DIY: LEGOLEIKKI MATKALLE

diy legorasia

Pitemmille automatkoille olen yleensä pakannut lapsille pienet puuhapussit mukaan, joista löytyy autoon sopivaa tekemistä. Pusseissa on ollut yleensä jotain pientä askarreltavaa, tarravihkoja, pientä naposteltavaa, tai jokin matkapeli.

Bongasin joskus Pinterestistä hauskan idean matkalle mukaan otettavasta Legoleikistä, ja tämähän sopii aivan täydellisesti myös kesän pitkille automatkoille! Kyseessä on siis pieni rasia, jossa voi kuljettaa mukana Legoja, ja rasian pohjalle on liimattu alusta, jolloin Legoleikit sujuvat mukavasti myös autossa tai muussa kulkupelissä.

Kaapista löytyikin juuri sopiva vanha keksirasia tähän tarkoitukseen ja kaupasta ostin pari pikkuista pakettia Legoja. Mitään rasiaan sopivaa Legoalustaa ei meinannut löytyä, joten homma jäi hetkeksi kaappiin odottelemaan, kunnes muutama päivä sitten bongasin lelukaupasta aivan täydellistä teippiä!

Legopalikoiden näköisestä teippirullasta voi katkoa juuri sopivan kokoisia paloja, ja näistä saikin tehtyä hauskan alustan peltirasiaan. Nyt automatkoilla (tai muissakin kulkupeleissä) sujuu Legoleikit mukavasti, kun rasian pohjalla on alusta, johon palikoita voi kasata!

legot matkalle

matkaviihdykettä lapsille

legot

Nyt näitä rasioita on vain yksi, ja lapsia kaksi, hups! Täytyy siis etsiä jostain toinenkin sopiva peltirasia ja askarrella vielä toinen samanlainen matkaviihdykkeeksi.

Meidän kuopus tykkää rakennella Legopalikoista kaikenlaista omalla mielikuvituksella, kun taas esikoinen tykkää noudattaa kasausohjeita. Nuo Classic-paketit olikin tähän tarkoitukseen tosi kivoja, sillä pikkuisessa rasiassa on ohje, jonka avulla samasta paketista saa kasattua useita erilaisia rakennelmia.

No niin, nyt puuttuu enää se toinen rasia ja jokin kiva matka. Hmm… Minnehän sitä lähdettäisiin..?

legot autoon

Millaisia matkaviihdykkeitä teillä on?