5 + 1 VINKKIÄ ONNISTUNEESEEN HUVIPUISTOPÄIVÄÄN SÄRKÄNNIEMESSÄ!

Kaupallinen yhteistyö: Särkänniemi

Koululaisten lomat alkavat olla lopuillaan, mutta onneksi kesää on silti vielä jäljellä! Hauskaa kesäpuuhaakin on vielä tiedossa koulupäivien jälkeen ainakin parin viikon ajalle ja senkin jälkeen viikonloppuisin, sillä Särkänniemen kesäkauden päättäreitä vietetään vasta kuukauden päästä 7.9! (Tarkemmat aukioloajat löydät täältä)

Meillä on ollut kyllä hurjan hauska ja onnistunut kesäloma lasten kanssa ja tiedättekö missä paikassa me ollaan vierailtu tänä kesänä kaikista eniten? Juu, Särkänniemessä!

Ollaan kikatettu mahat kippurassa, kun Majakka on singauttanut meidät salamavauhtia korkeuksiin (ja mä oon tietty reenaillut siinä Majakassa, että voin vielä kesän lopulla täräyttää itseni Boomin penkkiin ja antaa 4G voimien lennättää mut 68 metrin korkeuteen!). Ollaan syöty hattaraa sormet tahmeina Taikarannassa istuen ja juostu kuumana kesäpäivänä Tukkijokeen viilennystä hakemaan.

Kausarit kaulassa lepattaen ollaan viipotettu laitejonosta toiseen ja pysähdytty välillä kesän parhaille lakupehmiksille.

Ja vaikka me ollaan käyty Särkänniemessä tänä kesänä ehkä sata kertaa (ainakin, jos kuopukselta kysytään), on meillä AINAKIN kaksi reissua vielä tiedossa. Sillä mikä olisikaan parempi paikka nähdä ystäviä ja sukulaisia, kuin sopia treffit huvipuistoon, haha!

Nyt muuten on aivan loistava hetki lähteä Särkänniemeen, sillä suurimmat ruuhkat ovat varmasti jo takanapäin, eikä laitteisiin varmastikaan ole enää samanlaisia jonoja, kuin heinäkuun kuumimpina kesäpäivinä. Tässä muutama vinkki, miten saat huvipuistopäivästä varmasti onnistuneen!

särkänniemi
särkänniemi boom

särkänniemi

1. Nappaa portilta esite. Sisääntulon luota kannattaa napata Särkänniemen esite matkaan, sillä siitä löytyy kaikki huvilaitteet pituusrajoineen, ja muutakin hyödyllistä infoa. Näin et missaa yhtään tärkeää laitetta! Meillähän lapset lukee näitä esitteitä kotonakin, vaikka Särkänniemessä ollaankin käyty sen sata kertaa, haha. Mutta hyvin suunniteltu on puoliksi huviteltu, kuten täällä Pirkanmaalla on tapana sanoa, joten hyvähän se on tehdä suunnitelmia jo seuraavaa huvittelupäivää varten!

2. Osta liput netistä. Meillä on kausarit (mikä on muuten ihan älyttömän kiva juttu ja suosittelen kaikille!), mutta jos käyt Särkänniemessä vain kerran kesässä, kannattaa ennakoida ja ostaa liput netistä. Sieltä ne saa pikkuisen edullisemmin ja samalla välttää mahdolliset jonottelut lippuluukulla!

3. Syö! Että jaksaa huvitella aamusta iltaan, on ihan supertärkeää muistaa myös syödä! Särkänniemestä löytyy hurjan hyvä valikoima erilaisia ruokapaikkoja, joista meidän perheen suosikki on ravintola Riemu, jossa tarjoillaan herkullinen ja monipuolinen buffet. Jo pelkästä salaattipöydästä saisi mahan täyteen, mutta mä en voi vastustaa Riemun wingsejä tulisella kastikkeella, rapeita lohkoperunoita tai supermureaa BBQ-possua. Voi kääk mikä nälkä mulle muuten justiin nyt tuli! Plussaa myös siitä, että Riemusta voi ostaa ruuan päälle kahvin eurolla!

särkänniemi kausikortti
särkänniemi riemu

särkänniemi
särkänniemi

4. Ota mukaan vesipullo ja vaihtovaatteet. Vaikka vanha tamperelainen sananlasku kuuluu, kesä kuivaa, minkä Tukkijoki kastelee, saattaa silti olla hyvä idea ottaa mukaan vaihtovaatteet lapsille. Tukkijoki on nimittäin hurjan hauska säällä kuin säällä (eikä viileinä päivinä tarvitse edes jonotella huvipuiston yhteen suosituimmista laitteista!), mutta sen jälkeen, kun on kastunut aivan läpikotaisin, voi olla mukava pukea kuivaa päälle. Myös vesipulloa kannattaa kuskata mukana, ettei hurja laitteissa hurvittelu tuuperra kesken kaiken.

5. Muista myös muut kohteet. Satumaisesta Koiramäestä olenkin kirjoitellut monet kerrat, mutta Koiramäen ja huvilaitteiden lisäksi Särkänniemestä löytyy muutakin! Kannattaa siis suunnata Näsinneulaan, sillä hissimatkan päästä löytyy aivan huikeat maisemat yli Tampereen (ja huikeat jätskiannokset!), kun taas Näsinneulan alakerrassa pääsee tutustumaan vedenalaiseen maailmaan Akvaariossa. Näsinneulasta löytyy myös Planetaario, joka muuten onkin meidän seuraavan viikonlopun tärkein kohde, sillä lapset odottavat kovasti, että nähdään Planetaarion ”ihmeellinen ihminen” näytös, jota ei vielä olla ehditty käydä katsomassa!

6. Muista rento mieli! Aivan hurjan tärkeää on muistaa pakata niiden vesipullojen ja vaihtovaatteiden mukaan myös rento mieli. Mikään ei ole kurjempaa, kuin huvipuistossa äksyilevä vanhempi! Aivan sama kaatuuko limut ravintolassa lapsen syliin (siksi on ne vaihtovaatteet!) tai jonotetaanko siihen samaan Vauhtimatoon kuudetta kertaa putkeen. Kaikille jää päivästä varmasti kaikkein parhaimmat muistot silloin, kun kaikki ovat liikkeellä rennoin ja hyvin mielin!

särkkä kausari
särkkä
särkänniemi

särkänniemi
särkänniemi

Aurinkoista viikkoa!