LASTEN AIKAMATKA HÄMEEN LINNASSA

hämeen linna

Miltä kuulostaisi hypätä hetkeksi satuun, ja lähteä jännittävälle seikkailulle keskiaikaan?

Meidän mielestä ainakin superhauskalle! Viime sunnuntaina mietittiin, mihin lähdettäisiin pienelle retkelle, ja tsiljardin kivan vaihtoehdon joukosta valittiin Hämeen linna ja opastettu lastenkierros. Näitä lastenkierroksia on vain heinäkuun loppuun asti, joten haluttiin käydä siellä, kun vielä ehdittiin!

Kierroksen alkaessa meidät otti vastaan keskiaikaiseen asuun pukeutunut opas (tai siis palvelija!), joka kertoi tulevansa vuosisatojen takaa, ja vievänsä lapset aikamatkalle omaan aikaansa. Lapset saivat päälleen keskiaikaiset viitat, etteivät herättäisi hämmästystä nykyaikaisella olemuksellaan tuolla toisessa ajassa. Tarina tempaisi mukaansa, ja eräs lapsi kyselikin matkan alkaessa, että haittaako, jos on vahingossa laittanut kynsilakkaa, hih.

hämeen linna lapsille

hämeen linna lastenkierros

hämeen linna lasten opastus

Matkan varrella tavattiin mm. ylhäistä sukua oleva linnanpäällikkö, rouva Ingeborg Aakentytär Trott, oltiin vähällä kutsua jo pyöveliäkin paikalle (lapsia tietenkin mietitytti, että mikä se sellainen pyöveli on) ja kuultiin helpottuneita huokauksia, kun pyöveliä ei lasten tarkkojen silmien vuoksi tarvittukaan.

Ja onneksi juuri ennen kuin aika oli loppumassa muistettiin, että meidän täytyy palata tähän nykyaikaan, muuten jäisimme jumiin keskiajalle! Tosin aika moni pieni aikamatkaaja oli sitä mieltä, että jos ei kuitenkaan ihan vielä palattaisikaan. Mutta niin vaan meidän täytyi lähteä ja kaikki lapset muistivat millainen pyörähdys täytyy tehdä, että paluu oikeaan aikaan onnistuisi.

Lastenkierrokset on tarkoitettu 4-10 vuotiaille lapsille, ja kierrokselle osallistutaan oman aikuisen kanssa. Itse kierros ei maksa mitään, ainoastaan normaali sisäänpääsylippu veloitetaan, mutta alle 7-vuotiailta ei maksa Hämeen linnaan ollenkaan. Lastenkierroksia on vielä tämän kuun ajan tiistaisin, torstaisin, lauantaisin ja sunnuntaisin, ja suosittelen kyllä, jos satutte liikkumaan Hämeenlinnan suunnalla!

hämeen linna lapsille

hämeen linna

visit hämeenlinna

hämeen linna lasten kanssa

Tykkäättekö käydä museoissa lasten kanssa?