EKALUOKKALAISEN LEMPIKIRJAT

kirjavinkkejä ekaluokkalaiselle

Meidän esikoisen suurin toive vuosi sitten esikoulun alkaessa oli oppia lukemaan, ja kun lapsi tuon taidon oppi, on kirjoja ahmittu aikamoista tahtia. Muutamasta kirjasarjasta on tullut lemppareita, joten jos kaipaatte kirjavinkkejä pienille koululaisille, niin tässä meidän vinkit pikkuisille lukutoukille!

Ekaluokkalaisen TOP 6 kirjasarjat paremmuusjärjestyksessä:

  1. Harry Potter on aivan ehdoton suosikki! Sarjan kolme ensimmäistä kirjaa löytyy kuvitettuna, ja ne lapsi on jo lukenut. Nyt poika odottaa malttamattomana, että seuraava osa ilmestyisi kuvitettuna. Ensimmäisen osan luin talvella lapselle ääneen, joten nämä toimivat hyvin myös iltasatuina vähän isommille kuulijoille.
  2. Ruotsalaisen Martin Widmarkin kirjoittama supersuosittu Lasse-Maijan etsivätoimisto on toinen lapsen lemppari. Kuvitetut ja helppolukuiset kirjat lukee yhdeltä istumalta, joten nämä sopivat myös juuri lukemaan oppineille. Vaikka yleensä me käydään lainaamassa kirjastosta kirjoja, niin tätä sarjaa lapsi on toivonut myös syntymäpäivälahjaksi, niin tykättyjä nämä kirjat ovat.
  3. Tuula Kallioniemen Reuhurinne-sarjasta löytyy helppolukuisia, isolla fontilla kirjoitettuja kuvitettuja kirjoja, joissa osassa on vielä pitkät sanat tavutettukin. Reuhurinne-sarjan Ensiluokkaiset agentit oli ihan ensimmäinen lastenromaani, jonka poika luki, ja nyt suurin osa sarjan kirjoista onkin kahlattu läpi.
  4. Lukupalat kirjasarja on suunnattu juuri lukemaan oppineille, ja näitä helppolukuisia kirjoja löytyy neljästä eri kategoriasta: Mukavan makeaa, Huvittavan hyvää, Jäätävän jännittävää ja Menevään makuun. Eikä ole edes kategorialla väliä, näitä lapsi lukee innoissaan ja on aina ilahtunut, kun bongaa kirjastosta jonkin sarjan kirjan, jota ei ole vielä lukenut. Nämä ovat myös mukavia ”kirjavälipaloja” sujuvammin lukevillekin, tällaisen lyhyen kirjan lukee yhdeltä istumalta.
  5. Paula Norosen Tagli ja Telle on aika tuore löytö lapsen kirjalemppareihin. Tämäkin on dekkarisarja, jossa seikkailevat sisarukset Tagli ja Telle. Nämä kirjat sopivat jo sujuvammin lukeville, vaikka ovat myös sopivan lyhyitä.
  6. Paula Norosen Supermarsu kuuluu myös lapsen suosikkeihin, vaikka luulen, että nämä ovat ehkä pikkuisen isommille koululaisille suunnattuja. Nämä ovat myös aika pitkiä, joten sopivat parhaiten sujuvasti lukeville. Näitähän voisi toki lukea myös niin, että osan lukee aikuinen, jos lapsi ei vielä itse jaksa lukea pitkiä kirjoja!

kirjavinkit lukemaan oppineille

kirjavinkit lukemaan oppineille

kirjavinkit ekaluokkalaisille

kirjoja ekaluokkalaiselle

Mitkä kirjat on teidän lasten suosikkeja?
Löytyykö lukulistalta näitä samoja kirjoja, vai jotain aivan muuta?