MITÄ TEHDÄ SYYSLOMALLA TAMPEREELLA?

superdry mekko

Lapsilla on ensi viikolla syysloma, ja nyt täytyisi keksiä jotain mukavaa puuhaa lomaviikolle! Meillä vanhemmilla ei ole varsinaista lomaa, vaan tehdään vähän töitä ja lomaillaan pikkuisen siinä samalla, joten minnekään kauas ei nyt olla lähdössä. Aivan valtavasti kaikenlaista kivaa puuhaa löytyy täältä läheltäkin ja tässä muutamia kivoja syyslomavinkkejä, jos liikutte Tampereen seudulla!

Karmiva karnevaali

Särkänniemessä vietetään Karmivaa karnevaalia tämän viikon lauantaina ja sunnuntaina, ja syyslomaviikolla tiistaista lauantaihin. Tiedossa on siis hurjan jännittävää huvipuistoilua, ja monenlaista oheisohjelmaa ja esityksiä. Huvipuistosta löytyy niin koko perheelle sopiva alue, kuin myös karmivan kuuloinen K-15 alue zombeineen, hui!

Zones by Särkänniemi

Meidän ekaluokkalainen on kysellyt aivan hirmuisen monta kertaa, että milloin mentäisiin taas Zonesiin, ja syyslomalla voisi olla hyvä hetki tähän. Varsinkin, kun tuonne Karmivaan Karnevaaliin ja Zonesiin myydään kimppalippuja mukavaan hintaan! Zonesissa meillä kului viimeksi muistaakseni seitsemän tuntia, joten tänne kannattaa lähteä koko päiväksi.

Herra Hakkaraisen talo

Tämä ei ole Tampereella, vaan automatkan päässä Sastamalassa, mutta kannattaa kurkata tämäkin! Herra Hakkaraisen talo on aivan ihana paikka, jossa saa leikkiä ja puuhailla, ja hyvällä tuurilla tavata myös unissa kävelevän Herra Hakkaraisen. Talon takaa löytyy myös Hurjan hauska autopiha, eli aivan superhauska liikennepuistotyyppinen alue.

Muumimuseo

Tampereelta löytyy tosi kivoja museoita, ja Muumimuseo on yksi meidän lasten lemppareista. Syyslomaviikolla Muumimuseossa on mm. varjoteatterityöpajoja, sekä koululaisille museokierroksia.

Poliisimuseo

Tämäkin on meidän lasten suosikki, ja varsinkin Poliisimuseosta löytyvä lasten oma alue, Pokela. Museosta löytyy myös minikokoisia Poliisiasuja, joten museokierrokseen voi eläytyä aivan täysillä. Poliisimuseoon ei ole pääsymaksua!

Vapriikki

Vapriikissa meidän poikia kiinnostaa eniten Pelimuseo, jossa pelejä saa myös pelata, sekä Luontomuseo, jossa on monenlaista puuhaa ja tutkittavaa. Syyslomaviikolla Vapriikissa on monenlaista ohjelmaa lapsille!

superdry house of brandon

superdry naisilleMekko Superdry* // Sukkikset H&M // Kengät Duffy // Takki Makia

Kylpylään

Nokian Eden on aivan Tampereen vieressä, ja päiväretki kylpylään on ainakin meidän lapsille supermieluisaa tekemistä. Eden on mun mielestä tosi ihana lapsiperheille, sillä sieltä löytyy parikin pienille lapsille sopivaa allasta liukumäkineen, ja myös isommille lapsille sopivia vähän hurjempia liukumäkiä.

Rulla

Lastenkulttuurikeskus Rullassa meidän on pitänyt käydä monesti, mutta ei vielä koskaan olla sinne ehditty. Rullasta löytyy mukavan kuuloisia tapahtumia ja työpajoja, ja sisäänpääsy on maksuton.

Leffat

Syyslomalla voisi käydä myös elokuvissa lasten kanssa ja meidän valinta olisi varmastikin hauskan kuuloinen Pikkujalka.

Kirjastoon

Kirjastossa toki tulee käytyä lasten kanssa muutenkin, mutta Tampereen pääkirjastossa Metsossa me käydään aika harvoin, ja jo itsessään sinne pääsy on meidän lasten mielestä tosi kivaa. Metsossa on syyslomalla monenlaista puuhaa, kuten Soturikissat-iltapäivää ja Syysloman pelipäivää.

Huh. Eiköhän näillä puuhilla saada yksi viikko helposti kulumaan! Luulen, että osa päivistä ollaan ihan vain kotona, retkeillään eväiden kanssa syksyiseen metsään ja pidetään leffailtaa omassa olohuoneessa. Ja sitten kun tuntuu siltä, että olisi kiva lähteä käymään jossain, niin napataan tuosta listasta jokin kiva kohde ja hurautetaan paikalle. Joo, näin me tehdään!

tyyliblogi 40+

muotiblogi 40+

Asuna tällä kertaa yksi mun lemppareista, ihanan rento collegemekko neulesukkisten kanssa. Tuo Superdryn mekko löytyi House of Brandonin uutuuksista ja sitä löytyy myös mustana. Itse ihastuin tuohon vihreään sävyyn, sopii mun mielestä justiin hyvin tähän syksyyn!

Mitäs te meinaatte puuhata syyslomalla?

*Saatu House of Brandonilta
Sisältää mainoslinkkejä