IHANIN MATTO IKINÄ!

ellos matto

Kaupallinen yhteistyö: Ellos

Me vaihdettiin joitain viikkoja sitten olohuoneen järjestystä ja saatiin samalla aivan älyttömästi neliöitä sinne lisää. Tai siltä se ainakin tällä uudella järjestyksellä tuntuu. Ja kyllä niitä neliöitä ja tilaa taisi aivan oikeastikin tulla järjestystä vaihtamalla lisää, sillä meidän aikaisempi suurehko 2 x 3 metrinen matto jäi aivan liian pieneksi!

Olen etsiskellyt tähän tilaan uutta suurempaa mattoa, mutta tuota 2 x 3 m isompia mattoja on aika vähän tarjolla, tai sitten ne ovat aivan hirmuisen kalliita. Mutta sitten vihdoin tärppäsi! Juuri sopivan iso, aivan ihanan näköinen ja näin isoksi matoksi myös kohtuuhintainen 240 x 330 cm matto löytyi. Matto on Paris-ryijymatto* ja näitä mattoja on tämän valkoisen lisäksi myös beige ja tummanharmaa.

Vähän uhkarohkeasti tilasin meille näistä vaaleimman, ihan vain siksi, että se näytti niin ihanalle! Meillä ei ole enää (ainakaan tällä hetkellä) koiraa (mikä on kyllä hurjan surullista), joten siinä mielessä matto voisi pysyä puhtaana. Ei meillä kyllä koiratkaan mitenkään varsinaisesti ole mattoja sotkeneet, mutta toki pikkuisissa tassuissa ja masukarvojen mukana aina jotain likaa mattoihinkin kulkeutui. Meillä ei myöskään syödä olkkarissa mitään muuta, kuin leffaherkkuja silloin tällöin ja silloinkin lapset juovat pillimehunsa keittiön puolella.

Matto näytti tuotekuvissa kyllä tosi kivalle, mutta meinasin pökertyä, kun rullasin mattoa paikoilleen. Se on aivan käsittämättömän pehmoinen, pörröinen ja kaikin puolin ihanin matto, mitä meillä on koskaan ollut! Kyseessä ei siis todellakaan ole mikään perinteinen nukkamatto, vaan tuo maton pinta muistuttaa enemmänkin lampaantaljaa, tai jotain muuta superpehmoista materiaalia.

Toki aina kaikki uusi tuntuu ihanalle, mutta tämä matto on vain aivan erityisen IHANA!

ellos sisustus

ellos alekoodi

sisustusblogi

Matto on kuin pehmoista pumpulia varpaiden alla. Enkä ole todellakaan yksin näiden ajatusteni kanssa, vaan myös lapset ovat aivan ihastuneita tähän uuteen mattoon.

Kukaan ei ole juurikaan istuskellut sohvalla sen jälkeen, kun uusi matto levitettiin lattialle, vaan lapset ovat halunneet pötkötellä pehmoisen ja pörröisen maton päällä, kun ovat katselleet lastenohjelmia telkkarista. Vielä lukutaidoton kuopus rakastaa selailla kirjojaan ja katsella niiden kuvitusta, ja lapsi on nyt usein löytynyt olohuoneen uudelta matolta kirjoineen, sillä se taitaa olla nyt lempparipaikka kirjojen katseluunkin.

Tätä mattoa on useampaankin eri kokoa, mutta meillä tästä on nyt tosiaan se kaikkein suurin, 2,4 x 3,3 m kokoinen matto. Rakastan tuota maton vaaleaa väriä, vaikka näin jälkikäteen olen kyllä miettinyt, että olisiko beige ollut kuitenkin turvallisempi valinta lapsiperheeseen. Mutta toki maton saa pestyäkin, jos tahroja sattuu tulemaan!

Tykkäsin hirmuisesti myös olohuoneessa aikaisemmin olleesta Tanger-matosta, ja aion sen kyllä säilyttää edelleen (ehkä sille löytyy paikka meidän makuuhuoneesta!), mutta tällä hetkellä tuntuisi kyllä kurjalle vaihtaa tämä superiso matto pienempään. Varsinkin näin syksyllä ja talvea kohti mennessä tuntuu ihanalle, kun lähes koko olohuoneen lattian peittää lämpöinen, pörröinen ja pumpulinpehmeä matto.

Ps. Elloksella on taas kivoja kamppiksia sisustajille, tällä hetkellä tekstiileitä -25% alessa ja valaisimia -30% alessa.
Vaatepuolellekin kannattaa kurkata, sillä naisten päällysvaatteita (myös syksyn uutuuksia!!) on jopa -40% alessa ja Ellos-valikoiman lastenvaatteet ovat nyt -30% alessa (kurkkaa ainakin tämä toppahaalari ja nämä sadehaalarit!!)
Kaikki tuotteet löydät täältä.