EKALUOKKALAISEN HUONE – SUUNNITELMIA

Meidän ekaluokkalaisen huone kaipaa pientä päivitystä, ja tällä kertaa haluaisin huoneeseen melko pitkäaikaisia ratkaisuja. Huonehan on maalattu alle vuosi sitten, ja aika isolla seinäpinta-alalla siellä on Tikkurilan Nefriitti, vihreän sävy, jota tuolloin näkyi monessa paikassa. Olen aivan lopenkyllästynyt tuohon vihreään, ja päätin, että jatkossa remonttien alla en vilkuile yhtään mitään sisustusmuotijuttuja, vaan valitsen vain niitä sävyjä, joista aidosti pidän. Ne omat lempparit on kuitenkin niitä, joita jaksaa katsella vuodesta toiseen, kun taas ”muotisävyt” alkavat kyllästyttää (ainakin mua) aivan liian nopeasti, vaikka ne aluksi miellyttäisivätkin omaa silmää. Toki tämän huoneen sisustuksessa mielipiteensä saa sanoa myös huoneen asukas, mutta onneksi päästiin juuri sellaiseen suunnitelmaan, mistä kumpikin tykätään!

Seinämaaleiksi valittiin Tikkurilan Aalto ja Spa (näitä huoneesta jo löytyykin) ja oma kestolempparini Teknoksen ihana neutraali harmaa sävyssä 2000-n. Tätä Teknoksen harmaata meillä on muuallakin tässä samassa sävyssä, sekä astetta vaaleampana (1500-n) ja tykkään siitä aivan hirmuisen paljon!

Huoneessa hyödynnetään paljon jo siellä olemassa olevia juttuja, mutta kalusteissa sänky ja koulupöytä uusitaan. Huone on melko tilava, mutta haastava sisustaa, koska jokaisella seinällä on ikkunaa, ovea tai kaapistoa. Jotta huoneesta ei tulisi kamalan ahdas, ja kalusteita seinät täyteen, etsittiin huoneeseen lastensänky (tähän poika mahtuu vielä usean vuoden ajan) ja mahdollisimman kompaktin kokoinen työpöytä. Juuri sopivat löytyi Veken Kalusteelta, kaunis Karoliina-kirjoituspöytä*, joka on vain 100 cm leveä ja mukavan simppeli Aaria-lastensänky*, johon saa myös kätevät sängynaluslaatikot*!

Värejä rakastavan lapsen huoneeseen tulee rauhallisten sävyjen lisäksi pirteää keltaista muutamissa esineissä, osa löytyy huoneesta jo valmiina ja jotain on vielä ostoslistalla.

Näillä muutoksilla saadaan huoneesta paljon mieluisampi ja toimivampi mitä se on nyt ollut, ja uskon, että tämä sisustus kestää myös aikaa, eikä muutoksille ole tarvetta lähivuosina.

Nyt en malttaisi odottaa, että ehditään maalikaupoille ja päästään sutimaan seinään uusi sävy ja laittamaan uudet ihanat huonekalut paikoilleen!

Alla vielä kollaasi suunnitelmasta, joka toteutetaan toivottavasti aivan pian!

veken kaluste

Mitäs pidätte suunnitelmasta?

*Kollaasin kalusteet saatu Veken Kalusteelta