HELPPOA KASVISRUOKAA: IHANA LINSSIKEITTO!

Linssikeitto

Kerroinkin aikaisemmin, että vuoden alussa päätin jättää jatkossa jauhelihapaketit kauppaan ja opetella kokkaamaan kasvisruokia. Tämä on vaatinut vähän harjoittelua ja niihin kasviproteiineihin tutustumista, mutta olen kyllä itsekin yllättynyt, miten helposti kaikki on sujunut!

Tykkään kyllä edelleen lihasta, eikä mun ole tarkoitus alkaa kasvisyöjäksi, vaan ajatuksena on ollut lisätä meidän arkeen kasvisruokapäiviä. Ja ihan vahingossa tässä on käynytkin niin, että suurin osa meidän arkiruuista onkin nykyään kasvisruokia.

Osaa vanhoista tutuista ruokasuosikeista on vain tuunattu vaihtamalla jauheliha esim. soijarouheeseen, mutta tilalle on tullut myös muutamia meidän perheelle aivan uusia arkiruoikasuosikkeja. Yksi niistä on linssikeitto, joka jostain syystä ei ole aikaisemmin kuulostanut mun mielestään yhtään houkuttelevalle, mutta josta onkin tullut meidän keittiön vakkariruoka, jota kokkaillaan melkein viikottain.

Linssikeitto on myös siitä kätevä arkiruoka, että siihen tarvitaan vain muutamia ainesosia, joita kaikkia voi pitää kuivaruokakaapissa valmiina. Se on myös ihan superhelppo ja nopska valmistaa ja sellainen ihan tavallinen tomaattinen linssikeitto maistuu myös lapsille.

Tässä kaksi helppoa linssikeitto-ohjetta muillekin kasvisruoka-aloittelijoille:

paras linssikeitto

HELPPO JA NOPEA TOMAATTINEN LINSSIKEITTO

 • 1 sipuli
 • 2 dl kuivia punaisia linssejä
 • 1 tölkki tomaattimurskaa (Mutti)
 • 1-2 kasvisliemikuutiota
 • n. 8 dl vettä
 • loraus öljyä
 • pari ripausta garam masalaa
 • ripaus cayennepippuria

Lorauta kattilan pohjalle pikkuisen öljyä ja kuullota siinä pilkotut sipulit. Huuhtele linssit. Lisää kattilaan tomaattimurska, vesi, kasvisliemikuutio(t) ja huuhdellut linssit. Anna porista hiljalleen noin 20 minuuttia. Mausta valmis keitto vaikka garam masala mausteseoksella ja ripauksella caynnepippuria.

SOPIVASTI TULINEN KOOKOSLINSSIKEITTO

 • 1 sipuli
 • 2,5 dl kuivia punaisia linssejä
 • 1 tölkki chilillä maustettua tomaattimurskaa (Mutti)
 • 1 tölkki kookosmaitoa
 • 1-2 kasvisliemikuutiota
 • n. 7 dl vettä
 • loraus öljyä

Kuullota sipulit öljyssä. Lisää huuhdellut linssit, chilillä maustettu tomaattimurska, kookosmaito, vesi ja kasvisliemikuutiot. Anna kiehua hiljalleen noin 20 minuuttia.

Aivan superhyvää sellaisenaan, vaikka patongin kanssa, nam! Tällä kertaa laitoin keiton päälle pikkuisen korianteria, koska linssikeitto sellaisenaan näytti kameran linssin läpi aikas ei-niin-hyvälle, ja tuo korianteri sopikin keittoon niin kivasti, että taidan laittaa sitä siihen jatkossakin!

helppo linssikeitto

LUE MYÖS:

Helppoa kasvisruokaa arkeen!

Maistuuko teille linssikeitto?