MITÄ TEHDÄ LASTEN KANSSA ILMAISEKSI TAMPEREELLA?

perheblogi

Tänä kesänä meillä vanhemmilla ei ole ollut varsinaista kesälomaa, vapaata kylläkin. Lapset sen sijaan ovat lomailleet koko heinäkuun ja näistä ihanista hellepäivistä hullaantuneina ollaankin viipotettu monenlaisissa kivoissa paikoissa täällä kotiseudulla. Lompakkokaan ei kärsi, vaikka olisi menossa useasti viikossa, kun valitsee edullisia, tai jopa ilmaisia kohteita!

Tässä muutamia meidän lempparipuuhia Tampereelta.

Tiitiäisen satupuisto

Tiitiäisen satupuisto löytyy Näsinpuistosta ja se on yksi meidän lempparileikkipuistoista. Puisto on minipatsaineen ja jättiläislukunurkkauksineen ihanasti erilainen verrattuna muihin leikkipuistoihin, ja näin kesällä tietenkin vesileikkipiste on takuuvarma hitti. Rakastan Finlaysonin ja Näsikallion aluetta, ja Tiitiäisen satupuistosta onkin lyhyt kävelymatka tutkailla vaikka koko alue läpi.

Sorsapuisto

Sorsapuisto on myös yksi meidän lempparipuistoja. Sieltä löytyy sorsalampi, reippaasti nurmikkoaluetta vaikka piknikiä varten, lintuja (erilaisia kanoja yms) aitauksissa ja superkiva leikkipuisto. Vieressä on myös Muumimuseo, mikä on myös tosi kiva kohde (tosin maksullinen).

Pikku kakkosen puisto

Pikku kakkosen puisto Tampereen keskustassa ei ole varsinaisesti oma lempparini, mutta lapset rakastavat sitä, joten se kuuluu myös meidän suosikkikohteisiin. Pokemonhuuman ollessa kuumimillaan puisto pursuili kännyköitään tuijottavia teinejä, mutta meno on rauhoittunut ja leikkipuistossa mahtuu taas leikkimään.

Piknik

Kuten kaikki varmasti tietävät, lapsille maistuu kaikenlainen syötävä tsiljoona kertaa paremmin, kun sen tarjoilee ulkona viltin päältä. Eväsretki on kivaa tekemistä koko perheelle ja yksi Tampereen kauneimpia piknikpaikkoja on Hatanpään Arboretum.

Kirjasto

Esikoisella kuluu kirjoja sitä tahtia, että kirjastossa vieraillaan tiuhaa tahtia myös kesähelteillä. Tai no, mikäs sen parempaa kesätekemistä takapihalla loikoillen, kuin uppoutua jännittävään tarinaan. Tampereen pääkirjasto Metso on meidän lasten lemppari, ja siellä on myös usein kaikenlaista ilmaista tapahtumaa aina satutunneista elokuvanäytöksiin!

Tallipiha

Tallipiha on ihana! Pihapiiristä löytyy pikkuinen leikkipuisto ja näin kesällä aitauksesta kanoja. Parhaimmillaan Tallipiha on tapahtumien aikaan, jolloin koko paikka herää kunnolla eloon, mutta kannattaa toki muulloinkin poiketa. Tallipihalla on myös kahvila ja ihania pikku putiikkeja. Tallipihalta matka jatkuukin sopivasti aikaisemmin mainitsemaani Tiitiäisen satupuistoon.

Pyynikin näkötorni

Jos ette vielä tienneet, niin Pyynikin näkötornilta saa maailman parhaat munkit! Tornin huipulle pääsee parin euron maksulla ja matkan voi taittaa niin hissillä, kuin portaita kavuten.

Liikennepuisto

Tampereen Kalevasta löytyy tosi kiva liikennepuisto, jossa saa huristella aivan ilmaiseksi. Homma aloitetaan hauskalla ja hyödyllisellä liikenneopetustuokiolla, ja sen jälkeen pikkuiset kuskit pääsevät rattien taakse. Liikennepuisto on tarkoitettu 6-10 vuotiaille, 4-6 vuotiaat saavat ajaa vanhemman kulkiessa vierellä.

Poliisimuseo

Tampereen Hervannasta löytyy Suomen ainoa Poliisimuseo, ja tämä onkin superkiva kohde lasten kanssa! Näyttelyn lisäksi museosta löytyy lasten ikioma alue, Pokela, jossa voi mm. pukea minikokoisen poliisiasun vierailun ajaksi päälleen. Poliisimuseoon on vapaapääsy!

Muumimuseo

Tampere-talosta löytyy aivan ihastuttava Muumimuseo, joka on maksullinen kohde, mutta joka kuukauden viimeinen perjantai Muumimuseoon pääsee ilmaiseksi klo 15-19! Vierestä löytyy Sorsapuisto, joten nämä voi hyvin yhdistää samalle reissulle.

