NÄE AINAKIN NÄMÄ MUUMIMAAILMASSA!

muumimaailma

Luulen, että aika monen pikkuisen Muumimaailmassa* vierailevan tärkeimpiä juttuja on nähdä Muumitalo, sekä tavata Muumilaakson asukkaat. Ja onhan se tietenkin ikimuistoista päästä halaamaan Muumimammaa, tai tutkia Muumitalon huoneita kerros kerrokselta. Päästä naputtelemaan Papan kirjoituskonetta, tai kokeilla minkälaista on nukkua Muumipeikon sängyssä!

Mutta kun siitä Muumitalon ympäriltä malttaa lähteä seikkailemaan vähän muualle Muumimaailmaan, löytää aivan valtavasti puuhaa ja nähtävää. Tässä meidän suosikit:

Mörön talo

Satupolun varrelta (joka on muuten kokonaisuutena aivan ihana, ja ehkä mun lemppari Muumimaailmassa!) löytyy hurrrrja Mörön luola. Tämä taitaa monelle lapselle olla se paikka, jossa laitetaan tassua toisen eteen vähän rivakammin, mutta meidän kolmevuotias kuopus olisi viihtynyt luolassa Mörköä tuijotellen vaikka miten pitkään. Kun ehdotin lapselle, että voitaisiin siirtyä jo eteenpäin, huokasi lapsi haikeana: ”Ei täältä Mörön luolasta kannattaisi lähteä, kun se Mörkö on niin yksinäinen!” Awwww!

Noidan mökki

Tämäkin hurjan kuuloinen paikka löytyy Satupolun varrelta. Jos hyvä tuuri käy, saattaa mökin luona tavata itsensä Noidan, sekä hänen lapsenlapsensa Aliisan. Rohkeimmat saavat kurkistaa Noidan mökin sisälle ja jos on oikein rohkelikko, voi kokeilla myös hämmentää Noidan kattilassa porisevaa räkäsoppaa.

muumimaailma

muumimaailma

muumimaailma

Muumipapan laiva

Täällä kuluisi aikaa vaikka kuinka! Hauskinta on tietenkin laskea hurjan pitkää putkiliukumäkeä laivan kannelta alas maahan, ja juosta ylös uudestaan ja uudestaan!
Laivassa riittää muutenkin tutkittavaa, ja laivan vieressä on pienempi liukumäki pikkuisemmille hurjapäille. Muumipapan laivan lähettyvillä saattaa nähdä myös Tuutikin puuhissaan! Tällä kertaa Tuutikki teki lasten kanssa ystävyysrannekkeet. Näitä aarteita ei ole muuten maltettu irroittaa ranteista vielä parin viikon jälkeenkään, ja aina vain kuopus muistelee hämmästyneenä, miten Tuutikki on tehnyt rannekkeen juuri hänelle!

Luontopolku

Muumipapan laivalta on hyvä jatkaa matkaa ihastuttavalle Luontopolulle, jonka varrelta löytää kaikkea mielenkiintoista aina Niiskun verstaasta Hosulin ja Sosulin kotiin. Itse tykkään hirmuisesti siitä, miten Muumimaailma on rakennettu luonnon keskelle, ja helteisenäkin päivänä on mukava kierrellä puiden varjostamilla poluilla. Mukavaa on myös se, että kaikkialle pääsee esteettömästi myös rattaiden kanssa!

muumimaailma

muumimaailma

Paljasjalkapolku

Tämä Luontopolun varrelta löytyvät hassu polku oli jäänyt erityisesti meidän esikoisen mieleen edellisiltä Muumimaailma-reissuilta, joten tätä odotettiin kovasti. Ja olihan se hauskaa! Riisua kengät ja tallustaa polkua pitkin milloin pehmeällä hiekalla, mukulakivillä tai viileässä vedessä (jonne muuten kuopus onnistui kaatua kyljelleen ainakin kaksi kertaa, mutta se ei onneksi helteisenä päivänä haitannut yhtään, hah!)

Nuuskamuikkusen leiri

Paljasjalkapolku johdattaa suoraan Nuuskamuikkusen leirille, joten tässä onkin hyvä kohta istahtaa vähän jalkoja lepuuttamaan. Ja jos itse Nuuskamuikkunen sattuu olemaan paikalla, voi samalla kuunnella huuliharpun soittoa tai Nuuskamuikkusen jännittäviä tarinoita. Ja shhh… Ettehän kerro kenellekään, että Nuuskamuikkusella saattaa olla mukanaan myös Hattivatin siemeniä!

muumimaailma

muumimaailma

muumimaailma

Huilipuisto

Jos Muumimaailmaa on kiertänyt yhtä tarkkaavaisesti joka nurkan koluten, kuten mekin, voi Huilipuisto tuntua mukavalle hengähdystauolle. Ja jos ei vieläkään malta pysähtyä, tänne voi jättää vaikka iskän ottamaan pienet nokkaunet ja jatkaa itse Muumimaailman tutkimista, hih!

Mamman keittiö

Muumimaailmasta löytyy monenlaisia ruokapaikkoja, ja tilaa on myös levittäytyä piknikille omin eväiden kanssa. Meillä on aina päiväreissuilla jotain pientä naposteltavaa lapsille mukana, ja tietenkin myös juomista, mutta ollaan kuitenkin haluttu aina syödä myös lämmin ateria. Meidän lemppari Muumimaailmassa on Mamman keittiö, jonka buffetpöydistä löytää jokainen omat suosikkinsa. Terassilta on muuten kauniit näkymät Naantalin satamaan!

muumimaailma

muumimaailma blogi

muumimaailma

Onko Muumimaailma tuttu paikka?

Muumimaailma on auki joka päivä 26.8. asti. Kurkkaa tarkemmat aukioloajat ja muu info Muumimaailman sivuilta.

*Liput Muumimaailmaan saatu