1000 TAVARAA VÄHEMMÄN – MITEN MENI HELMIKUU?

Niin… Miten meni helmikuu? Kysyisin mieluumminkin, että MIHIN meni helmikuu?

Helmikuussa luovuttiin meidän maksullisesta varastosta ja samalla tilaa täytyi tehdä meidän kodin pihavarastoon, että kaikki nuo kahdessa varastossa olleet tavarat saatiin mahtumaan samaan paikkaan. Mies kuskasi monena päivänä tavaraa meille kotiin, joista suurimman osan laitoin sitten myyntiin. Suurinta osaa näistä tavaroista en ole kuitenkaan merkannut mihinkään, koska alkuperäinen ajatus luopua vuoden aikana 1000 tavarasta tarkoitti niitä tavaroita, jotka ovat meidän kodissa sisällä.

Kun sitä tavaraa kannettiin molemmista varastoista kotiin useana päivänä, eivät kaikki kirppistavarat enää mahtuneet siihen eteisen nurkkaan, johon oli niitä kerännyt, vaan koko eteinen täyttyi myytävistä tavaroista ja niitä oli myös olohuoneenkin puolella! Ideana tässä karsimishommassa on ollut saada koti avaraksi ja jokaiselle tavaralle oma paikka kaapeista ja laatikoista, mutta helmikuussa meidän koti oli eniten kaaoksessa koskaan! Yyyh!

Tavaroista pääsisi toki helposti eroon lahjoittamalle ne, mutta mun mielestä on ollut mukavaa saada tavaroista pikkuisen rahaa tai suklaalevyjä ja kahvipaketteja, joihin olen monet tavarat paikallisella facebook-kirppiksellä vaihtanut.

Aluksi ajattelin myös, että siedän sitä kirppiskasaa siinä eteisessä, että ne tulisi myytyä mahdollisimman nopeasti eteenpäin, koska vaatehuoneeseen ne karsitut ja myytäväksi päätyneet tavarat kuitenkin helposti unohtuisivat.

Mutta sitten kyllästyin siihen kamalaan sotkuun, ja kasasin vaatehuoneeseen kaikki ne kirppiskamat, jotka sinne mahtuivat. Huh. Osan siitä eteisen kasasta kannoin makkariin, jossa ne kyllä ärsyttävät aika paljon, mutta niitä ei nyt tarvitse katsella kuitenkaan aivan koko aikaa, kuten eteisessä ollessaan.

Koska helmikuussa kirppiskasa kasvoi aivan valtavasti varastoista karsituista tavaroista, en ihan kauheasti ole kotona karsimishommia tehnyt. Joistain tavaroista olen kuitenkin luopunut ja helmikuun lista näyttää tältä:

  • Sisustus: 4 kodintekstiilituotetta
  • Lastenvaatteet: 57 vaatetta
  • Lastenkengät: 17 paria kenkiä
  • Omat vaatteet: 2 vaatetta
  • Huonekalut: 1 työpöytä
  • Muuta: 30 pokaalia

No mutta, onhan tuossakin yhteensä 111 tavaraa!

Aivan uskomatonta, miten paljon helmikuussakin tavaroita karsiutui, vaikka mielestäni en juurikaan ehtinyt jatkaa koko hommaa!

Suurimmasta osasta on ollut ihan helppo luopua, mutta tuo työpöytä esimerkiksi on sellainen, jonka olisin mieluusti säilyttänyt ”varmuuden vuoksi”, mutta sellaisen säilytykseen meillä ei ole tilaa. Ensimmäinen haikeusjuttu taas on ollut – ei vauvanvaatteet, tai muutkaan lastentarvikkeet – vaan nuo 30 pokaalia! Ne on meidän koirien (pääasiassa meidän ekan koiran, jota ei enää ole) koiranäyttelyssä voittamia pokaaleita, joita ei ole enää vuosiin pidetty esillä, mutta silti niistä tuntui jotenkin vaikealta luopua. Toisaalta iso laatikko vei tilaa kokonaisen hyllylevyn kaapista, joten tuntui hassulle pitää niitä siellä, kun niillä ei oikeasti ole kuitenkaan mitään käyttöä. Paikallinen koiraseura otti pokaalit ilolla vastaan, joten ehkäpä ne jatkossa ilahduttavat joitain muita koiraharrastajia!

LUE MYÖS:

VOISINKO LUOPUA 1000 TAVARASTA?

1000 TAVARAA VÄHEMMÄN – MILTÄ LUOPUMINEN TUNTUU?

1000 TAVARAA VÄHEMMÄN – TAMMIKUUN SALDO

minimalismi blogi

Mukavaa viikkoa!