RIEMU – ODOTETTU RAVINTOLAUUTUUS SÄRKÄNNIEMESSÄ

RAVINTOLA RIEMU

Voi miten talviselta vielä reilu kuukausi sitten on näyttänyt! Onneksi kevät on jo pitkällä, ja vielä kuukausi sitten lumipeitteen alla olleet huvipuistolaitteetkin ovat eilen päässeet kieputtamaan kevään ensimmäisiä huvipuistovieraita.

Kun Särkänniemen huvipuisto uinui vielä talviuntaan, päästiin me ottamaan jo pieni varaslähtö tulevaan kesään, kun Särkänniemi kutsui meidät maistelemaan uutuusravintola Riemun herkkuja.

Me ei olla koskaan arkailtu käydä ravintoloissa lasten kanssa, mutta toki lasten myötä meidän ravintolakäyttäytyminen on muuttunut aikalailla. Illalliset ovat vaihtuneet lounaisiin ja à la cartet noutopöytiin, jolloin jokainen voi kerätä lautaselleen juuri niitä herkkuja joista itse pitää, eikä ruuan odotteluun kulu lainkaan aikaa. Siksi olinkin erityisen iloinen, kun kuulin, että Särkänniemeen aukeaa uusi Street Food -henkinen buffet, jonka tarjonta kuulosti superherkulliselle ja ihanasti erilaiselle!

ravintola riemu

ravintola riemu

särkänniemi ravintola

Riemun buffetista löytyy ilahduttavan runsas salaattipöytä, josta valmiiden salaattien lisäksi löytyy paljon tuoreita kasviksia ja vihanneksia sellaisenaan, sekä muita lisukkeita, joilla voi itse tuunailla salaatistaan niin ruokaisan, että se käy jo itsessään pääruuaksi. Varsinkin hellepäivinä ainakin mun tekee mieli jotain raikasta, mutta kuitenkin ruokaisaa ja täyttävää, ja aivan ihanaa, että tällainenkin vaihtoehto löytyy nyt Särkänniemestä!

Myös Riemun lämpimät ruuat olivat tosi herkullisia. Buffetista löytyy Kananpoikaa sweet & sour, Tofua sweet & sour (vegaaninen!), ylikypsää BBQ-possua, uuniperunoita tonnikalatäytteellä, riisiä, lohkoperunoita ja lämpimiä kasviksia. Lisäksi tarjolla oli savupaprikamajoneesia, talon leipää ja levitettä.

Meidän lapset ovat aika erilaisia ruokailijoita. Isompi maistelee ennakkoluulottomammin uusia makuja, joskin lasta joutuu usein houkutella maistamaan, mutta maistamisen jälkeen uudetkin maut uppoavat hyvällä ruokahalulla kuusivuotiaan suuhun. Pian neljä vuotta täyttävä kuopus sen sijaan on harmittavan nirso, ja monet reissut lapsi on elänyt lähinnä ranskalaisilla perunoilla, kun lapsi on ennakkoluuloisesti kieltäytynyt edes maistamasta uusia ruokia. On harmittavaa tilata lapselle kallis annos lastenlistalta, johon lapsi ei suostu edes koskemaan. Senpä takia me suositaankin noutopöytiä, ja Riemun buffetista löytyikin jopa nirsolle lapselle lautanen täyteen herkkuja. Tutut vihannekset ja kasvikset menivät sellaisenaan ja savupaprikamajoneesiin dippaillen hyvällä ruokahalulla rouskutellen, samoin leipä, riisi ja myös kananpoikaa sweet & sour, kun sen markkinoi lapselle vain kanana, heh. Mutta se onkin yksi Riemun buffetin parhaista puolista, näin lapsiperheen näkökulmasta: Valikoima buffetissa on ihanan laaja aikuiseenkin makuun, mutta erikoisempien makujen joukosta löytyy myös tuttuja ja turvallisia tuotteita. Itämaiseen tyyliin maustetut pataruuat eivät ole lainkaan tulisia tai liian mausteisia, vaan sopivat hyvin myös lasten suuhun. Riemun reseptejä suunniteltaessa onkin muistettu huomioida erityisesti se, että lapset pääsevät tutustumaan uusiin makuihin, eikä maustaminen ole liian voimakasta.

Ai mitkä ruuat olivat meidän muiden suosikkeja? No, kuusivuotias ihastui erityisesti tonnikalatuorejuustolla päällystettyihin uuniperunoihin, mies puolestaan ylikypsäksi haudutettuun possunniskaan, jonka BBQ-kastike on muuten tehty talon omalla reseptillä. Mun lemppari taisi olla monipuolinen salaattipöytä, vaikka pidin kyllä kovasti myös lämpimistä ruuista.

Riemu on kyllä todella mukava uutuus huvipuiston ravintolatarjontaan, sillä juuri tällaista meidän perhe on odottanut!

särkänniemi riemu

ravintola särkänniemi

särkänniemi

riemu ravintola

Samalla reissulla käytiin tietenkin myös ihailemassa maisemia yläilmoista käsin Näsinneulan näköalatasanteella, sekä Akvaariossa ihmettelemässä vedenalaista maailmaan. Mukavaa ensiapua koko perhettä vaivaavaan huvipuistokuumeeseen, jota pääseekin lääkitsemään NYT, sillä huvipuistokausi starttasi vappuna!

Meillä kuopus odottaa malttamattomana Koiramäkeen pääsyä, ja erityisesti Koiramäen eläinten näkemistä. Eskarilainen puolestaan jännittää, olisiko maaginen 120 senttimetrin raja vihdoin tänä vuonna täynnä (luulenpa, että saattaa juuri nippa nappa olla!), silloin kun aukeaa tie uusiin hurjempiin laitteisiin!

Enkä kyllä voi itsekään vastustaa hattarantuoksuista huvipuistotunnelmaa!

särkänniemi

särkänniemi

näsinneula

Ravintola Riemu löytyy Särkänniemen Taikarannasta, joka puolestaan on aivan uusi maksuton leikkialue Särkänniemessä! Taikaranta onkin suunniteltu erityisesti lapsiperheille ja rauhallisille tunnelmoijille, kuulostaa aika kivalle, vai mitä?

Tulipa muuten nälkä tuota herkkupäivää muistellessa, hih!

Mitä te tykkäätte syödä huvipuistopäivinä?