KAUPPAKESKUS RATINA, MEIDÄN LEMPPARIT

ratina kauppakeskus lasten kanssa

Kaupallinen yhteistyö: Kauppakeskus Ratina

Aivan uskomatonta, että lämpömittari heiluu hellelukemissa tälläkin viikolla! Olen varmasti ainut ihminen maailmassa, kuka ei jaksa makoilla rannalla (olen aivan liian malttamaton olemaan paikoillani), mutta olen silti nauttinut näistä lämpöisistä päivistä. Ollaan huideltu ihanissa kesäkohteissa ja välillä otettu vain ihan rennosti omassa pihassa. Kohta kuitenkin alkaa uusi erilainen arki, kun esikoisen koulutaival alkaa!

Pian on siis ohjelmassa koulurepun ja muiden koulutarvikkeiden ostoa, ja nämä tärkeysjutut käydään tietenkin ostamassa lapsen kanssa yhdessä. Muistan nimittäin itse vieläkin, miten jännää oli päästä valitsemaan kyniä, pyyhekumeja (niitä hajukumeja ei varmaan enää saa edes myydä, heh) ja muita juttuja ennen koulun alkua.

Me käydään kyllä muutenkin ostoksilla yhdessä lasten kanssa, sillä se on oikeasti ihan helppoa ja mukavaa, kun vain huomioi muutaman jutun. Silloin kun lähdetään lasten kanssa ostoksille, helpottaa hurjasti asioiden sujumista ja kaikkien viihtymistä, kun etukäteen on selvitetty, että nämä asiat löytyvät:

  1. Helposti löytyvä parkkipaikka. Me liikutaan autolla, ja aivan supertärkeää on, että tiedossa on takuuvarmasti helposti ja tarpeeksi läheltä löytyvä pysäköintipaikka. Varsinkin kotiin lähdön koittaessa on ihanaa, kun autoa ei tarvitse lähteä etsimään usean korttelin takaa.
  2. Kauppoja lapsille. Myönnän, näillä meillä houkutellaan lapset ostoksille ja saadaan viihtymään mukana. Lelukaupat ja kirjakaupat on meidän lasten lemppareita, ja vaikka aina ei todellakaan mitään isoja ostoksia tehdä, niin jotain pientä yleensä ostetaan.
  3. Lapsiystävällisiä ravintoloita tai kahviloita. Lasten kanssa lounasaikaan liikkuessa halutaan murkinaa masuihin helposti, nopeasti ja lapsiystävällisesti. Siksipä meidät yleensä löytää jostain lounasbuffetista.
  4. Helposti löytyvät vessat! Tiedättehän, pienillä lapsilla pissahätä voi iskeä koska vain, ja silloin ei ole aikaa kiertää puolta kaupunkia vessaa etsien…
  5. Leikkipaikka. Tämä ei ole pakollinen, mutta jos leikkipaikka löytyy on aivan loistava juttu!
  6. Kattavasti liikkeitä. Kun kaikki yllä luetellut asiat ovat kunnossa, on tietysti tärkeää, että myös niitä kauppoja löytyy, joissa tarvittavat asiat hoidetaan!

Kauppakeskus Ratina täyttää helposti nämä kaikki kriteerit, joten siksipä me suunnataankin sinne, kun lähdetään yhdessä ostoksille!

Me käytiinkin Ratinassa taas aivan muutama päivä sitten pitämässä vähän hellehommista taukoa, ja tehtiin samalla muutamia superhyviä alelöytöjä!

Mutta hei, lähtekääpäs meidän mukaan Ratinaan, niin esittelen samalla meidän lempparit sieltä!

ratina lasten kanssa

kauppakeskus ratina lapset

ratina lapsiperheille

Auto me jätettiin parkkihalliin, kuten yleensäkin. Nyt kesällä on vielä superkivaa, kun kaksi ensimmäistä tuntia parkkihallissa ei maksa mitään!

No mutta aloitetaanpas. Me tavataan kiertää ekana ykköskerroksesta lasten lempparit läpi, eli suunnataan ihan ekaksi BR-lelukauppaan. Esikoinen otti mukaansa muutamia vaihdettavia jalkapallokortteja, joten sillä välin kun lapsi selailee lelukaupan jalkapallokorttivaihtokansiota, niin kuopus saa tutkailla löytyisikö hyllyistä joitain syntymäpäivälahjatoiveita.

Jalkapallokortit tuli vaihdettua ja muutama uusi pakkakin löytyi mukaan. Seuraavaksi käydään Suomalaisessa kirjakaupassa, josta kuopus löytääkin hauskan rakennustyömaasetin.

Meillä on ostoslistassa yksi kaverisynttärilahja, joten suunnataan seuraavaksi Lautapelikauppaan, josta on tullut ihan meidän vakkarikauppa, kun tarvitaan mukavia pikku lahjoja. Oletteko jo käyneet siellä? Siis kokonainen kauppa täynnä lautapelejä, hyllyjen välissä kuluisi varmasti koko päivä niitä ihmetellessä. Lahjakin löytyy, hauska pikkuinen matkapeli.

