NYT SE ALKOI: LASTENHUONEEN MINIREMPPA

lastenhuone blogi

Mun mielestä lastenhuoneiden sisustaminen on kaikkein kivointa, ja siksi onkin tuntunut vähän hassulle, että kuopuksen huone on saanut odottaa miniremppaa jo melkein puolen vuoden ajan.

Olin suunnitellut huoneeseen yhdelle seinälle vuoristoa, mutta samalla kuitenkin aina välillä selailin Pinterestiä läpi siinä toivossa, että jotain vielä kivempaa pompahtaisi esiin. Remppa vain siirtyi ja siirtyi, kunnes eräänä päivänä hoksasin, että olen jo vähän kyllästynyt koko vuoristoajatukseen! Meillähän on ollut aikaisemminkin lapsilla vuoristoseinä, poikien aikaisemmassa yhteisessä nukkumishuoneessa ja ehkä senkin takia tuo vuoriteema on meidän kodissa jo vähän nähty. Mikään muukaan kuvio ei nyt oikein innostanut, vaan tajusin, että tällä kertaa mun tekee mieli aivan tavallisesti maalattuja seiniä. Jotain tosi simppeliä, mutta silti kivaa.

Niinpä tänään tartuttiin vihdoin hommaan ja ollaan nyt aloitettu siitä tylsimmästä, eli tapetin poistosta. Tässä tapetissa onneksi päällimmäinen kerros lähtee aika kivasti irti, minkä jälkeen itse tapetin saa helposti pois, kun sitä ensin vähän kostuttaa suihkepullolla.

Ja sitten niihin suunnitelmiin! Lapsi itse toivoo huoneeseen vain mustaa (tämä toive on ollut lapsella jo puolen vuoden ajan, eikä näytä miksikään muuttuvan), joten mustaa tuodaan huoneeseen sopivina määrinä kalusteissa ja muussa sisustuksessa.

Seinät maalataan yhdellä mun lempparisävyllä (Teknoksen 2000-n), joka on ihana neutraali harmaa. Yksi seinä maalataan jollain suloisella karkkivärillä, toiveissa olisi löytää jokin sopivan hillitty minttu, ei mitään räikeää. Tällä hetkellä sänkynä on kerrossängyn puolikas, mutta varastossa odottelee muutamalla kympillä Torista ostettu Ikean Kura-sänky, jota vielä pikkuisen tuunataan ennen käyttöönottoa.

Huoneessa on tällä hetkellä säilytysjärjestelmänä Ikean Stuvaa, ja olin nerokkaasti ajatellut ratkaista lapsen väritoiveen vaihtamalla muutamista laatikoista tuon etuosan mustaksi, mutta mitä ihmettä, Ikea on vaihtanut Stuvan etuosan ulkonäköä! Voihan höh, täytyy nyt vähän tutkia löytyisikö sitä vanhaa mallia vielä jostain.

Mutta nyt jatketaan tapetinpoistohommia ja huomenna sitten maalikauppaan retkelle etsimään sitä täydellistä minttua! Jee!

lastenhuone suunnitelma

Mukavaa sunnuntai-iltaa!