Vapriikki

Vapriikista löytyy mielenkiintoinen Luontomuseo, sekä meidän esikoisen suosikki, Pelimuseo. Ei sillä, että lasta varsinaisesti kiinnostaisi pelien historia, vaan niitä pelejä saa aivan oikeasti pelata museossa. Vapriikkiin pääsee ilmaiseksi perjantaisin klo 15-18, muulloin museoon saa pulittaa 13 euroa/ aikuinen ja 6 euroa/ 7-17 vuotias lapsi. Alle 7 vuotiaat pääsevät museoon ilmaiseksi.

Mini-Ratina

Uudesta Ratinan kauppakeskuksesta löytyy lapsille aivan oma Mini-Ratina, eli ilmainen leikkipaikka. Jos siis liikuskelee Tampereen keskustassa, voi lounaspaikan valita Ratinan lukuisista ravintoloista ja poiketa samalla leikkimään.

lifestyleblogi

Sitten vielä muutama kiva ja melko edullinen, mutta ei aivan ilmainen vinkki.

Pupukahvila

Pupukahvila (eli virallisesti 3D Crush Cafe) löytyy Sorsapuiston läheltä. Kahvilassa on aivan erillinen ”puputerapiahuone”, jonne pääsee, kunhan kahvilasta ostaa jotain parilla eurolla/ henkilö. Halutessaan kahvilasta voi ostaa myös pieniä herkkuja pupuille syötettäväksi! Voiko hauskempaa ollakaan, kuin riisua kengät telineeseen, istahtaa matolle pirtelölle ja syöttää samalla pörröisille pupuille porkkanaa ja salaattia!

Viikinsaari

Viikinsaareen pääsee Laukontorilta seilaamalla parinkymmenen minuutin laivamatkan. Laivaliput maksavat 12 euroa aikuisilta ja 3-12 vuotiailta lapsilta 7 euroa (perhelippu 2 aikuista ja 2 lasta 30 euroa). Perillä riittääkin sitten tekemistä vaikka koko päiväksi! Viikinsaaressa on iso ja mukava leikkipuisto, uimaranta, luontopolku jne. Sunnuntaisin lämmitetään rantasauna, jonne aikuisilta on muutaman euron maksu, alle 12 vuotiaat pääsevät aikuisen mukana saunaan ilmaiseksi. Saaresta löytyy myös ravintola ja jäätelökioski, mutta retkelle voi lähteä myös omien eväiden kanssa.

Koiramäki

Blogiani (ja insta-stoorejani) seuraavat varmasti tietävät, että Särkänniemen Koiramäki on meidän lempparipaikkoja! Aina ei siis tarvitse ostaa koko Särkänniemen kattavaa Särkänniemi-ranneketta, vaan päivää voi viettää edullisemmin pelkästään satumaisessa Koiramäessä. Lippu Koiramäkeen maksaa 15,90 ja alle kolmevuotiaat pääsevät sisään ilmaiseksi. Ja pssst! Elokuussa 10.-26.8. Plussakorttia vilauttamalla lipun saa puoleen hintaan!

Tosin suosittelen kyllä Särkänniemen kausikorttia, sillä vaikka se nyt ei varsinaisesti näihin edullisiin vinkkeihin kuulukaan, niin pidemmän päälle kausari on kyllä kannattava hankinta! Kausikortilla kun pääsee kaikkiin Särkänniemen kohteisiin, eli huvipuistoon, Koiramäkeen, Akvaarioon, Planetaarioon ja Näsinneulaan koko kesän ajan!

Särkänniemen huvipuiston alueelle muuten pääsee aivan ilmaiseksi, joten sinne voi lähteä myös pelkästään vaikka Angry Birds leikkipuistoon kiipeilemään, tunnelmalliseen Taikarantaan fiilistelemään, tai Estraadin esityksistä nauttimaan!

Maauimala!

Sitten vielä vinkki, jota me ei olla testattu (koska tätä ei ole vielä avattu!), mutta josta olen jo valmiiksi innoissani! 1.8. aukeaa Kalevaan Tampereen Maauimala! Maauimala on auki elokuun alusta syyskuun loppuun asti, joten toivottavasti näitä uskomattomia hellekelejä vielä riittää. Liput maauimalaan ovat aikuisilta 5,50 euroa, 4-16 vuotiailta 2,20. Mukaan voi halutessaan ottaa myös omat eväät, sillä allasalueen ympärillä on laaja viheralue.

lifestyleblogi 40+

Niin ja nämä kuvat nyt eivät liittyneet tähän postaukseen kuinkaan. Paitsi ehkä sen verran, että joskus voi vain lähetä ajelemaan ilman tarkkaa määränpäätä, ja saattaa löytää jonkin kivan uuden paikan. Tai törmätä vaikka suloisiin aaseihin!

Löytyikö listalta teidän suosikkeja tai uusia vinkkejä?