MITÄ TEHDÄ LASTEN KANSSA KESÄLLÄ?

lastenvaateblogi

Kesällä on aivan hirmuisen paljon kaikenlaista hauskaa tekemistä ja kivoja kohteita, joissa olisi mukava käydä. Ja koska pelkään, että UNOHDAN tehdä kesän aikana jonkin kivan jutun, ajattelin listata tähän kaikkea sellaista kesäpuuhaa, joita voi lasten kanssa tehdä täällä Tampereen seudulla. Sitten aina, kun on sellainen olo, että tänään voisi tehdä jotain hauskaa, voin napata jonkin jutun listalta. Haa, nerokasta!

Tässä siis kivaa puuhaa kesälle 2019! 

TAMPEREELLA:

♥ Koiramäki. Tämä on meidän lemppari! Koiramäestä voit lukea lisää vaikka tästä tai tästä postauksesta, mutta Koiramäki on aivan ihana satumaailma Särkänniemessä ja jos yhtään tykkäät teemapuistoista, rakastut varmasti paikkaan! Lisäinfoa löytyy Koiramäen omilta sivuilta.

♥ Yksi mun lempparipaikoista on aivan ihana tunnelmallinen Tallipiha, josta kesällä löytyy eläimiä (no ainakin kanoja oli viime kesänä), kivoja pikkuisia putiikkeja ja ihana kahvila. Tallipihalla on usein myös kivoja tapahtumia, jolloin tunnelma Tallipihalla on parhaimmillaan. Tapahtumat yms tiedot näet Tallipihan sivuilta.

♥ Viikinsaari on aivan superkiva kesäretkikohde, ja samalla pääsee myös pikkuiselle (ja justiin sopivan mittaiselle) risteilylle. Viikinsaaressa on kaikenlaista kivaa puuhaa lapsille, kuten vaikka leikkipuisto, luontopolku, minigolfia ja uimaranta. Saaresta löytyy myös jätskikioski ja ravintola, mutta hauska vaihtoehto on seilata paikalle omien piknikeväiden kanssa. Viikinsaaressa järjestetään myös lastenpäiviä, jolloin saaressa on erityisesti lapsille mukavaa tapahtumaa!

♥ Särkänniemen huvipuisto on tietenkin yksi hauskimmista kesäkohteista, ja jos lapset saisivat päättää, suunnattaisiin me varmasti aina Särkänniemeen tai Koiramäkeen, haha! Tämän kesän hurja uutuus on BOOM, ja ajattelin kerätä tässä nyt hetken rohkeutta, että uskaltaudun singahtamaan laitteen kyydissä 68 metrin korkeuteen (kääk!)! Aukoloajat yms tiedot Särkänniemen sivuilla.

♥ Koska kesäteatterit ja lastenteatteri on ihan parhaita ja meillä asustaa kaksi Tatu ja Patu fania, ei varmastikaan voida jättää väliin Pyynikin kesäteatterin Tatun ja Patun Suomi näytelmää! Näytökset ja Lipputiedot täältä.

♥ Ainakin kerran kesässä täytyy käydä torilla lounaalla tai jätskillä! Mun lempparitori on Tammelantori, jonka naapurissa me ollaan joskus miehen kanssa asuttu monta vuotta. Muutettiin sinne ennen vuosituhannen vaihdetta, miten hullulta ja ikälopulta se kuulostaakaan, hah!

särkänniemi

HÄMEENLINNASSA:

♥ Hämeen linna on aina yhtä jännittävä ja hauska kohde lasten kanssa. Viime kesänä käytiin mielenkiintoisella aikamatkalla, eli opastetulla lastenkierroksella ja toivottavasti jotain vastaavaa järjestetään linnassa jatkossakin. Hämeen linnaan pääsee museokortilla ja samalla reissulla voi piipahtaa myös viereisessä Vankilamuseossa.

Aulangon alue on ihana ja piipahdus Aulangon näköalatornille on hauska tauko, jos täällä päin haahuilee. Löytyy myös kahvio, josta voi ostaa pienille herkkusuille vaikka jäätelöt.

