HEI VAAN ARKI JA MUIDEN KOKKAAMAT LOUNAAT!

ellos alekoodi

Kaupallinen yhteistyö: Ellos

Siitä kesäkuun alusta, jolloin esikoinen sai ensimmäisen lukuvuositodistuksen käteensä ja koko pitkä kesäloma oli vasta edessäpäin, tuntuu olevan jo ikuisuus. Enkä nyt tarkoita sitä, että meidän kesä olisi ollut jotenkin tahmea ja tylsä ja tätä elokuuta oltaisiin kovasti odoteltu, vaan sitä, että tähän kesään on mahtunut aivan hurjan paljon kivoja hetkiä ja retkiä! Ollaan touhuttu ja reissattu yhdessä, vietetty kuumia kesäpäiviä vesileikeissä, syöty mansikoita suoraan pellosta ja nautittu hitaista ja rauhallisista aamuista.

Mutta viimeiset viikot se on ollut kuitenkin mielessä. Loma loppuu aivan pian ja arki kouluineen alkaa taas! Viime viikolla se starttasi mukavan lempeästi kahdella koulupäivällä ja tämän viikonlopun jälkeen saadaan sitten sujahtaa arkipuuhiin aivan kunnolla.

En kyynelehtinyt tänäkään vuonna, kun lapsi käveli koulun ovista sisään, mutta toisaalta olen ollut sydän huolesta sykkyrällä miettiessäni lapsen tulevia koulumatkoja. Siinä missä vuosi sitten matkaan lähti ylisuuri reppu selässään pieni koululainen jalkaisin, on tänä syksynä tarkoitus taittaa koulumatkat polkupyörän selässä. Muistaako lapsi varmasti seurata tarkkaavaisena liikennettä? Entä ne aamuruuhkassa töihin kiiruhtavat aikuiset? Toisaalta myös muuttunut koulumaailma, jossa samojen seinien sisäpuolella opiskelee lähes tuhat pienempää ja isompaa koululaista on mietityttänyt. Samoin kuin se, että otetaanhan koulussa tänäkin vuonna kaikki huomioon, eikä ketään jätetä leikkien ulkopuolelle.

Mutta kyllä kaikki varmasti menee hyvin! Ja vaikka alkuun moni asia aina mietityttää, tuo tämä koulujen alku mukanaan paljon iloakin. Joku muu kokkaa meidän lasten lounaat! Huh, yksi ruoka vähemmän mietittävänä (onko joku muukin yhtä mielikuvitukseton, mitä tulee arkiruokien keksimiseen?). Siinä missä kesälomalla sain keksiä puuhaa lapsille aamusta iltaan, saan jatkossa muutaman rauhallisen tunnin omiin aamupäiviini. Ja vaikka syksyllä alkaa taas harrastusmaksut rullaamaan, niin on tämä arki varmasti myös lompakolle armollisempaa aikaa, sillä kesällä tuli useamman kerran viikossa maksettua pääsylippuja, jäätelöpalloja, pysäköintimaksuja ja ulkona syötyjä lounaita.

Mutta tiedättekö, mihin on aina syksyisin vähän hassua sopeutua? Siihen, että koulumaailma asettaa raamit meidän perheen aikatauluille! Olen tehnyt töitä kotoa käsin esikoisen syntymästä saakka, ja ollaan saatu elää aivan omien aikataulujen (tai aikatauluttomuuden) kanssa. Ollaan pidetty arkivapaita aina silloin, kun siltä on tuntunut ja lomailtu meidän perheelle sopivaan tahtiin. Toisaalta voin pitää arkivapaat nyt miehen kanssa kaksistaan, mutta lomat kai olisi toivottavaa ajoittaa koulun loma-aikoihin sopiviksi. Hmmm… Eiköhän tämä tästä ala taas sujumaan!

ellos lastenvaatteet

ellos lastenvaatteet ale
lastenvaatteet adidas

Me ei ostettu koululaiselle tai päikkyläiselle uusia reppuja alkanutta arkea korostamaan, sillä sellaisille ei ollut tarvetta. Tosin koululainen saa kyllä uuden repun myöhemmin tässä kuussa syntymäpäivälahjaksi, sillä en voinut vastustaa sitä Vansin Harry Potter reppua!! Ei myöskään ostettu uusia kyniä penaalin täytteeksi, tai muutakaan sellaista, mitä lapsilta jo löytyi, sillä hankittavaakin kyllä oli aina uusista päikkytossuista lähtien.

Uusille koulu- ja päikkyvaatteille oli tarvetta (tiedättehän, jotenkin jännästi ne vaatteet aina kutistuvat siellä vaatekaapissa kesän aikana!) ja tilasin Ellokselta kummallekin pojalle Adidaksen verkka-asut. Tuo kuopuksen asu oli *valmis setti, johon kuuluu verkkahousut ja verkkatakki, kun taas esikoiselle tilasin erikseen *mustat housut ja *harmaan hupparin. Kuopuksen asu on perinteistä verkkarimatskua, kun taas esikoisen vaatteet ovat collegea. En yleensä välitä collegehousuista muuten kuin kotihousuiksi, mutta nuo Addun colleget menee kyllä mun mielestä kivasti kouluvaattenakin. Syksymmällä, kun otetaan erilliset ulkoiluhousut käyttöön, on kivaa, että alle saa pukea mukavat ja pehmoiset pöksyt.

Kunnon vedenpitävät ja varrelliset syyskengät ovat aivan ehdottomat ja *nämä Kavatin pääosin kierrätetyistä materiaaleista valmistetut kengät ovat paitsi superlaadukkaat, myös tosi kivan näköiset! Tykkään, ettei kengissä ole mitään outoja värikkäitä härpäkkeitä, vaan ne ovat mukavan simppelit yksiväriset mustat. Ja vaikka tokaluokkalaisen varmasti kuuluisi jo näppärästi solmia omat kengännauhansa, ovat nuo tarralliset vaan superhelpot käytössä.

Elloksella on tällä hetkellä hurjasti lastenvaatteita jopa -25% alessa, joten kannattaa käydä kurkkaamassa (kurkkaa myös sadevaatteet, sillä ne fleecevuorelliset sadehaalarit ovat aivan parhaat päikkyikäisillä!). Myös nuo poikien Adidaksen vaatteet löytyivät pienellä aleprossalla! Alehintaisia lastenvaatteita löytyy siis myös merkkivaatteista.

lastenvaatteet blogi

*Saatu Ellokselta
Sis. mainoslinkkejä

Mukavaa uutta arkea!