TEKSTIILIPESURI – LAPSIPERHEEN PELASTUS


kärcher tekstiilipesuri

Kaupallinen yhteistyö: Kärcher ja Suomen Blogimedia

Meidän perheeseen kuuluu meidän vanhempien lisäksi kaksi terrierimummoa ja kaksi vauhdikasta pientä poikaa. Varmasti jokainen arvaa (tai tietää omasta kokemuksesta), että tällaisella kokoonpanolla ei voi sotkuiltakaan välttyä. Pian alkaa kura-aika, jolloin hiekkaa ja rapaa kulketuu sisälle olohuoneeseen asti, vaikka kuinka jätettäisiin kengät eteiseen tai huuhdeltaisiin pikkuiset tassut ulkoilun jälkeen. Leffailtana mehua läiskyy sohvalle ja silloin harvoin, kuin koiraa oksettaa, tapahtuu se ihan varmasti siihen vaalealle ryijymatolle.

Joskus vuosia sitten haaveilin Kärcherin tekstiilipesurista, jolla voisi pestä helposti sohvat ja matot paikoillaan, eikä niitä tarvitsisi kuskata kalliiseen pesulaan. Tekstiilipesuri kuulosti aluksi hintavalle hankinnalle, mutta toisaalta se maksaisi itsensä takaisin jo muutaman käyttökerran jälkeen! Lopulta me ostettiin (varmaan 10 vuotta sitten) Kärcherin tekstiilipesuri kolmen talouden kimpassa, jolloin hinta ei enää kirpaissut ollenkaan. Aivan nerokasta!

Tekstiilipesurin ansiosta meillä ei ole ollenkaan mietitty sisustusvalintoja mitenkään erityisesti koira- tai lapsiasiat mielessä, vaan ollaan valittu juuri niitä värejä ja materiaaleja, joita ollaan haluttu, kunhan ne vain ovat tekstiilipesurilla pestävissä.

Meillä käytetään matot kerran tai pari vuodessa pesulassa, mutta niin harvalla pesuvälillä ei pärjättäisi vaaleiden mattojen kanssa ilman tekstiilipesuria. Paksuun ryijymattoon tulleita tahroja on myös aivan mahdoton puhdistaa rätillä, kun likaa on pitkien lankojen väleissä. Kärcherin tekstiilipesuri toimii painehuuhteluperiaatteella, eli vesi-pesuainesekoitus suihkutetaan puhdistettavaan pintaan ja sitten lika ja kosteus imuroidaan saman tien pois. Pesurin sisällä on siis kaksi säiliötä, toinen vesi-pesuainesekoitukselle ja toiseen säiliöön imeytyy likavesi. Ja on muuten aina yhtä mielenkiintoista ihmetellä sitä mustaa likavettä, joka siivouksen päätteeksi löytyy sieltä säiliöstä.

Tekstiilipesurilla on tässä vuosien varrella puhdistettu meillä matot, sohvat, nojatuolit, patjat, autonpenkit jne. Tekstiilipesuri sopii siis kaikille kodin tekstiilipinnoille, joten käyttökohteita lapsiperheessä löytyy aivan varmasti. Myös lastenrattaat on kätevä puhdistaa tekstiilipesurilla, ja kannattaakin, sillä hyvin huolletut ja puhdistetut rattaat kestävät käytössä pidempään, kun tahrat eivät haurastuta kangasta.

kärcher pesuri

kärcher siivous

kärcher pesuri

Kuopuksella on ollut autossa turvaistuimena palkillinen istuin, josta saatiin nyt jättää lapsen kasvettua palkki pois. Meinasin vain napata palkin autosta ja viedä varastoon, mutta kääk miltä tuo palkki näytti… Ollaan taidettu syödä autossa vähän eväitä, muutakin, kuin kuivia tahraamattomia rusinoita. Hmm, ehkäpä siinä on ainakin pillimehua, ja niitä pusseihin pakattuja smoothieita. Tai jäätelöä.

Onneksi myös pehmustetun palkin sai pestyä tekstiilipesurilla, ja palkki on paljon kivempi laittaa säilöön puhtaana, kuin tahraisena.

Tekstiilipesurissa on muuten kätevää se, että tehokkaan imun ansiosta se ei jätä puhdistettavia pintoja märäksi, eli esimerkiksi matot voi pestä suoraan lattiassa ilman, että laminaatti vahingoittuu, eikä mattoa tarvitse nostaa pesun jälkeen minnekään kuivumaan. Pinta jää kyllä hieman kosteaksi, mutta ei märäksi. Tämä on tosi tärkeää myös sohvien ja patjojen kanssa, etteivät täytteet kastu pilalle!

kärcher

kärcher

kärcher

No niin, näin tyytyväisen ja iloisen näköisenä sitä ollaan, kun koti on puhdas!

Meillä vietetään muutaman viikon päästä lasten yhteisiä syntymäpäiväjuhlia sukulaisten kanssa, ja nyt voikin sitten keskittyä muihin juhlajärjestelyihin, kun matot ja sohvat ovat puhtaita ja raikkaita!

Toisaalta, pitäisiköhän sitä vielä hurautella auton penkit puhtaiksi, nyt kun tässä päästiin vauhtiin, hih.

kärcher siivous

kärcher mattopesuri

Löytyykö muilta tätä lapsiperheiden pelastusta?