Vierestä löytyy aivan mielettömän ihana Juhlamaailma-kauppa! Täältä löytyy aivan kaikkea, mitä juhliin voi ikinä tarvita. Meidän on tarkoitus kierrellä kauppaa ja silmäillä jo rekvisiittaa lasten tuleville syntymäpäiville, mutta esikoinen löytääkin jo heti oven suusta omat lempparinsa. Nyt on 7-v kaverisynttäreiden teemakin päätetty, mutta tullaan ostamaan tarvikkeet sitten myöhemmin.

ratina lapsille

suomalainen kirjakauppa ratina

juhlamaailma ratina

lautapelit ratina

No niin, tärkeimmät, eli lasten ostokset on hoidettu. Sen verran aikaakin jo hurahti, että tässähän alkaisi olla jo nälkä! Ratinassa ravintoloita on aivan hurja määrä, nyt vain pitäisi päättää mihin niistä mennään. Kung Food Panda tai Hanko Sushi houkuttelisi, mutta toisaalta olisi kiva testata jokin aivan uusi ravintola. Niitäkin riittää vaikka kuinka monta!

Sandron kasvispainotteinen lounaspöytä näyttää kyllä niin houkuttelevalta, että taidetaan mennä tällä kertaa sinne. Ja vitsit miten kiva ylläri, alle viisivuotiaalta lounas ei maksa ollenkaan! Meidän kuopus on melkoinen ronkeli, joten ei harmita ollenkaan, vaikka lapsi nakertaisi pelkkiä vesimelonin siivuja, kun pienimmän annoksesta ei tarvinnut maksaa mitään. Esikoinen popsii hyvällä ruokahalulla falafelit, oliivit ja tsatsikit, ja me vanhemmat käydään santsaamassa lisääkin. Päälle hörpitään vielä kahvit, niin jaksetaan jatkaa kierrosta!

sandro ratina

ravintola sandro lasten kanssa

ravintolat ratina

sandro lounas ratina

Sitten kiivetään (tai liu-utaan) raput aivan ylös. Täältä kolmoskerroksesta löytyy lasten oma Mini-ratina, eli ilmainen leikkipaikka!

Pojat juoksevat ensimmäisenä likumäkeen, sen jälkeen rakennetaan magneettipalikoilla ja jossain vaiheessa istahdetaan tekemään isoista pehmopalikoista jättiläistornia. Mini-ratinassa on myös monenlaisia putiikkeja ja mulle kiikutetaan herkkukaupasta näkymättömiä karkkeja kourakaupalla.

Koska lapset ovat uppoutuneet leikkeihinsä ja mies jää mielellään istuskelemaan leikkipaikan reunalle, suuntaan omille asioilleni.

Nyt on nimittäin luvassa se paras osuus…

miniratina leikkipaikka

miniratina lapsille

miniratina

ratina lasten kanssa

Kokonainen kerros lastenvaatekauppoja! Oi kyllä! Kolmoskerros on täynnä lastenvaateliikkeitä, joten täällä hurahtaakin tovi.

Onneksi lapset ja mies ovat siellä leikkipaikassa mahat täynnä ja tyytyväisinä, niin saan kierrellä liikkeet rauhassa läpi, heh.

Omia lemppareitani ovat Blaa (tämä on tosin pop up), Lindex, Newbie (en kestä miten söpöjä vaatteita, ja koko myymälä on aivan supernätti!), Polarn O. Pyret ja Reima. Lastenvaatteita löytyy myös Zarasta (johan tätä muutama vuosi ehdittiinkin tänne Tampereelle odotella!), H&M:ltä jne.

Tällä kertaa tein muutamia tosi hyviä alelöytöjä, mutta syksyn uutuuksiakin oli jo kivasti tullut liikkeisiin!

blaa ratina

lastenvaatteet ratina kauppakeskus

lastenvaatteet ratina

lastenvaateliikkeet tampere

lastenvaatteet ratina

lapsille ratina

ratina lastenvaateliikkeet

Vähän näyttää siltä, että eräs kolmevuotias on leikkinyt itsenä aika uuvuksiin, hih. Me ollaan yleensä käyty ennen kotiin lähtöä vielä jätskillä Spice Icessa tai ostettu It’s Pure myymälästä pikku pussukat kuivattuja banaanilastuja ja muita herkkuja kotimatkalle. Tällä kertaa me ei osata päättää, joten käydään eka jätskillä ja ostetaan sitten ne herkut. Hups!

lasten ratina

lapsiperheille ratina

kauppakeskus ratina

ratina tampere

Täytyy kyllä vielä vinkata yhdestä kivasta jutusta! Kolmosesta leikkipaikan lähettyviltä löytyy tilavat vessat, joiden luona on muuten hauska yksityiskohta, sillä sieltä löytyy keinuja! Varsinainen ylläri löytyy kuitenkin sieltä vessojen takaa, sillä siellä on aivan ihana Muumiaiheinen lastenhoitohuone!

Kävin kurkistamassa sinne, ja aika moni mama olikin löytänyt sen ja oli siellä imettämässä. Niinpä en jäänyt sinne häiritsemään, mutta nappasin pari kuvaa kuitenkin, joista vähän näette minkä tyylisestä huoneesta on kyse. Siellä varmasti viihtyvät myös sisarukset sillä välin, kun äiti hoitaa vauvaa.

Nyt meidän on kuitenkin aika lähteä kotiin, mutta olipas meillä taas kiva reissu Ratinaan!

lastenhoitohuone ratina

muumi ratina

lapsiperheille ratina

Ratinassa on muuten usein myös ohjelmaa, ja esim. 4.8. on Back to school tapahtuma, jossa esiintymässä Ansa Kynttilä, sekä tubettajat Mansikka, Hermanni ja Iina-Katariina!

Joko olette käyneet Ratinassa?