koon välissä? Meillä on lapsella käytössä tuo pienempi 110/116 koko, mutta soviteltiin nyt kumpaakin kokoa ja vertailtiin miltä nämä näyttävät.

Ensimmäisissä kuvissa paita ja housut on kokoa 110/116 (Joo tiedän, tuo mustekala on IHANA! Se on ihan pakko hommata kesäksi myös t-paitana!). Sekä housut, että paita näyttää mun mielestä justiin oikean kokoisilta. Tässäkin koossa vaatteisiin jää vielä vähän reiluuttakin, varsinkin housujen lahkeissa näyttäisi olevan vielä hyvinkin kasvunvaraa. Myös paidan hihansuissa käännettiin resoria, joten paitakin kyllä kestää kauan käytössä.

blaa mitoitus

blaa mitoitus

blaa sovituskuvat

Alla olevissa kuvissa on vaatteet seuraavaa kokoa, eli 122/128. Muilta merkeiltä meillä alkaakin olla jo tämä koko käytössä, mutta omaan makuuni Blaan vaatteissa tämä koko on lapselle vielä aivan liian suuri.

Housujen säädettävää vyötärökuminauhaa kiristettiin ihan reippaasti, että saatiin pöksyt pysymään jaloissa. Lahkeisiin jää kuitenkin ruttua vielä aivan liikaa, ja mallikin kärsii liian isossa koossa, sillä housut jäävät aivan liian leveiksi. Paidassa tuo reiluus ei niin paljon näy, vaikka omaan makuuni helma onkin tässä koossa liian pitkä.

blaa sovituskuvat

blaa mitoitus

blaa alekoodi

Ja loppuun vielä vertailun vuoksi vierekkäin sama asu kahdessa eri koossa, noin 120 cm lapsen päällä.

Jos siis haluaa oikein reippaasti kasvunvaraa, on isompi kokokin kyllä jo pidettävissä vaatteiden loistavien säätöominaisuuksien ansiosta (vyötäröä kiristetty, paidan hihansuita käännetty, ja housujenkin resoreita voisi kääntää), mutta itse tykkään kuitenkin vähän istuvammasta koosta.

blaa koot

Mutta nyt, kipin kapin Tuutilullaan, vaatteet ovat nyt myynnissä ja tiedän, että tälläkin kertaa suosituimmista tuotteista loppuvat koot jo ensimmäisten tuntien aikana!

Kumman koon sinä valitsisit?