KIRJAVINKKEJÄ JUURI LUKEMAAN OPPINEILLE?

reuhurinne kirjat

Kun meidän esikoinen aloitti eskarin viime syksynä, oli lapsen suurin toive oppia lukemaan esikoulussa. Vokaalitavut sujuivat jo, ja into ja halu oppia lukemaan oli aivan mieletön. Ennen joulua kaikki loksahti kohdilleen, kirjaimista alkoi muodostua kokonaisia sanoja ja sanoista lauseita. Lapsi osasi lukea!

Lukutaito avaa ovet aivan uuteen maailmaan ja tuon taidon opittuaan lapsi onkin viettänyt paljon aikaa kirjojen parissa. Jos huoneesta ei ole kuulunut hiiskaustakaan aikoihin, voi jo arvata, että poika pötköttelee sängyllään kirja käpälissään. Pääasiassa lapsi on lueskellut sarjakuvia, tai joitain hauskoja lasten tietokirjoja, joissa on lyhyitä tekstejä. Olinkin jo miettinyt, että täytyisi etsiä jokin lapsille suunnattu pitempi kirja, sellainen ensimmäinen itse luettu ”oikea kirja”.

lastenkirjat blogireuhurinne lastenkirjat

reuhurinne

Googlailin vähän juuri lukemaan oppineille sopivia kirjoja, ja päädyin tilaamaan Tuula Kallioniemen Reuhurinne-sarjasta Ensiluokkaiset agentit kirjan. Kirjassa on pitkät sanat tavutettu, enkä nyt oikeastaan tiedäkään, onko lapsi oppinut lukemaan sanoja ensin tavutettuna vai suoraan ilman tavuviivoja, mutta eipä tuo tavutus ainakaan haitannut lukemista.

Tötterö ja Pikkis ryhtyvät agenteiksi. He pääsevät heti jäljittämään jännittäviä johtolankoja, sillä isommilla pojille, Fisulla, Mölyllä ja Vernerillä on selvästi outoja suunnitelmia. Miksi he naamioituvat kuin Aku Ankan Karhukopla? Ensiluokkaiset agentit päättävät selvittää poikien salaisuuden!

Ajattelin, että tuosta jännittävän kuuloisesta 40 sivuisesta kirjasta riittäisi luettavaa useammaksi illaksi, mutta lapsi hotkaisi kirjan samalta istumalta, kun sai sen käsiinsä! Toisaalta justiin tämän pituiset kirjat ovatkin varmasti alkuun sopivia, ettei lukuinto laannu siksi, että kirjat olisivat liian pitkiä ja raskaita lukea.

Koska lapsi tykkäsi Reuhurinteestä, niin näitä varmasti haetaan kirjastosta lisää, mutta kertokaahan mitä teidän hiljattain lukemaan oppineet tykkää lukea? Olisi kiva saada vinkkejä sopivan mittaisista, helppolukuisista, ja kiinnostavista lastenkirjoista!

Ja hei, kun tänne blogiini saapuu, niin ruutuun ponnahtaa lukijakysely, olisi tosi kiva jos osallistuisitte siihen! Kaikkien vastanneiden kesken arvotaan kaksi 100 euron Iittala-lahjakorttia!

kirjat blogi

lastenkirjat blogi

lastenkirjat juuri lukemaan oppineelle

Mitä teillä luetaan?