DIY TALOSÄNKY PIENELLÄ BUDJETILLA

IKEA KURA

Kuopuksen omaa huonetta suunnitellessa halusin sinne jotain söpöä karkkiväriä seinälle ja suloisen talosängyn lapselle. Kolmevuotias itse puolestaan toivoi huoneeseensa mustaa, joten sitä on tulossa vielä mm. lipastoon, hyllyyn ja muihin pieniin esineisiin. Yhdellä seinällä on Ikean Stuva-säilytysjärjestelmää, ja olisi ollut hauska ja helppo ratkaisu vaihtaa osa laatikoiden etuosista mustiksi, mutta Ikea on juuri tänä keväänä vaihtanut Stuvan ovet erilaisiksi, höh!

Mutta ennen kuin kurkataan huoneeseen tarkemmin, niin ajattelin kertoa tuosta sängystä, josta tulikin justiin niin ihana, kuin olin ajatellutkin!

Tarkoitus oli toteuttaa huoneeseen talosänky pienellä budjetilla itse tuunaten ja samalla tehdä sängyn alle pieni lukunurkkaus. Huoneeseen haluttiin myös toinen sänky pikkuisille yökyläilijöille, joka toimisi myös mukavana istuskelu- ja löhöilypaikkana.

ikea kura sänky

talosänky

lastenhuone blogi

Ikean käännettävä Kura-sänky on aivan täydellinen pohja kaikenlaiseen tuunaukseen, ja Pinterestiä selaamalla löytääkin jos jonkinlaisia versioita tuosta sängystä. Osa on käyttänyt sänkyä vain runkona ja rakentanut sen ympärille esim. vanerista upeita rakennelmia, ja myös näitä talosänkyjä löytyy monenlaisia.

Mies rakensi sänkyyn tuon talo-osan, sen jälkeen sänky hiottiin ja sängyn mäntyosat (sekä talorakennelma) maalattiin kahteen kertaan Teknoksen vaaleanharmaaksi sävytetyllä kalustemaalilla.

Ikean Kura-sänky on aika matala, joten alapuolelle tulevasta sängystä katkaistiin jalat lyhyemmiksi, että sängyllä olisi hyvin tilaa köllötellä. Alla on Ikean vanhanmallinen mäntyinen Kritter-sänky, josta irroitettiin päädyssä olleet kissa ja koira -koristeet (se koira olisi ollut ihan hauska, mutta en tykännyt selkäänsä köyristelevästä kissasta) ja jätettiin turvalaita laittamatta. Mäntyinen sänky hiottiin ja maalattiin samalla maalilla, kuin Kura-sänkykin.

Paljon sängyille tuli hintaa?

Talosänky:

Ikean Kura-sänky Torista 40 €
Puuosat talorakennelmaan 25 €
Kalustemaali n. 30 €
Yhteensä 95 €

Alasänky:

Ikean Kritter-sänky Torista 0 €
Kalustemaali samasta purkista, millä talosänky maalattiin

Melko edullisesti siis saatiin kaksi sänkyä ja näistä tuli mun mielestä aivan tosi kivat!

En millään saanut kokoa sänkyä mahtumaan samaan kuvaan, mutta mun Instagram-stoorista löytyy sänky myös kokonaan. Ai niin, huoneen asukkaalla oli juuri menossa junarataleikit, joten tällä kertaa sitä toivottua ”elämää” mukana sisustuskuvissa, heh!

ikea kura tuunaus

diy talosänky

diy talosänky

lastenhuone vinkit

Mitäs tykkäsitte?