HAUSKAT PUPUSÄMPYLÄT

 

Kaupallinen yhteistyö: Becel ja Suomen Blogimedia

becel original

Kotona työskentelyssä on paljon hyviä puolia, mutta yksi parhaista puolista on se, kun saa olla paikalla silloin, kun pieni koululainen tulee koulupäivän jälkeen kotiin. On mukavaa istahtaa yhdessä keittiöpöydän ääreen, vaihtaa siinä päivän kuulumiset ja syödä samalla yhdessä välipalaa.

Mun mielestä on hirmuisen tärkeää miettiä mitä lapselle tarjoaa välipalaksi. Kulhollisella sokerimuroja tai kipollisella makeaa jugurttia saa varmasti aikaan pienen energiapiikin (ja ehkä levottoman lapsen, jos päivän aikana on naposteltu muitakin makeita herkkuja), mutta mitään kovin hyödyllisiä ravintoaineita niistä ei saa.

Lapsi tarvitsee hyviä hiilareita, että jaksaa touhuta ja liikkua, proteiineja kasvuun ja kehitykseen ja tärkeitä rasvahappoja mm. aivojen toiminnalle.

Luin joskus Tieteen Kuvalehden artikkelin, jossa ruotsalaistutkijat päättelivät, että välttämättömien rasvahappojen puutteen ja oppimis- ja keskittymisvaikeuksien välillä on yhteys. Samassa tutkimuksessa huomattiin myös, että lapsilla, jotka saivat runsaasti omega-3- ja omega-6-rasvahappoja, ääneen lukeminen ja lukunopeus paranivat!*

Tuntuu aika hurjallekin, miten paljon ravinnolla on merkitystä lapsen kasvuun ja kehitykseen! Toki välillä saa herkutellakin, mutta siinä perus arjessa olisi hyvä muistaa syödä terveellisesti. Aika hyvä välipalakombo on esimerkiksi leipä, johon on sipaistu Becel-levitettä (niitä tärkeitä rasvahappoja!) ja päällä on raikkaita ja maukkaita täytteitä, esim. juustosiivu, salaattia ja paprikaa ja voileivän lisäksi sitten vähän marjoja tai jokin hedelmä.

Välillä on kiva tehdä jotain spessumpaa välipalaa, kuten vaikka leipoa tuoreita ja uuninlämpöisiä sämpylöitä! Näiden sämpylöiden juju on hauskassa muodossa, sillä kukapa voisi vastustaa näin suloisia kauraisia hunajapupusämpylöitä. Leivonnassa on käytetty Becel Original juoksevaa, josta saa niitä hyviä rasvahappoja.

becel juokseva

becel

becel original

Kauraiset hunajapupusämpylät

Tarvitset:

  • 3 dl vettä
  • 1 pussi kuivahiivaa
  • 1 tl suolaa
  • 2 rkl juoksevaa hunajaa
  • 0,5 dl Becel Original juokseva
  • 1 dl kaurahiutaleita
  • 6 dl vehnäjauhoja

Näin ne tehdään:

Sekoita kädenlämpöiseen veteen suola, hunaja ja puolet vehnäjauhoista, joihin kuivahiiva on sekoitettu. Lisää Becel juokseva ja sekoita. Lisää nyt loput jauhot, joihin kaurahiutaleet on sekoitettu ja vaivaa taikinaa hetken. Taikina saa jäädä hieman tahmaiseksi, sen ei kuulu irrota käsistä kokonaan.

Anna taikinan kohota lämpöisessä paikassa kaksinkertaiseksi.

Ota taikinasta pieniä paloja ja pyörittele jauhoisissa käsissä taikinasta pitkulaisia ohuita pötkylöitä. Kiepauta pötkylä pari kertaa ympäri, niin saat hauskan pupun muodon. Pyörittele taikinasta pikkuinen töpöhäntä ja paina se sämpylään kiinni. Anna sämpylöiden kohota uuninpellillä ja paista sitten 200 asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.

Pökerry nyt ihanasta tuoreiden sämpylöiden tuoksusta ja herkuttele uuninlämpöisillä hunajapupuilla!

becel original

becel juokseva

Millaisia välipaloja teillä syödään?

*lähde