♥ Me ollaan monesti ajettu Aulangolla seikkailupuisto Hugo parkin ohi, mutta ei vielä koskaan olla ehditty sinne pysähtyä. Mutta vitsit miten hauskalta (ja vähän jännältäkin) puuhalta se radoilla kiipeäminen näyttääkään! Toivottavasti tänä kesänä löydettäisiin sopiva päivä tälle kohteelle.

house of brandon ale

MUUALLA LÄHISEUDULLA:

♥ Sastamalasta löytyy tosi kiva Kiviniityn kotieläinpuisto, josta löytyy eläinten lisäksi monenlaista muutakin puuhaa, kuten ponitalutusta, peräkärryajelua ja leikkipuisto. Mukaan kannattaa pakata eväät, sillä puistossa on useita grillauspaikkoja!

Herra Hakkaraisen talo Sastamalassa on ihana myös! Hakkaraisen talossa on monenlaista puuhaa, leikkiä ja katseltavaa ja saattaa siellä tavata myös unissakävelevän Herra Hakkaraisenkin. Talon takapihalta löytyy Hurjan hauska autopiha, eli sellainen liikennepuistotyyppinen alue, mutta paljon kivempi! Lisää voit lukea vaikka tästä postauksesta.

Mobilia. Täällä me ei olla käyty moneen vuoteen, koska en ole oikein MUISTANUT koko paikkaa (koska mulla ei ole ollut tätä LISTAA!). Mobilia on autoiluun ja tieliikenteeseen painottuva museo, josta löytyy myös liikennepuisto lapsille!

muumimaailma blogi

SADEPÄIVILLE:

♥ Kirjastot on varsinkin meidän esikoiselle tosi tärkeitä ja mieluisia paikkoja, joissa tulee toki vierailtua ympäri vuoden. Kesälomalla on kuitenkin aikaa lähteä muuallekin, kuin siihen omaan lähikirjastoon ja silloin lapset toivovat yleensä reissua Tampereen pääkirjasto Metsoon.

♥ Museokorttikohteissa saa mukavasti kulutettua sadepäivää ja meidän lempparit Tampereella on Vapriikki (siellä Luontomuseo ja Pelimuseo) ja Muumimuseo. Myös hiljattain uudistettu Poliisimuseo on tosi kiva ja sieltä löytyy myös tosi kiva alue lapsille. Seuraavaksi aiotaan kuitenkin heiluttaa Museokorttia Vesilahdessa Laukon kartanossa, jossa me ei olla käyty vielä koskaan!

♥ Keskustorilta löytyvä lasten kulttuurikeskus Rulla on kiva kohde ympäri vuoden, mutta kesällä sinne voi hyvin suunnata sadetta pakoon.

taikaranta

ILMAISTA PUUHAA:

♥ Liikennepuistot on hauskaa ja ilmaista kesätekemistä ja näitä taitaa löytyäkin vähän joka kylältä. Tampereella on tosi kiva liikennepuisto, jossa alkajaisiksi pääsee suorittamaan ajokorttikokeen, ennen kuin pienet kuskit päästetään liikenteeseen hurjastelemaan.

♥ Kesällä on kiva retkeillä niitä omia lähileikkipuistoja kauemmaksi ja yksi tosi kiva leikkipuisto on Tiitiäisen satupuisto, joka löytyy Näsinpuistosta. Harmi vaan, että tätä ihanaa Kirsi Kunnaksen satupuun runoihin perustuvaa leikkipaikkaa on kovasti töhritty ja rikottu! Puistossa on muuten myös hauska vesileikkipiste (kaikessa yksinkertaisuudessaan siis vain hana ja pikkuinen puro), joka on lasten mielestä aina yhtä suuri hitti.

♥ Retkeily on ihan parasta puuhaa yhdessä lasten kanssa! Me retkeillään AINA samassa tutussa hyväksi havaitussa retkipaikassa, joten tänä kesänä voitaisiinkin tutustua johonkin muuhunkin retkipaikkaan.

♥ Geokätköily! Vieläkö tätä harrastetaan?? Me ei olla koskaan kokeiltu, mutta tämä kuulostaa sellaiselta, jota voisi testata yhdessä lasten kanssa.

visit tampere koiramäki

Lue myös:

Mitä tehdä lasten kanssa ilmaiseksi Tampereella?
Lasten aikamatka Hämeen linnassa
Tallinna lasten kanssa
Hauska pupukahvila Tampereella!
Tampere lasten kanssa
Hauska ja helppo perheloma Tampereella!

Mitä te tykkäätte kesällä tehdä?
Puuttuiko listasta joitain teidän lemppareita näillä seuduilla?