MUSEOIDEN YÖ

perheblogi

perheblogiNeuletakki Jacqueline de Young // T-paita Levi’s // Farkut Dr. Denim

Talvella on mukavaa hyggeillä kotona, mutta nyt kesän kynnyksellä tuntuu, että joka puolella on jotain kivaa tapahtumaa ja menoa. En tietenkään malttaisi olla paikoillani ollenkaan, mutta onneksi myös lapset ovat innoissaan lähdössä mukaan joka paikkaan, hah!

Lauantai-iltana Tampereella vietettiin Museoiden yötä, eli museot olivat auki yömyöhään ja niissä oli järjestetty kaikenlaista ohjelmaa lapsille ja aikuisille. Tapahtuma on mun mielestä tosi kiva, ja se on myös edullinen tapa tutustua useaan museoon yhdellä kerralla. Alle seitsemänvuotiaat osallistuvat ilmaiseksi, ja aikuiset pulittavat Museoiden yö -rannekkeesta 10 euroa. Tuolla rannekkeella pääsee sitten illan aikana kaikkiin museoihin, ja busseihin, jotka kuljettavat museoväkeä kohteesta toiseen.

Me oltiin sen verran myöhään liikkeellä, ettei ehditty esimerkiksi Vapriikkiin Ransu Karvakuonon viralliseen Museoiden yön avaukseen, mutta piipahdettiin Vapriikissa myöhemmin illalla Peli- ja Luontomuseoissa.

Meidän varsinainen pääkohde oli Muumimuseo, jossa olikin kaikkea kivaa lapsille. Heti ovelta lapset saivat käsiinsä jännittävät aarrekartat, joihin merkittyjä juttuja sai sitten museosta etsiä. Kuusivuotias kävikin tunnollisesti kaikki aarrekartan kohdat läpi ja löysi jokaisen asian, kun taas kuopus keskittyi ihailemaan Muumimuseon upeita pienoismalleja. Muumimuseossa oli myös hauska työpaja, jossa pääsi maalaamaan oman kirjankannen guassiväreillä.

Meillä vierähti museokierroksella sen verran aikaa, että oltiin kotona vasta kymmenen aikaan illalla, eli reippaasti lasten nukkumaanmenoajan jälkeen. Molemmat pojat taisivatkin nukahtaa suurinpiirtein sekunnissa, kun saivat päänsä tyynyihin, ja aamulla saatiin nukkua ihanan myöhään, kun kuopuskin kömpi vasta kymmenen aikaan aamulla huoneestaan. Parasta on kyllä aamu-uniset lapset! Vaikka arkena saakin lapsia kiskoa puoliunisina sängyistään ylös, on viikonloppuna ihanaa, kun kukaan ei herää ennen kukonpierua!

perheblogi

perheblogi

perheblogi

perheblogi

luontomuseo

perheblogi

vapriikki

perheblogi

perheblogi

perhelifestyle

perheblogi

Kivaa alkavaa viikkoa!

Postauksessa mainoslinkkejä
Mun vaatteet ja miehen T-paita saatu House of Brandonilta