VINKKI SADEPÄIVILLE: ZONES BY SÄRKÄNNIEMI

zones ideapark

zones by särkänniemi

Koska tälle viikolle näyttäisi olevan tiedossa vesikelejä, on hyvä hetki vinkata aivan loistavasta ja superhauskasta tavasta viettää sadepäivää!

Me käytiin vähän aikaa sitten tutustumassa Ideaparkin yläkerrasta löytyvään Zones by Särkänniemeen, joka on viihdekeskus täynnä hauskaa puuhaa kaiken ikäisille.

En tiennyt etukäteen paikasta paljoakaan, mutta koska me yleensä tykätään kaikenlaisista huvittelupaikoista, päätettiin lähteä paikan päälle heti porttien auettua. Enpä olisi kyllä sisäänkäyntiä kohti kävellessäni arvannut, että seuraavan kerran samoista porteista astellaan vasta kahdeksan tunnin päästä, haha!

Mutta lähtekäähän meidän mukaan pienelle kierrokselle, niin kerron vähän mistä on kyse!

zones ideapark

sisähuvipuisto

zones by särkänniemi

Zones by Särkänniemi koostuu useasta eri Zonesta, eli alueesta. Alueet ovat Kid Zone, Family Fun Zone, Action Zone, Game Zone, Chill Zone ja Eat & Sweet Zone, ja päivälipulla voi suhailla mielin määrin kaikilla näillä alueilla. Jos välillä haluaa piipahtaa ostoskeskuksen puolella, sekin onnistuu, sillä ranneke on voimassa koko päivän. Tosin me ei kyllä maltettu lähteä koko päivän aikana minnekään, sillä hauskaa tekemistä oli niin paljon, ja myös nälän yllättäessä ja kahvihampaan kolotellessakin apu löytyi paikan päältä.

Me aloitettiin kierros Family Fun Zonelta, jossa lapset jäivät heti innoissaan keilaamaan. Muutaman kierroksen jälkeen päätettiin lähteä tutkimaan mitä muuta tämä Zone pitää sisällään, mutta ei päästy kovinkaan pitkälle, kun törmättiin hauskaan kiipeilyseinään! Siitä matka jatkui trampoliineille, kunnes päätettiin hetkeksi vaihtaa Zonea ja lähdettiin kohti jännittävän kuuloista Action Zonea.

Action Zonelta löytyi hurjan hieno hohtominigolfrata, joka jo itsessään voisi olla mukava ohjelmanumero vaikka sille sadepäivälle! Sillä välin kun esikoinen lähti iskän kanssa lasersotaan ja jäi vielä pelaamaan VR-pelejä, suunnattiin me kuopuksen kanssa Kid Zonelle.

Kid Zonelta löytyykin puuhaa perheen pienimmille. Siellä on mm. hoplopeista tuttu kiipeilyseikkailurata, sähköautoja, sekä muutama leppoisa huvipuistolaite pikkuisille hurjapäille (minimipituus 100 cm). Meidän kuopus ihastui kovasti Merirosvolaivaan, ja kävi viilettämässä sen kyydissä varmaan kymmenen kertaa päivän aikana, hih.

Kun nälkä alkoi kurnia pikkuisissa (ja isommissakin) masuissa, suunnattiin Eat & Sweet Zonelle. Meidän porukka kasasi lounaan superherkullisista täytetyistä leivistä (näihin sai valita itse täytteet), hot dogeista, smoothiesta ja limuista. Oma leipäni oli niin hyvä, että joskus Ideaparkissa nälän yllättäessa voisin käydä Zonesissa vain syömässä! Tuonne Eat & Sweet Zoneen pääsee ilman pääsymaksua, joten siellä todellakin voi pistäytyä muulloinkin.

Kun koko perhe oli taas kasassa, jatkettiin Family Fun Zoneen tutustumista. Käytiin hauskassa Lohikäärme-minivuoristoradassa, lapset juoksivat hiki päässä liukumäki-pomppulinnaan aina uudelleen ja uudelleen, pidettiin lippalakeista kiinni 6D-teatterissa ja jännitettiin MiniRider-simulaattorissa, että miten meidän käy hurjalla kaivosajelulla. Näin niinkuin jotain mainitakseni, alueelta löytyi paljon muutakin!

Jossain vaiheessa palattiin Eat & Sweet Zonelle herkuttelemaan, jossa lasten silmät muuttuivat lautasen kokoisiksi mielettömän pehmisbaarin äärellä. Siellä homma toimii niin, että kassalta saa kipon, johon pehmiksen saa aivan itse pursottaa. Tämän jälkeen jäätelönsä saa höystää jos jonkinlaisilla karkeilla, strösseleillä ja kastikkeilla. Parasta!

sisähuvipuisto tampere

sisähuvipuisto lempäälä

sisäleikkipuisto

zones

Puuhaa Zones by Särkänniemessä on hurjan monipuolisesti, ja arvelin, etteivät lapset varmastikaan osaisi valita omia suosikkejaan tuosta kaikesta tarjonnasta. Mutta olinpas väärässä, sillä omat suosikit olivatkin aivan selvillä!

Kuopuksen mielestä parasta ikinä oli hohtominigolf, esikoinen puolestaan tykkäsi kaikkein eniten lasersodasta. Mun mielestä parasta oli kuitenkin se, miten monipuolisesti puuhaa löytyy! Vaikka kulutettiinkin aikaa yhden työpäivän verran, ei me siltikään edes kokeiltu jokaista puuhaa, mitä paikasta löytyy!

sisähuvipuisto tampere

zones

sisähuvipuisto särkänniemi

zones by särkänniemi

Ja loppuun vielä erittäin lavastettu kuva! Kaiken huvittelun keskeltä nimittäin todellakin löytyy myös Chill Zone, jossa aivan oikeastikin voisi ottaa vaikka päivänokoset, jos malttaisi. (Tämä Chill Zone on muuten myös maksuton alue, joten ne nokkaunet voi ottaa vaikka Ideapark-shoppailujen lomassa, tai lähettää vaikka miehen sinne, heh)

zones by särkänniemi

Joko olette ehtineet tutustua Zones by Särkänniemeen?

Aukioloajat, hinnat ja tarkemmat tiedot eri Zoneista löydät Zones by Särkänniemen omilta sivuilta.

Yhteistyössä Zones by Särkänniemi